фото: vidviday.ua

фото: vidviday.ua

Куди поїхати на вихідні зі Львова. 99 маршрутів. Онлайн-мапа

19946 0
Tvoemisto.tv упродовж кількох років пише про те, куди варто поїхати з міста та що варто побачити на Львівщині та не тільки.

Уже кілька років Tvoemisto.tv радить своїм читачам, що варто побачити на Львівщині і не тільки. Іноді це місця, куди можна доїхати велосипедом, у деякі – зручно доїхати автобусом чи потягом, дорога до інших сповнена перепон і доводиться пересідати з одного виду транспорту на інший чи користуватися власною автівкою.

На цій мапі зібрали 99 локацій. Деякі місця знайомі всім, про інші відомо доволі небагато. Та всі вони варті того, щоб їх відвідати. На мапі можете вибрати населений пункт, що вас цікавить зі списку чи просто клікнувши на маркер мапи. Тоді відкриється віконечко з лінком, за яким міститься текст про той чи інший населений пункт чи окрему місцину.

Серед локацій є як і старовинні дерев’яні церкви чи костели, так і палаци чи фортифікаційні укріплення, як мальовничі печери, так і заклопотані вулички старих міст. Деякі матеріали лаконічні та стислі, інші ж – переповнені інформацією та архівними знімками. Завжди можна обрати собі щось до смаку.

Наостанок пропонуємо три місцини, які варто побачити цими вихідними:

Зазирнути до Поморянського замку

Це мальовниче селище розташовано майже за сто кілометрів від Львова. Поморянський замоквважається одним із восьми найвизначніших місць на Львівщині. Тут полюбляв зупинятися король Ян ІІІ Собєський, у місцевому костелі збереглися розписи художника Федора Бедрицького, а на горбку за новішою мурованою церквою неподалік центру селища стоїть дерев'яна церква Собору Богородиці з 1690 р.

Прогулятися вуличками Стрия

Це місто, де вперше в Україні у 1990 року підняли синьо-жовтий прапор, тішить тихими вуличками та вишуканою архітектурою не тільки храмів, а й звичайних житловиз будинків історичного чентру.

Перша згадка про місто датується 1385 роком. Уже тоді його згадують як центр волості. У 1431 році місто отримало Магдебурзьке право. Значне зростання Стрия відбувалося у другій половині XVII століття — розвитку міста сприяв тоді колишній стрийський староста, а пізніше король Речі Посполитої Ян Собєський. У ті часи Стрий мав титул «Вільного королівського міста».

2012. Автор — Борис Мавлютов. Джерело: uk.wikipedia.org

2009. Автор — Lion in city. Джерело: uk.wikipedia.org

2015. Автор — Діана Масляник. Джерело: uk.wikipedia.org

Побачити каплицю-писанку та грот Прийма

Місто Миколаїв, що на Львівщині здавна славилося своїми глиняними виробами. Крім палацу Скарбека, у якому зараз психіатрична лікарня, біля міста є унікальна каплиця-писанка та грот Прийма, що розташований за 2 км від Миколаєва. Вважається, що це одне з найдавніших (або й найдавніше) мисливських поселень України, яке використовувалося здебільшого взимку як сховок від негоди.

Джерело: mv.in.ua

Джерело: Фотографії старого Львова

Джерело: мандри.укр

Приємних мандрівок та нових відкриттів!

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!