Як зареєструвати приватний садок у Львові: покрокова інструкція. Інфографіка

7470 1
У березні 2016 року в Україні спростили процедуру створення приватного садочку. Так, ініційовані Міністерством освіти зміни стосуються санітарного регламенту: відсутність власного харчоблоку і пральні, а також можливість використовувати в садках двоярусні ліжка. Зокрема, новий регламент дозволяє легалізувати невеликі приватні садочки у житлових приміщеннях. Tvoemisto.tv дізналося в рамках організованої дискусійної зустрічі Платформа консенсусу» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» про те, як правильно зареєструвати приватний садок. Пропонуємо покрокову інструкцію.

1.     Реєстрація юридичної особи

Найперше, що потрібно зробити – це реєстрація. Для цього необхідно зареєструвати у встановленому законом орядку юридичну особу (Тзов, ПП ФОП тощо). Для цього необхідно розробити установчі документи та здійснити реєстраційні дії. У середньому процедура займає 1-2 тижні

2.     Приміщення

Приміщення, у якому хочуть відкрити приватний дитячий дошкільний навчальний заклад, повинне відповідати  вимогам, описаним в «Державних санітарних нормах» та Санітарному регламенті для ДНЗ від 24.03.2016 №234. Зазначимо, що згадані норми нещодавно спростили: так, тепер садку не потрібно мати власний харчоблок. Їжу можуть привозити як батьки, також її можна замовляти в інших постачальників, які дотримуються всіх законодавчих вимог. Необов’язкова в приміщенні і наявність пральні. Скосовуються обов’язкові одноповерхові ліжка – їх можна замінити на двоповерхові для економічнішого використання приміщення.

3.     Інфраструктура

Підготовка навчально-методичної та матеріально-технічної бази. Зокрема, тепер приватний садок можна відкрити в квартирі. Скасовано вищезгадані  вимоги про обов’язковість харчблоку. Пральні тощо.

4.     Погодження санітарних норм та охорони праці, пожежної бепеки

Погодження відповідності приміщень та матеріально-технічної бази санітарним нормам, вимогам правил  пожежної безпеки, нормам охорони праці. Для цього необхідно мати наступні документи:

-        Акт про проходження перевірки від Державної санітарно-епідеміологічної служби;

-        Акт про проходження перевірки від Управління Держпраці;

-        Акт про відповідність вимогам правил пожежної безпеки від Управління МНС

5.     Робочий навчальний план

Укладений план необхідно затвердити в районному відділи освіти робочий навчальний план

6.     Отримання ліцензії

Наступний крок – подання до Департаменту освіти і науки облдержадміністрації документи для отримання ліцензії.

Необхідні документи:

Заява про отримання ліцензії

Копія установчих документів юридичної особи

Копія документів, що засвідчують право власності чи користування основними засобами для здійснення навчально-виховного процесу на термін не менше трьох років

Копія документів про відповідність приміщень та матеріально-технічної бази санітарним нормам, вимогам пожежної безпеки, нормам охорони праці.

Копія затвердженого та погодженого в установленому порядку робочого навчального плану

Відомості про кількісні та якісні показники кадрового і матеріально-технічного забезпечення, освітньої діяльності у сфері дошкільної освіти, необхідного для виконання Базового компонента шкільної освіти

Відомості про навчально-методичне забезпечення освітньої діяльності у сфері дошкільної освіти, необхідного для виконання Базового компонента шкільної освіти

Копія документа, що засвідчує рівень освіти і кваліфікації керівника закладу освіти (Документа про вищу педагогічну освіту)

Опис документів, що подаються для отримання ліцензії (розширення провадження освітньої діяльності у двох екземплярах)

7.     Педагоги

Пошук та залучення професійних педагогічних кадрів, формування штатного розпису

Підготувала Мар'яна Федина


Читайте також:
17 Червня, 2017 18:58
Світлана Анатоліївна У нашому будинку (м.Львів, вул.Рилєєва) вже з'явився приватний дитсадок на першому поверсі (під ним, у підвальному приміщенні працює ресторан).Садочок існує під загальною назвою "дитячий простір Пташеня".
Він створив масу незручностей та проблем для сусідів. Діти (ясельного віку) постійно плачуть, створюючи страшенне нервове напруження. Виводять на прогулянку дітей у маленький внутрішній технічний двір, де з каналізаційних люка і велика клумба посередині...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!