Податок на нерухомість: чи штрафуватимуть львів’ян, які не отримали рахунки

10045 1
До 28 серпня львів’яни мають заплатити податок на нерухомість. Тим, хто не встигне оплатити рахунки, нарахують штрафну санкцію у розмірі 10% від суми податку. Коли термін перевищить 30 днів – штраф становитиме 20%. Про це Tvoemisto.tv повідомив Володимир Коваль, начальник управління зі збору податків із фізичних осіб ГУ ДФС у Львівській області.
фото: hvilya.com

фото: hvilya.com

Водночас багато львів’ян звернулись у редакцію Tvoemisto.tv з тим, що не отримали нарахувань. «До 2003 року інформація щодо нерухомого майна фіксувалася у паперовому вигляді. Після 2003 року всі операції, що стосуються придбання чи продажу майна, фіксуються у електронній базі і з неї надходять у податкову. Міськрада упродовж минулого року виділила триста мільйонів гривень для того, щоб оцифрувати усю базу даних. Передовсім оцифровують інформацію щодо комерційної нерухомості, тому частина власників нерухомого майна ще досі не внесена у загальну електронну базу, тому і не отримала повідомлень про розмір власних податків до 1 липня», - пояснив  Tvoemisto.tv Ігор Долинський, начальник відділу комунікації ДФС у Львівській області.

Читайте також: Як львів’янам вирахувати податок на нерухомість. Інструкція

За його словами, платники податків, які не отримали повідомлень, повинні прийти з необхідними документами безпосередньо у податкову. У такому випадку, штрафи не нараховуватимуться».

Нагадаємо, у Львові з 1 липня розпочався 60-денний відлік, упродовж яких львів’яни повинні сплатити податок на нерухомість за 2015 рік.


Читайте також:
15 Липня, 2016 11:01
Світлана Згідно Податкового Кодексу України: 266.10. Строки сплати податку
66.10. Строки сплати податку
266.10.1. Податкове зобов'язання за звітний рік з податку сплачується:
а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;
б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.
Окрім того, саме Фіскальна служба повинна переконатися що фізична особа отримала повідомлення і надсилати його листом з повідомленням про отримання!!!!!!згідно Наказу №611 від 22.10.2013р. Про затвердження Порядку інформування про надіслані (вручені) податкові повідомлення- рішення:"Відповідно до пункту 58.3 статті 58 Кодексу податкове повідомлення-рішення вважається надісланим (врученим) фізичній особі – платнику податків, якщо його вручено їй особисто чи її законному представникові або надіслано на адресу за місцем проживання або останнього відомого її місцезнаходження з повідомленням про вручення. У разі коли пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення-рішення через відсутність за місцезнаходженням такого платника, його відмову прийняти податкове повідомлення-рішення, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) або з інших причин, податкове повідомлення-рішення вважається врученим платнику податків у день, вказаний поштовою службою в повідомленні про вручення із зазначенням причин невручення.
У разі вручення фізичній особі – платнику податків податкового повідомлення-рішення їй особисто чи її законному представникові, у корінці податкового повідомлення-рішення (його нижній частині) зазначається прізвище та ініціали особи, яка отримала податкове повідомлення-рішення, що підтверджується її підписом, та вказується дата вручення (отримання) податкового повідомлення-рішення.
У разі надсилання податкового повідомлення-рішення листом з повідомленням про вручення датою вручення вважається дата, вказана в повідомленні про вручення, або дата, наведена в поштовому повідомленні про вручення із зазначенням причин невручення."
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!