На правах реклами

«Ми дотримались зобовʼязань». Топ-менеджери Avalon про цей непростий рік

3053 0
Рік, що минає, – один із найскладніших в історії незалежної України. Повномасштабна війна, ракетні обстріли, блекаути, міграція людей та неможливість прогнозувати свою діяльність бодай на місяць-два – це далеко не увесь перелік викликів, із якими зіткнувся бізнес.

Цей, 2022 рік, змінив усе. Як сильно він вплинув на компанії та її працівників, чи були здобутки та які плани на 2023 рік – про це топ-менеджери девелоперської компанії Avalon.

Роман Давимука, виконавчий директор

Про роботу у 2022 році

Після повномасштабного російського вторгнення паніки у клієнтів не було, однак гостро постало питання правильної комунікації. В перші тижні війни люди хотіли отримати зворотній звʼязок, і ми їм надали таку можливість. Пояснювали, що працюємо і усі наші зобов’язання будуть закриті. Нам повірили, бо у Avalon – репутація надійного забудовника.

Ситуація, що склалась, не стала для нас шоком. Бо ми готувались до різних сценаріїв і очікували на економічну турбулентність. До цього Avalon готувався декілька років, ми накопичували робочий фінансовий капітал та активно працювали над собівартістю. Тому компанія була підготовлена до кризи.

Ситуація, що склалась, – це перевірка на міцність і відповідальність девелоперів перед своїми клієнтами. Тож зараз дуже важливо виконати усі свої зобов’язання. Ринок побачить, хто спроможний ефективно працювати у надскладний час, коли надходження від продажу майбутніх метрів мінімальні.

ЖК Avalon 37

Про виклики, досягнення та плани на 2023 рік

Ціни на будівельні матеріали зростають, наприклад, у Європі це 25%, тож це спонукало компанію перебудовувати процеси, підлаштовуватись під нові реалії й оптимізувати витрати. На жаль, операційну команду довелось скоротити для зменшення витрат. Ми розрахували модель для найскладнішого сценарію, в якому можна залишатись максимально ефективними довгий період. Вектор маркетингу довелось адаптовувати, бо зараз не бачимо можливостей для зростання ринку. Наша стратегічна мета – вчасно ввести якісне житло в експлуатацію.

Хочемо, щоб люди побачили в нашій компанії найкращі якості. Бо ми надійні, працюємо і не зупиняємось. Житло залишається безпечною інвестицією, і ми впевнені у своїх можливостях. Сподіваємось на перемогу та покращення економічної ситуації наступного року, бо ми в Avalon – амбіційні і готуємось реалізувати нові проєкти, які здивують ринок.

Марта Герус, директорка з маркетингу

Про роботу у 2022 році

Сильний вплив війни відчули всі, і ми не є виключенням. Найскладніше було правильно вибудувати комунікацію та бути «доречними». В перші місяці війни ключовою задачею для нас було вислухати та заспокоїти наших клієнтів, адже всі хвилювались, що буде з житлом. Інколи консультації контакт-центру нагадували «телефон довіри», і ми були до цього готові.

У 2022 році ми впевнено стояли на ногах, працювали майже без упину. Успішно завершили наші проєкти та передали клієнтам ключі від більше, ніж 900 квартир. Активна та неспинна робота допомагала нам легше переживати важкі дні війни.

Консультація у Центрі продажу компанії  за адресою проспект Чорновола, 18

Про виклики, досягнення та плани на 2023 рік

Ми стали сильнішими та згуртованішими. Стратегічне планування допомогло уникнути багатьох проблем, ми були готові до складного періоду. Ніхто не панікував, ми чітко знали, що і як робити далі. Рік, що минає, навчив мене ще більше цінувати час, людей поруч і те, що маємо сьогодні і мріяти про мирне завтра. Дуже допомагала робота, адже вона давала змогу мати острівець стабільності в хаотичному вирі подій.

