фото: Styler

фото: Styler

Де покататися на сноубордах, лижах і тюбах неподалік Львова. Локації, фото

19161 0
Пропонуємо вам низку локацій у радіусі 100 км від Львова, де можна покататися.

Щорічно 23 грудня у всьому світі відзначають день сноуборду. Уперше його провели в Європі в 2006 році. Tvoemisto.tv з цієї нагоди підготувало для любителів активного відпочинку на сноуборді підбірку локацій, де можна покататися. Пропонуємо вам низку місць у радіусі 100 км від Львова – тут, окрім сноубордів, є і лижі, і тюби.

Тренінговий центр «Майдан»

База розташована за 25 км від Львова, біля села Майдан Жовківського району на перетині живописних урочищ Майдан та Журі Яворівського національного парку. Гористо – пересічний тип місцевості, якою характеризується Розточчя в цілому, нагадує знамениті карпатсько-альпійські ландшафти, що славляться серед туристів.

Любителям активного відпочинку запропонують пішохідні прогулянки навколишніми місцями. На території комплексу розташовані тенісні корти, футбольний, волейбольний та дитячий майданчики. Особлива пропозиція – оглядові екскурсії унікальним регіоном.

Вартість послуг гірськолижного витягу становить за годину 80-100 грн, за 3 години – 45-550 грн, а цілий день – 650-750 грн. 50 грн потрібно буде для застави за картку, яка потім повертається. Прокат спорядження, приміром, сноуборда, кріплення і черевиків обійдеться вам у 200-250 грн. Детальніше всі ціни можна переглянути на сайті.

«Казкова поляна»

Тут можна покататися на лижах, сноубордах та тюбах, записатися у лижну школу чи на персональне тренування. А також – поїсти смачні страв. Лижний витяг розташований за 25 км від Львова у селі Поляна.

Один підйом на бугелі в святковий сезон тут коштуватиме 50 грн, 5 – 250, а 15 – 600. Спуски по 50 грн. Комплекс сноубордиста обійдеться в 150 грн в основний сезон, а у 200 у високий. Усі ціни шукайте тут.

«Їжак парк»

Сноутюбінг – це спуск з невеликого снігового схилу на надувних санках (тюбах) по підготовленій снігові доріжці, яка обмежена стінками, що задають траєкторію і напрямок руху. У «Їжак парку» працює 15 спусків для дорослих і дітей (від 6-ти років). 8 звичайних та 7 для тих, хто шукає адреналіну. Також два спуски для малят від 2-ох років.

Дістатися до «Їжак парку» можна міжміськими маршрутами, як-от Львів – Поляна, Львів – Раковець, а також будь-яким автобусом, що їду в напрямку Миколаєва з автостанції на вул. Стрийській, 109.

Один спуск на великій гірці коштуватиме 90 грн, а вартість спуску на малій становитиме 30 грн. Є також абонементи за 400 грн на двогодинне катання та 600 грн за чотирьохгодинне. Також тут можна знайти сімейні абонементи, їхня вартість від 900 до 1100 грн. 

«Буковиця»

Гірськолижний курорт «Буковиця» розташований у місті Борислав Львівської області. Лижний курорт працює без вихідних та пропонує для своїх гостей широкий вибір зимових розваг. Тут можна не тільки покататися на лижах, сноуборді і тюбінгу, а й насолодитися місцевими краєвидами, скористатися послугами школи інструкторів.

Для гостей лижного курорту доступні: прокат обладнання (лижі, шоломи, черевики, палиці та сноуборди); навчання в лижній школі; сноутюбінг; катання на лижах на трасах різного рівня складності.

Тут 3 години катання на сноуборді коштуватиме вам 500 грн. Денний абонемент обійдеться у 630 грн, а 700 грн у високий сезон, тобто з 1 по 22 січня. усі ціни можна детально переглянути на сайті курорту.

«Плай»

На території гірськолижного комлексу розташовані витяги, протяжність найдовшого з яких становить 1200 м, перепад висот сягає 260 м.

Прокладені гірськолижні траси як для досвідчених лижників, так і для початківців. 5 спускових трас (за складністю 3 червоні траси (середнього рівня), 2 сині (легкі) та чорні у верхній частині гори (складні). Гірськолижний комплекс «Плай» розташований у Сколівському районі Львівської області біля селища Плав’є (траса Київ – Чоп), підніжжя гірського масиву Плай, на висоті 600 метрів над рівнем моря.

Вартість одного підйому коштуватиме від 90 грн, абонемент на пів дня струтує від 480 грн, на день – 880, а на два – 1500 грн. Старт сезону анонсували на завтра, 24 грудня, а високий сезон розпочнеться вже 29 грудня. Детальніше читайте за посиланням.

«Захар Беркут»

Гірськолижний курорт та відпочинковий комплекс розташований в серці Карпат, неподалік смт Славське, в с. Волосянка. Він включає в себе готель «Захар Беркут» із фольк-рестораном, кафе швидкого харчування та ресторан на вершині гори і крісельний витяг із спареними кріслами, бугельні витяги, а також систему гірськолижних трас.

На горі є 9 трас різної складностію Вони підійдуть як для початківців, так і для впевнених лижників.

Додамо, що вартість прокату сноуборду тут становить 100 грн, комплекс для сноубордингу, куди входять сноуборд та черевики 150 грн. Ціни на скіпаси варіюються від 550 до 900 грн.

Гірськолижні витяги і траси у Славському

Спусковий комплекс на горі Тростян (1232 м) розташований за 2 км від центру Славського.
Взимку тут працюють 8 витягів, один з яких – крісельний (на 1 особу, працює також у теплий сезон), інші – бугельні.  Денний або немент у вихідні і святкові дні тут коштує 700 грн + 50 грн застава за карточку, крісельний витяг 300 грн + 50 грн застава за картку. Детальніше дивіться тут.

Загалом налічується 11 спускових трас завдовжки 1-2 км кожна, шість з них відповідають міжнародним стандартам щодо проведення гірськолижних змагань. Найпопулярнішими є західні траси, де катаються любителі гірських лиж та сноубордів – здебільшого тут середньорівневі спуски. Чорні траси (високого рівня складності) розміщені у верхній та центрально-північній частинах Тростяну, легкі (сині) – у нижній. На нижчих схилах також можна навчатися катанню, зокрема для цього підійде Нижній Захід.

На горі Погар (857 м) розміщені крісельний (на 2 осіб), бугельний (не включається уже кілька зим) витяги та 2 мультиліфти (один з них до комплексу не належить). Нижні станції витягів розташовані неподалік одна від одної. На південному схилі гори розміщені досить стрімкі червоні траси – розраховані на любителів гірськолижного та сноуборд-катання; цікаві також для професіоналів. Довжина найдовшого спуску – 1460 м, ширина трас – 30-80 м (типові європейські схили середньої складності).

Мультиліфти розташовані біля підніжжя гори, між більшими витягами. Мінімальні спуски тут розраховані на початківців. На схилі працює ратрак, є снігові гармати, спуск обладнаний електричним освітленням. Є невеличка траса для сноутюбінгу. Біля підніжжя Погара функціонує кілька пунктів прокату гірськолижного спорядження, працюють інструктори. Ціни на гірськолижному комплексі до Нового року залишається тикими, як торік. Учтонити вартість можна на сторінці комплексу у Фейсбуку.

Підготувала Ольга Коваль

Фото зі сайтів курортів

Куди поїхати на вихідні зі Львова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!