Гімназію Шептицьких у Львові перетворять у школу європейського зразка. Візуалізація

14715 0
Ідею спорудження нового приміщення європейського зразка для Львівської гімназії Блаженного Климентія Шептицького висловив отець Олег Ладнюк, директор гімназії, під час дискусійної платформи «Як повинні розвиватися райони Львова? Приклад Сихова», організованої за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії.

За словами Олега Ладнюка, передовсім, завдання гімназії – не тільки донести до дітей знання, а й навчити їх вміти обґрунтовувати своє бачення. «Наша гімназія виховує дитину як особистість, яка може пояснити свій вибір та розуміє свої погляди. Акцент у навчальних закладах повинен бути на цьому, натомість, у львівських школах його роблять здебільшого на навантаженні.

Для дітей значно зручніше буде навчатись у закладі європейського зразка, більш просторому та світлому. Більше того, на кожне місце у гімназії припадає три дитини, і ми не в змозі всіх прийняти їх у цій будівлі. Всього тут навчається близько 200 учнів, це діти з п’ятого по одинадцятий класи. Цю цифру плануємо збільшити вдвічі і набирати дітей у початкову школу», – розповів Tvoemisto.tv отець Олег Ладнюк.

Читайте також: Від хоумскулінгу до змішаного навчання: чотири інноваційні школи України

Важлива також методика навчання, у гімназії планують більше розвинути філософські науки. Є ідея зробити викладання у школі білінгвістичним, тобто окремі предмети викладати англійською або німецькою мовами.

Як розповів директор гімназії, – проект довгостроковий, а тому є сподівання реалізувати його протягом наступних п’яти років. Місто уже виділило землю для будівництва гімназії. Цієї осені Олег Ладнюк планує поговорити з архітекторами про майбутній вигляд будівлі. На 2017 рік заплановано отримати всі дозволи, зокрема, дозвіл із Риму, та подати детально розроблений план на затвердження. Щодо спонсорів – планують звертатися як до іноземних, так і українських, а також  наступного року створити патронат, куди запрошуватимуть зацікавлених у спонсорстві людей.

Читайте також: Освіта 3.0. Львів’янка, яка не віддасть дітей у школу

Пропонуємо до перегляду візуалізацію майбутньої гімназії:

Нагадаємо, цього року Львівська гімназія Блаженного Климентія Шептицького святкує 25-річчя від дня заснування та 10-річчя, відколи Салезіанське згромадження взяло гімназію під свою опіку.

Спілкувалася Олена Ільків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!