Львів'ян закликають долучитися до створення нового Статуту міста. Відео

9526 0
Нині Львів користується Статутом міста, який ухвалили ще у 2002 році. Оскільки у ньому немає жодних позицій стосовно подання електронних петицій та інших актуальних елементів місцевого самоврядування, то у міськраді вирішили створити робочу групу для підготовки оновленого Статуту територіальної громади Львова.

 «Статут міста – це такий документ, що, зазвичай, розширює права мешканців того чи іншого міста. Є гарантії, які нам забезпечуються законодавством, а є гарантії, які надають винятково органи місцевого самоврядування. Це, зокрема, правила подання громадських ініціатив, проведення громадських слухань тощо. Тобто ці речі визначаються винятково Статутом територіальної громади і тому цей документ є надзвичайно важливим» , –  каже  в.о. начальника управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський.

Відповідно до ухвали «Про утворення робочої групи для підготовки Статуту територіальної громади м. Львова», до складу робочої групи увійшли 19 громадських активістів та представників влади. Як розповіла Tvoemisto.tv Юлія Гвоздович, яка також входить до групи, у свої роботі вони керуються прикладами нових Статутів великих міст, до прикладу Одеси. Проте звертають увагу на позицій, які притаманні винятково Львову. Це, зокрема, його правовідносини із містами-сателітами (Винники та Брюховичі), визначення історичних меж міста тощо.

Наразі управління «Секретаріат ради»  ініціювало збір пропозиції серед мешканців, які можуть бути подані у формі ідей, а також статей щодо формування конкретних розділів Статуту.

Пропозиції необхідно подавати в управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради за адресою пл..Ринок,1 або на електронну скриньку [email protected].

Кінцевий термін подання пропозицій щодо нової редакції Статуту територіальної громади м. Львова 13 червня 2016 року.

Нагадаємо, завтра, 3 червня о 12:00, у Львові відбудеться дискусійна зустріч на тему «Навіщо львів’янам новий Статут міста?». Переглянути цю дискусійну зустріч можна буде наживо на Tvoemisto.tv.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!