Не лишати ідеї в шухляді. У Львові триває конкурс соціально-культурних проектів

4416 0
У Львові триває прийом соціально-культурних проектів для участі в конкурсі «Зробимо Львів кращим!» на 2017-й рік. Під час дискусійної зустрічі «Як громадські ідеї можуть оновити Львів. Приклади успішних проектів» розповіли про особливості проведення конкурсу в наступному році.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Конкурс «Зробимо Львів кращим!» проводить Львівська міська рада для підтримки ідей громадських організацій для розвитку міста у запропонованих сферах. Переможцям нададуть грант у межах від 20 до 100 тисяч гривень. Мета конкурсу полягає у залученні громадських організацій до впровадження інноваційних підходів до реалізації соціально-економічної та культурної політики на міському рівні.

«Конкурс соціально-культурних проектів стартував ще у 2007-му році. Тобто проводити його будемо 11-й раз, – зазначив під час дискусії  Орест Файфурка, начальник відділу громадського партнерства Львівської міської ради. – Раніше львів’янам треба було подавати дві паперові заявки, зараз достатньо заповнити аплікаційну форму в електронному вигляді».

За його словами, будь-яка неприбуткова організація може запропонувати міській владі свою ідею, як варто змінювати Львів на краще. Важливо, що з 1000 поданих минулого разу проектів перемогли приблизно 300.

«Тобто кожен третій проект є якісним і добре підготованим. Львів’яни мають пам’ятати, що ідеї, збережені на комп’ютері чи в шухляді, ніколи не матимуть шансів на втілення», – додав Орест Файфурка.

Читайте також: У Львові пропонують створити Урядовий квартал та винести його за межі центру

Учасниками конкурсу можуть бути неприбуткові організації (за винятком релігійних організацій, політичних партій та бюджетних установ), чия діяльність поширюється на місто Львів.

Галузеві напрямки конкурсу на 2017-й рік:

- Культура;
- Туризм;
- Освіта;
- Соціальний захист;
- Розвиток громадянського суспільства;
- Новий напрямок – Інформаційні технології та інновації.

Як розповів під час дискусії Іван Коржов, начальник управління інформаційних технологій ЛМР, новий напрямок у межах конкурсу запровадили з конкретною метою.

«Тут ми бачимо певні пріоритети, а також передбачаємо, що це дасть поштовх активним людям, які хочуть бути корисними місту, але, можливо, не є громадськими активістами. Наприклад, «айтішники». Такі проекти, як навчання комп’ютерної грамотності для соціально незахищених львів’ян, проекти на основі відкритих даних міста, – будемо підтримувати першочергово», – зазначив Іван Коржов.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити  аплікаційну форму конкурсу та надіслати її на електронну скриньку [email protected]Детальніше про конкурс можна дізнатися за тел. 032 297-57-63.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!