У Львові пропонують заборонити пластикові склянки під час Різдвяного ярмарку

12841 0
Щоб зменшити генерування сміття у Львові пропонують заборонити використання пластикових склянок, зокрема в ресторанних закладах та під час Різдвяного ярмарку.
фото: s0.tochka.net

фото: s0.tochka.net

«Хто у місті має дбати про те, скільки пластикових склянок із трубочками і кришечками виробляють усі ті кафе, які ростуть як гриби і реєструються, переважно, як торгові точки?». Таке питання порушила сьогодні, 23 грудня, під час дискусії «Оновлена стратегія поводження з відходами у Львові: виклики та перспективи» співзасновниця ГО «Екоспільнота Львів» Ірина Миронова.

Читайте також: Львів’янка розводить хробаків для переробки сміття

За її словами за вивезення сміття торгова точка сплачує визначену суму. Але за ті пластикові стаканчики, які потрапляють до смітників у різних частинах Львова, платить місто. Ірина Миронова розповіла, що в Європі зокрема під час святкових ярмарків пластикові склянки заборонені. Натомість торгівці використовують горнятка з різдвяними логотипами. Таке багаторазове горнятко можна забрати, як сувенір, або повернути назад продавцеві і отримати кошти, які залишали у заставу.

фото: yesnomads.com

Наразі у Львові користуватися багаторазовими горнятами своїх відвідувачів заохочує кав’ярня «Svit kavy». Вони пропонують 10% знижки усім, хто приходить з їхніми брендованими горнятами.

Про можливість впровадження так званого пластикового податку говорила й Ірина Койнова, доцент географічного факультету Національного університету імені Івана Франка. «Ми виробляємо шалену кількість відходів: пакування, пластик, одноразові речі у тому числі й посуд. Це виробництво можна регулювати шляхом впровадження екологічних податків, зокрема на пластик. Тоді його стане неефективно виробляти», – зазначила Ірина Койнова.

Читайте також: Що пропонує Різдвяний ярмарок у Львові

Нагадаємо, що у Львові одночасно проходять два Різдвяних ярмарки. Один розташовано біля Оперного театру та на площі Ринок, інший – біля Львівської ОДА.      

Довідка. Дискусійна платформа «Твоє місто Львів» створена Tvoemisto.tv за підтримки Європейського фонду за розвиток демократії (European Endowment for Democracу). 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!