Чому львівських пішоходів важче штрафувати, аніж водіїв

8096 0
Пішоходи та велосипедисти часто порушують правила дорожнього руху, як і водії. Проте притягнути їх до відповідальності значно важче, ніж автомобілістів. Про це йшлося на дискусії «Як зробити дороги у Львові безпечнішими?», що відбулася учора, 2 лютого.
фото: Максима Баландюха, tvoemisto.tv, portal.lviv.ua, afisha.net

фото: Максима Баландюха, tvoemisto.tv, portal.lviv.ua, afisha.net

Представник управління транспорту Львівської міської ради Костянтин Баранюк зазначив, що зараз у поліції є велика проблема із притягненням до відповідальності пішоходів.  «Адже неможливо скласти протокол чи винести постанову, не маючи даних про особу. Водія завжди можна притягнути до відповідальності. Навіть якщо він залишив автівку у місці, де заборонено паркуватись, то можна застосувати евакуатор. Натомість інших учасників руху практично неможливо притягнути до відповідальності», – розповів Костянтин Баранюк. Також чиновник додав, що  велосипедисти себе почувають більш відповідально, тому що вони теж на колесах, що змушує їх підлаштовуватись під правила руху. А більшість пішоходів, зазвичай, на них не зважають зовсім.  

Читайте також: У Львові поліція забиратиме направильно припарковані авто

Начальник управління адміністративної практики патрульної поліції Львова Тарас Гук підтверджує, що нині для поліції є проблематично фіксувати порушення пішоходів та велосипедистів. «Пішоходи та велосипедисти не є винятками і теж порушують правила дорожнього руху та створюють аварійні ситуації. Проте штрафи для них є незначні і притягнути до відповідальності пішохода чи велосипедиста значно складніше.  Адже вони, зазвичай, не беруть зі собою документів, що посвідчують особу. У такому разі поліцейські зобов’язані доставити порушника у райвідділ, щоб встановлювити особу. Це є додатковою затратою часу і може призвести до того, що поліцейський не буде патрулювати свій квадрат і не зафіксує значніших порушень»,  – прокоментував Тарас Гук.

Читайте також: Що стримає львів’ян порушувати правила дорожнього руху. Відео

Довідка

Дискуюcію організували соціальна ініціатива «Хтось не зробить» (проект комісії у справах молоді УГКЦ)  спільно із Tvoemisto.tv. Дискусійна платформа «Твоє місто Львів» реалізується за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії  (European Endowment for Democracy).

 

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!