фото: wallpaperscraft.ru

фото: wallpaperscraft.ru

Фуд-корт та демократичні ресторани у Львові. 10 закладів від експерта

16243 0
Tvoemisto.tv продовжує проект «Найкращі ресторани Львова», у межах якого ресторатори та експерти розповідають, які заклади у місті вони радять відвідати та чому.

Цього разу ми пропонуємо 10 закладів від Андрія Валового — директора з розвитку та міжнародної співпраці асоціації кулінарів «Західна шеф група», менеджера міжнародної консалтингової компанії DK-Team, а також почесного члена асоціації кухарів Сербії, Чорногорії, Хорватії і Казахстану.

У новому списку заклади поділені на три позиції: ресторани при готелях, ресторани вихідного дня, демократичний ресторан.

Таку ідею запропонував сам Андрій Валовий, бо, на його думку, ставити заклади під одну лінійку не зовсім коректно, якщо ми маємо визначити ті, в яких можна побувати.

Ресторани при готелях:

Чим цікаві такі ресторани? Ну, напевно, не тільки тим, що там можна паралельно проживати. Ресторани при готелях відкриваються з 7:00 або 8:00 години, тому в них можна поснідати, навіть якщо ви не проживаєте в готелі. А також вони працюють довше за інші і не вимагають за це додаткової оплати.

1. Ресторан при готелі «Status»

Мені часто доводиться їздити у відрядження, але, повертаючись до Львова, люблю заїхати сюди на каву і не тільки — ще й смачно поїсти. До речі, в ресторані можна провести гарний банкет. І парковка є, і гостей в разі чого буде, де поселити.

Адреса: Львів – Малехів, вул. Київська, 6

2. Ресторан «Гармата» при готелі «Цитадель»

Надзвичайно класний заклад не тільки для святкування особливих подій, а і для затишного та розміреного відпочинку у Львові. Заклад, куди гарно приходити з сім’єю або у робочий час з бізнес-партнером.

Страви від шеф-кухаря Євгена Сушка залишать нотку післясмаку, що заохотить вас повернутися в цей ресторан ще не один раз. Тут також є літня тераса і лобі бар – так сказати, на всі випадки.

Адреса: вул. Грабовського, 11

3. Ресторан «Панорама» при однойменному готелі

Це ресторан із неймовірним краєвидом Львова у самому центрі. Сюди варто прийти на страви шеф-кухаря Гінтса Осіса, адже у них він вкладає цікаве поєднання смаків, які залишають цікавий післясмак. Також цей ресторан варто відмітити за сміливість сомельє і нестандартний підхід у виборі вин.

Адреса: пр. Свободи, 45  

Ресторан вихідного дня:

Ресторан вихідного дня — це заклад, у який не завжди маєш можливість потрапити протягом робочого тижня, але на вихідні оминути неможливо.

4. Ресторан «Старий рояль»

Один із найкращих класичних ресторанів старого Львова. Його особливість — більш як 20-тилітня історія існування, яка вже багато про що говорить. Надзвичайно приємно відвідати заклад з сім’єю на вікенд або у вільний день. Приємна атмосфера, ввічливий персонал і найголовніше — смачні страви і шедеври від шефа кухні Сподарика Петра. Його натхненність в роботі і бажання догодити гостям не залишаються без уваги.

Адреса: вул. Ставропігійська, 3

5. Ресторан «Lemberg Graf»

По вікендам тут завжди є жива музика. Хоча заклад можна відвідувати і у будні, я люблю тут відпочивати саме на вихідних. Особливої уваги заслуговує кухня – в цьому ресторані використовують практично 100% локальних продуктів. Навіть можна стверджувати, що кожна страва має свою легенду.

Адреса: вул. Братів Рогатинців, 4.

     

6. Ресторан «The Cult»

На вихідних деколи хочеться гарно відпочити з друзями. Це якраз такий заклад, в якому можна чудово провести час. Ресторан має надзвичайно цікаву коктейльну карту і відповідне меню. Шеф-кухар Олексій Кононенко задав цікаву смакову гаму у легкому, на перший погляд, меню. Атмосфера закладу не дозволить вам залишатися на місці протягом вечора, а змусить Вас рухатися в ритмі з музикою.

Адреса: вул. Чайковського, 7

Демократичний ресторан:

Демократичний ресторан не означає дешево, це означає, що ціна відповідає якості, а в деяких випадках якість вища за ціну. Часто такі ресторани не ставлять за мету класичний підхід до ведіння справи, а максимально бережуть час гостей і при цьому пропонують смачну кухню та ненав'язливий домашній сервіс. 

7. Ресторан «Buon Gusto»

Це цікавий ресторан з відкритою кухнею, де можна не тільки смачно поїсти, а ще поспілкуватися з кухарами. Родзинка ресторану — свої кондитерські вироби. А шеф-кухар Юра Сенишин завжди розкаже вам про особливості тих чи інших страв. Для мене цей заклад став особливим тому, що він довів: при правильному підході до справи можна процвітати у локальному місці.

Адреса: вул. Щирецька, 36

8. Ресторан «Вечірній Львів»

Цей заклад любили ще мої батьки, а вже сьогодні ми зможемо насолоджуватися неймовірною красою ресторану і надзвичайно смачними стравами від шеф-кухара Патрічі Флоріна.

Цікавим для мене стало використання бізнес-часу в пропозиції хоспер-брейку, надзвичайно смачно і швидко. Але саме ця локація здивує вас не тільки в бізнес час, тому раджу.

Адреса: просп. Свободи, 26

9. «Хінкальня»

Інколи хочеться з’їсти чогось смачного, з перчинкою і швидко. Цей заклад – однозначно підходить, аби втамувати таке бажання.

Якість у них незмінна, а от у меню завжди можна спробувати щось нове. Незважаючи на свій концепт, заклад дуже живий, тому його не можна залишати поза увагою.

Адреса: вул. Федорова, 18, пр. Крива Липа,1, пр. Чорновола, 93, ТРЦ King Cross Leopolis, ТЦ Forum Lviv

10. Фудкорт ТРЦ «Forum Lviv»

Десятим я пропоную назвати не заклад, а локацію. Ми часто буваємо з сім’єю, друзями або й самі в великих торгових центрах – витрачаємо багацько часу, тому хочемо і поїсти. Саме через це пропоную відмітити один із фуд-кортів. 

Для мене найцікавішим на сьогодні є фудкорт ТРЦ «Forum Lviv». Основною особливістю, напевно, є те, що тут зібралися представники всіх сегментів: від «МакДональдза» до ресторану «Тартуфо». Тому ви зможете знайти те, що бажаєте, як в смаковому, так і в ціновому сегменті. Свого роду, крапкою у виборі для мене став фуд-корт у «Сільпо», де ви можете обрати для себе м'ясо чи рибу, яку для вас приготують, – такий собі фуд-шоп.

Адреса: вул. Під Дубом, 7б

Нагадаємо, минулого разу свої 10 улюблених закладів назвав Костянтин Смолій – засновник одного з львівських кафе.

Фото з офіційних сайтів закладів та сторінок у соцмережах

Спілкувалася Ганна Беловольченко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!