фото прес-служби ЛМР

фото прес-служби ЛМР

60 грн на добу. Хто заплатив за турне Андрія Садового Україною. Інфографіка

16399 0
У серпні міський голова Львова Андрій Садовий із дружиною та міськими чиновниками активно відвідував міста України. У соцмережах це турне назвали передвиборчим, натомість у міській раді запевняють, що це відрядження.

Цього літа Андрій Садовий у різних містах України проводив зустрічі у форматі Urban Talks. Як зазначає міський голова Львова на своїй сторінці у Facebook, на них йшлося про розвиток українських міст. Натомість у соцмережах цю поїдку міського голови назвали передвиборчою кампанією, адже він очолює партію «Самопоміч». Tvoemisto.tv вирішило з’ясувати, як у міській раді пояснюють цю поїздку та хто оплатив витрати на неї.

Скільки часу Андрія Садового не було у місті?

На початку літа Андрій Садовий поїхав у своє перше відрядження в у межах Urban Talks до Житомира. Загалом же за літо він відвідав 15 міст України. Сукупно це тривало 20 днів. Всі ці поїздки були службовими відрядженням міського голови, йдеться у відповіді Львівської міської ради на запит Tvoemisto.tv.

Із Андрієм Садовим участь в окремих поїздках взяли чиновники міської ради, зокрема заступник із питань розвитку Андрій Москаленко, головний архітектор міста Юліан Чаплінський, а також його дружина – Катерина Кіт-Садова.

1 червня Андрій Садовий із командою відвідали Житомир. 13 червня – Чернівці, а 17 – Тернопіль. У липні міський голова Львова поїхав до Луцька та Івано-Франківська. Серпень розпочав із поїздки до Ужгорода, після чого з 14 по 22 серпня перебував на Сході України – у Краматорську, Слов’янську, Запоріжжї, Маріуполі, Нікополі та Дніпрі. 25 серпня він продовжив своє турне спершу в Одесі, потім в Херсоні, а завершив – у Миколаєві.

Чим подорожував та де жив?

Відділ бухгалтерського обліку та звітності ЛМР у відповіді на інформаційний запит Tvoemisto.tv повідомив, що у всіх випадках, коли Андрій Садовий їздив країною із Urban Talks, він оплачував поїздки та проживання зі своєї кишені.

Однак, судячи з поданої інформації, на Urban Talks в Чернівцях він їздив службовою автівкою, але чи були витрачені на це бюджетні кошти – не значено. Так само не до кінця зрозуміло, скільки грошей він витратив на поїздку у Житомир. Це відрядження співпало із службовою поїздкою в Київ на участь у Національному молитовному сніданку. Там він жив у готелі «Національний», на що витрачено 3900 гривень за дві ночі, а дістався до Києва літаком за 3300 грн. Це бюджетні кошти. У цій же графі зазначено, що він використовував службове авто, однак не зрозуміло, в яких цілях і куди їздив.

Щодо поїздки на Схід, то спершу у Львівській міській раді повідомили, що на неї з бюджету міста витратили 7474 гривень, але згодом керівниця прес-служби ЛМР Христина Процак уточнила, що це були власні кошти Андрія Садового.

Скільки бюджетних коштів пішли на поїздки та що вони витрачались?

Фактично у межах Urban Talks він витратив лише 60 гривень добових у Чернівцях. У відповіді зазначається, що інші поїздки міський голова оплачував із власної кишені.

Інші вояжі Андрія Садового

Цього року Андрій Садовий відвідав декілька міжнародних заходів закордоном. Це, зокрема, участь у стратегічній сесії Atlantic Council – 28 лютого – 9 березня, Нью-Йорк, Вашингтон (США); участь у Фестивалі Свободи – 3 – 5 червня, Вроцлав (Польща); офіційна зустріч із представниками місцевої влади, членами Європарламенту, представниками інституцій ЄС – 19 – 21 червня, Париж (Франція), Брюссель (Бельгія).

Крім цих зустрічей, Андрій Садовий взяв участь у кількох засіданнях Асоціації міст України – сукупно 8 днів.

До загального переліку слід додати кілька робочих поїздок по Україні: 20 березня у Великі Мости (круглий стіл «Самоврядування у об’єднаній громаді, реалії та можливості»), а 3 серпня участь у фестивалі Бендерштат – 2018 (село Рованці, Волинська область) та інше.

Як добирався та чим харчувався

11 разів міський голова скористався послугами авіаперевізників. При цьому, в п’яти випадках він поєднував авіаперельоти зі службовим автомобілем чи потягом, а всі закордонні поїздки Андрій Садовий здійснив літаком. По Україні він літав лише до Києва.

Загалом бюджет міста оплатив 25 991 гривень за шість перельотів. Крім цього, участь Андрія Садового у Національному молитовному сніданку у Києві обійшлась у 3300 гривень за переліт та службове авто, а участь в Антирейдерському форумі в Києві – 2706 гривень.

Лише у двох випадках йому для пересування знадобився виключно службовий автомобіль – у березні для поїздки у Великі Мости та у червня – для відвідин Чернівців в рамках Urban Talks.

У Вроцлаві проживання мера оплатила сторона, яка приймала. Інші закордонні поїздки він опалтив зі своєї кишені. Бюджетні кошти пішли лише на оплату готелю «Національний» у Києві. Сукупно за три ночі заплатили 5850 гривень. Також він 10 разів отримував добові – по 60 гривень/доба на час робочих поїздок в Україні. У Вроцлаві його добові склали 2780 за три дні.

Чи відпочивав цього року Андрій Садовий?

У відповіді на інформаційний запит Tvoemisto.tv повідомили, що станом на 23 серпня міський голова Львова відпочивав 34 дні впродовж 2018 року. За всі дні відпусток йому нарахували 58,4 тис. гривень відпускних.

Назар Притула

Фото прес-служби ЛМР та з Instagram Андрія Садового

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.

Міські акценти

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!