«Учорашні заходи задля забезпечення безпеки біля міськради були неефективними», - експерти

3159 0
Сьогодні, 10 травня, на Tvoemisto.tv стартувала дискусія з приводу того, якою повинна бути безпека міста та хто повинен її забезпечувати. Пропонуємо доповіді спікерів, представників "Муніципальної дружини", депутатів та громадських організацій з приводу вчорашніх події біля міськради та їх наслідки для Львова.
фото: варта-1

фото: варта-1

Михайло Дідух, депутат львівської міської ради: «Ми не повинні піддаватись провакаціям»

«Місто повинно забезпечувати безпеку, але вчора «перегнули палку» Я відчував дискомфорт від тієї кількості «чорних шоломів». Потрібно не піддаватись провокаціям, а зважувати усі «за» і «проти» після чого робити власні висновки. Учора могло повторитись минулорічні події, що трапились під стінами Верховної ради 31 серпня. У натовпі буває різне, тому львів’янам потрібно вдумливо оцінювати будь-яке питання. Тоді усе у нас буде добре».

Ігор Зінкевич, Варта-1, депутат міськради: «Безпеку у сесійній залі повинен забезпечувати металодетектор»

«Громадськість потрібно було сповістити, мовляв, що є протокол зборів міськради. Ми знаємо як працює патрульна поліція, але учора зіткнулись із супротивом військових. Виникла тяжка ситуація. І це при тій проблемі із сміттєзвалищем, яку ми маємо сьогодні. Ми повинні були вислухати усіх людей, підтримати громадськість. Ще з часів першої сесії ми говорили про те, що у міській раді потрібен метало детектор. Він повинен забезпечити безпеку усіх присутніх у сесійній залі. Та ситуація, яка виникла учора, свідчить про те, що ми зіштовхнулись із недовірою та закритістю. Ми не можемо заборонити висловлювати власну думку у демократичній країні».

Сергій Сень, голова ГО «Союз ветеранів десанту»: «Правоопорядок у місті повинні забезпечувати не люди у камуфляжах. Народ не піде проти себе самого»

«Учі вчорашні заходи біля міськради були неефективними. Наша організація пропонує задля ефективності забезпечення правопорядку у місті, необхідно об’єднати громадські організації разом. Усього ми маємо 25 організацій.  Тоді, кожна організація могла б надати місту певну кількість людей, котрі змогли б контролювати натовп. Люди у камуфляжах обурюють народ. Варто розуміти, що люди б почули неполітичних представників. Кожна громадськість знає своїх людей. Це було б ефективніше. Не було б таких масових подій і зібрань, бо народ не буде йти проти самого себе».

Юрій Діль, Директор ЛКП «Муніципальна дружина», позаштатний радник міського голови з питань безпеки міста: «Учора була загроза зірвати сесію міськради»

Згідно з вчорашніми повідомленнями, була загроза того приходу 800 чоловік, задля того, щоб зірвати сесію міськради. Тому у понеділок необхідно створити робочу групу, яка  б забезпечувала заходи безпеки. Кожен має право висловити власну думку, але ця особа повинна бути ідентифікована, а не у балаклаві. У місті нестабільна ситуація: є інформації про замінування, несанкціоновану зброю. А потрібно забезпечити порядок, адже у демократичній країні, кожен може висловити свою думку». 

Переглянути онлайн-трансляцію дискусії можна за посиланням  ;tvoemisto.tv/on-line.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!