Що стримає львів’ян порушувати правила дорожнього руху. Відео

11433 0
Згідно статистики, яку оприлюднила ГО «Товариство учасників руху», Львів став третім містом в Україні за кількістю ДТП у 2015-му році. Про це йшлося на організованій соціальною ініціативою «Хтось не зробить» (проект комісії у справах молоді УГКЦ) спільно із Tvoemisto.tv дискусії «Як зробити дороги у Львові безпечнішими?» учора, 2 лютого.

Порушення правил дорожнього руху пішоходами, водіями та велосипедистами є найчастішою причиною частих ДТП у Львові. На те, що заважає львів’янам їх не порушувати,  учасники руху та поліція мають свої погляди.

Серед ідей покращення ситуації на дорогах учасники дискусії назвали збільшення кількості паркінгів, зменшення допустимої швидкості руху містом, встановлення відеоспостереження.  У поліції також бачать необхідність у реформування таких структур як суд та прокуратура, оскільки доволі часто порушники не несуть покарання.

Читайте також: У Львові знайшли водія, який збив дітей на пішохідному переході

«Доки ми не почнемо реформувати судову ланку та прокуратуру, то не буде такого бажаного ефекту. Адже є багато випадків, коли ми фіксуємо певне порушення, у тому числі і кермування у стані алкогольного сп’яніння, але прокурорів, голов суддів тощо попри  всі докази або звільняють від відповідальності, або з  плином часу не притягують, або дають мінімальний штраф, а апеляцію скасовують через надумані формальні обставини», – наголосив начальник управління адміністративної практики патрульної поліції Львова Тарас Гук.

Довідка

Дискуcію організували соціальна ініціатива «Хтось не зробить» (проект комісії у справах молоді УГКЦ)  спільно із Tvoemisto.tv. Дискусійна платформа «Твоє місто Львів» реалізується за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії  (European Endowment for Democracy).

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!