Львівські водії масово їдуть на роботу до Польщі

9071 0
Сьогодні, 1 лютого, у рамках дискусійної зустрічі «Громадський транспорт у Львові: які зміни чекають на мешканців міста?», яку ініціювало Tvoemisto.tv, заступник директора ЛКП «АТП №1» Олександр Струтинський розповів, що багато львівських водіїв їдуть до Польщі у пошуках роботи.
фото: demyandanylyuk.com

фото: demyandanylyuk.com

Окрім того, Олександр Струтинський зауважив, що ЛКП «АТП 1» стурбоване, що ці водії «тягнуть» за собою й інших своїх колег.

Нагадаємо, щоб зберегти дотеперішні темпи економічного зростання, Польща повинна до 2050 року прийняти 5 мільйонів іммігрантів. Асоціація підприємців і роботодавців пропонує надати право на постійне проживання в Польщі одному мільйонові іммігрантів. Йдеться передусім про українців, але також – про білорусів і в’єтнамців.

Голова Асоціації підприємців і роботодавців Цезари Казьмєрчак наголошує, що в нинішній ситуації найкраще звернутися до українців. Їх число в Польщі оцінюють навіть на один мільйон. «Це емігрант найвищого класу, не треба його навчати мови, не треба давати йому квартири, не треба вчити його професії. Вони самі дуже добре справляються», – сказав Цезари Казьмєрчак.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!