Львів майбутнього: законодавство «здорового глузду», каршерінг та паркінг-онлайн

9789 0
Проблеми з паркуванням та таксі у Львові треба вирішувати не станом на зараз, а дивлячись на перспективу в 10-20 років. Інакше згодом слід буде знову і знову повертатися до них. Таку думку висловив засновник Tesla Club Ukraine та активіст спільноти «Бидлопаркінг Львів» Назар Шимоне-Давида під час дискусії «Паркування у Львові: проблеми та перспективи», яку організовувало Tvoemisto.tv. А також чому Україна рухається вперед стрибками, а не планомірно, необхідність законодавства здорового глузду та каршерінг на заміну таксі.
Фото: bmwblog.com

Фото: bmwblog.com

Зі свого досвіду за останні два роки можу сказати, що Україна може розвиватися великими стрибками вперед. Інакшого розвитку в нас не може бути. Ми не можемо йти шляхом західних країн, які дуже довго імплементували всі ці зміни в паркуванні і вирішені урбаністичних проблем. Це не шлях України. Шлях України – це величезними стрибками рухатись вперед. І вирішувати не тільки питання, які зараз стоять, а думати про питання, які будуть в міста через 10 чи 20 років.

Читайте також: Олег Шмід: Вуличне паркування – найбільш неефективне використання простору міста

В Україні далеко не ідеальне законодавство. Закордоном існує юридичне поняття «здорового глузду. Не всі питання та випадки можна описати в законодавстві. Офіцер поліції має дивитися і не тільки слідувати букві закону, а просто на свій розсуд вирішувати, наскільки випадок з таксистом (очікування замовника, неможливість припаркувати автомобіль – ред.) відповідає питанню здорового глузду.

Щодо таксі, то історія рухається вперед, і є фактори, на які ми не маємо впливу. Що б ми з цим не робили, за останні два роки концепція таксі у світі програє. Є поняття ефективнішого використання автомобіля. Той самий каршерінг (carsharing), адже в нас 95% часу той самий автомобіль стоїть на місці, він нікуди не їздить. Ми зможемо вирішити більше проблем, якщо цей автомобіль буде більше часу зайнятий, використовуючи свої прямі можливості. І нам треба рухатися і дивитися вперед, а не тільки як конкретно зараз питання вирішити. Бо через рік появиться нове питання.

Читайте також: Коли українці пересядуть на електромобілі? 7 фактів про моделі та економію

В питанні паркінгу – зараз всі використовують смартфони. Вартість паркоматів – дуже дороге обладнання. За вартість одного паркомату можна вирішити проблему усього паркінгу, якщо написати мобільний додаток на мобільний телефон, і всі ним будуть користуватися. Буде набагато зручніше. Контролювати цей процес за допомогою геолокації, відкритих баз даних автомобілів.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!