Звичайно, ми всі чекаємо на перемогу. Це надасть шалений поштовх для бізнесу у різних сферах в країні. Якщо говорити про нас, то команда Avalon вже зараз чітко знає, що будемо робити в 2023 році та яких цілей хочемо досягнути. На нас чекає масштабна робота, а про наші плани розкажемо вже на початку року.

Ярослав Возняк, директор департаменту продажу

Про роботу у 2022 році

Війна суттєво вплинула на нашу роботу. В перші дні після повномасштабного вторгнення найголовнішим для нас було відновити комунікацію з клієнтами. Ця задача у той період стала фундаментальною. Також довелось переглянути всі процеси та максимально їх оптимізувати. Наприклад, тимчасово відмовитись від однієї точки продажу. Всі з розумінням поставились до цього кроку. Відмовились від класичного контакт-центру. Але, натомість, розпочали роботу над впровадженням нової CRM-системи. 

Рік був надскладним. Однак нам вдалось повернутись до стабільної роботи і це – привід для гордості. Відновили продажі житла, супроводження всіх угод і всю можливу комунікацію з ринком.

ЖК Avalon Up

Про виклики, досягнення та плани на 2023 рік

Усі бізнеси в нашій країні суттєво постраждали. Окремі галузі знаходились у важкому становищі і наша – не виключення. Однак грамотні дії та стрес-тести, що були проведені в минулих роках, дозволяють компанії почувати себе впевнено. Так, нам довелось приймати непопулярні рішення з точки зору оптимізації працівників і процесів. Але це вимушений крок, на який пішла кожна компанія в нашій державі. 

Найбільшим досягненням Avalon цього року була передача величезної кількості житла, а це біля 42 тис. кв м, нашим клієнтам. Відновили роботу над планування нових проєктів і скоро презентуватимемо їх ринку. 

ЖК Avalon Flex

Цей рік навчив мене цінувати усе – людей навколо, тишу, спокійну ніч, дзвінки, розмови… Усе, що здавалось банальним і простим, зараз – важливе і незамінне. Радієш вже тому, що зранку є електрика. Робота працівників комунальної служби, енергетичної сфери та інших викликає захоплення і велику повагу.

Тож наступного року плануємо багато працювати. На нас чекає кілька нових проєктів. Хочемо багато чого змінити і задати нові вектори в достатньо класичних речах. І я впевнений, що все вийде. Насправді, це розкіш – мати плани. Дякуємо ЗСУ, що маємо таку змогу!

Анна Романова, HR Бізнес-партнерка

Про роботу у 2022 році

Останні три роки HR-департамент неодноразово стикався з різними викликами. Пандемія Covid-19 стала для нас неочікуваною і для забезпечення безперебійної роботи компанії та безпеки працівників довелось впроваджувати багато змін. Цього року, у лютому, ми вже були до них готові. Ще напередодні повномасштабного вторгнення, у яке мало хто вірив, почали готуватись до можливої різкої зміни ситуації. Проводили планові навчання по наданню першої домедичної допомоги працівникам, створили оперативний штаб, який ефективно спрацював 24 лютого та допоміг перевести всі процесі у режим дистанційної роботи та координувати роботу персоналу у перші дні війни.

Не буду приховувати, перші два тижні повномасштабного вторгнення були найскладнішими для нашого департаменту. Довелось не лише тримати руку на пульсі, підтримувати команду на відстані, а й приймати швидкі й не зовсім популярні рішення – ми були одними з перших, хто вирішив оптимізувати штат. Мова йшла не про скорочення, а про переведення частини працівників у інші наші підрозділи – волонтерську службу або в інші партнерські проєкти. Зателефонували кожному нашому працівнику та довідалися про його стан – чи в безпечному він місці, чи потребує допомоги та інше.

Вже з середини березня поступово відновили роботу офісу, що, на мою думку, було дуже сміливим, але водночас і дуже потрібним для команди рішенням. Чому сміливим? Бо тоді, на початку війни, ніхто не розумів, як ситуація розгортатиметься далі, до чого готуватися і наскільки безпечно працювати з офісу – хоч ми й подбали про все необхідне. Чому потрібним? Бо це був час цілковитого хаосу, і найменша стабільність повертала до реальності й давала надію на майбутнє. 

Про виклики, досягнення та плани на 2023 рік

Найбільшим досягненням для мене, як керівника HR-департаменту, стало підтвердження, що найбільша цінність для нас – наша команда професіоналів. Цього року це вдалось відчути на всі 200% – ми не просто продовжили працювати, ми ввели в експлуатацію два об’єкти, і власники житла вже будують своє щасливе майбутнє.

Виробили алгоритми – як діяти під час відключення електроенергії, повітряних тривог, обмежень ресурсів і сьогодні продовжуємо працювати, як і раніше. Ми спланували свій 2023 рік, у нас є чітка бізнес-стратегія і немає сумнівів, що ми зможемо її реалізувати.

Максим Макаров, керівник відділу архітектурно-технічного супроводу

Про роботу у 2022 році

Цього року задачі змінились з формату «треба все і на вчора» на формат «вирішуємо от це питання, тому що воно критично важливе». Неважливі та нетермінові питання мусили відкладати – мали розкіш займатися ними лише у мирний час. Вимушені були скоротити штат, але це дозволило нашим співробітникам рости і розвиватись. Вони стали більш універсальними, почали співпрацювати з іншими підрозділами та інше.

ЖК Avalon Yard

Про виклики, досягнення та плани на 2023 рік

Цього року ми одночасно здавали іспит на гнучкість і на міцність: довелось шукати компроміси, більше працювати, ніж зазвичай. Шукали нові, більш ефективні рішення і оптимізували існуючі бізнес-процеси.

Оскільки ми усі занурились в механіку процесів, іноді навіть не зовсім у своїй сфері, особисто я сприймаю цей рік, як рік навчань і випробувань. Багато опанували нового, чому й радію. Іноді навіть жартую, що в нашій компанії з’явився новий юридично-архітектурний відділ.

Плани на наступний рік у нас амбіційні. Завершили проєктування, пройшли експертизу і вже отримали дозволи на будівництво найбільш масштабного нового об’єкта компанії Avalon.

Євген Веселий, директор з ЖК девелопменту

Про роботу у 2022 році

У 2022 році ми здавали тест на стресостійкість, вчились робити реальні прогнози і вчасно реагувати на турбулентні зміни на ринку будівельних матеріалів та послуг. Я вважаю, що це саме той час, коли загальний результат залежить від роботи кожного співробітника. Завдяки злагодженій роботі команди змогли виконали наші зобов’язання – запропонувати якісний продукт за адекватну вартість. А це було дуже складно.

Відбулось багато внутрішніх трансформацій. Оптимізували частину бізнес-процесів, що допомогло нам стати швидшими. Однак головне – це те, що ми змогли зберегти. Не зрадили нашим основним принципам і завжди виконували взяті на себе зобов’язання. Цього року продовжували будувати об’єкти і віддали ключі від квартир нашим клієнтам.

Проєкт Avalon Zelena St.

Про виклики, досягнення та плани на 2023 рік

Цього року закінчили будівництво двох наших проєктів: Avalon Zelena St. та Avalon Flex та віддали ключі від квартир нашим клієнтам. А в комплексі Avalon Holiday мешканці заселились в другий будинок. Загалом у 2022 році передали нашим інвесторам десятки тисяч квадратних метрів житла. Це дуже важливо для нас. Бо цей рік навчив нас цінувати життя та не відкладати його на потім. Жити треба сьогодні. Багато чого можна змінити, однак повернути втрачений час неможливо.

Наступний, 2023 рік, буде напруженим. Бо в суспільстві, як і в бізнесі, сформувався величезний відкладений попит і багато хто має сподівання на весну. Для нас, команди Avalon, одним з найважливіших критеріїв нашої роботи є стабільність. Це ознака надійності – компанії, яка виконує свої зобов’язання в будь-яких умовах. Тож наступного року маємо закінчити два важливих проєкти, загальною площею більше 30 тис. кв м. І розпочати роботу над новими. Бо ми знаємо, що все буде – Україна!

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!