Фото: kray.org.ua

Фото: kray.org.ua

Куди поїхати на вихідні зі Львова. Послухати шум водоспадів

12615 0
Tvoemisto.tv пропонує освіжитися поблизу водоспадів на Львівщині.

Юний бориславський водоспад

Це невеликий (висота падіння приблихно два метри) водоспад. Утворився вік всередині 1940-х років і продовжує поступово рости. Каскад у нього лише один. Розташований він в руслі річки Тисмениця, в межах міста Борислава.

Фото: umkatravel.com.ua

Фото: lviv1256.com, автор: Роман Весоловський

Доїхати до водоспаду автівкою можна орієнтовно за 1 годину 40 хвилин. Оскільки водоспад у місті, тому є де погуляти і окрім водоспаду, бо сам Борислав – місто, де розвивався нафтовий промисел.

П’ять водоспадів Кам’янки

Біля Кам’янки та в самому селі є цілих п’ять водоспадів. Кам'янський водоспад розташований за 2,5 км від села, у Національному природному парку «Сколівські Бескиди»  На відстані приблизно 600 м від Кам'янського водоспаду в бік села розташований Верхньокам'янський водоспад висотою 3,5 м.

По вулиці І. Франка, вище сільської ради, розташований водоспад Підступи висотою орієнтовно 2 м.

На південній околиці села, на струмку Залотом'ятий, розташований однойменний водоспад - Залотом'ятий - висотою орієнтовно 1,5м. Місцева назва - Жидівський Шипіт. А через два-три кілометри вище від цього водоспаду є семиметровий водоспад Під Кудривцем.

Водоспад Підступи 2019 р. Джерело: commons.wikimedia.org. Автор: Gudyma s

Водоспад Кам’янка 2019 р. Джерело: commons.wikimedia.org. Автор: Gudyma s

Водоспад Кам’янка 2015 р. Джерело: commons.wikimedia.org. Автор: Ig0r1982

Верхньокам’янецький водоспад 2019 р. Джерело: commons.wikimedia.org. Автор: Gudyma s

Залотом’ятий водоспад 2019 р. Джерело: commons.wikimedia.org. Автор: Gudyma s

Їхати до Кам’янки автівкою доведеться понад дві години

Крушельницький водоспад

Він розташований на захід від села Крушельниця Сколівського району Львівської області. Висота водоспаду 1,5 м, знайти його можна на території національного природного парку «Сколівські Бескиди», є легкодоступним, проте маловідомим туристичним об'єктом.

2013 р. Джерело: commons.wikimedia.org. Автор: DmytroChapman

Найкраще доїхати машиною до села, а вже потім йти пішки до водоспаду орієнтовно 2,6 км. Така прогулянка займе приблизно годину. Приблизно дві години доведеться їхати автівкою до села Крушельниця.

Водоспад Сопіт

Це ще один водоспад Сколівських Бескидів. Знайти його можна на південній околиці села Сопіт — присілку Зрубань. Висота водоспаду сягає 8 м.

Водоспад Сопіт 2014 р. Джерело: commons.wikimedia.org. Автор: Юра Гурняк

Знайти водоспад легко — в кінці села потрібно знайти дорогу праворуч, яка веде до лісу. Її краще долати пішки. Пройшовши приблизно 500 м від останньої хати ви почуєте гуркіт води. Стежка ліворуч від дороги приведе вниз до водоспаду.

Водоспад Гуркало

До цього водоспаду модна дійти як із села Крушельниці, так і від села Корчин. Доведеться йти пішки, адже машиною доїжати дуже і дуже складно. Висота падіння води у Гуркала — 5 м. Поблизу водоспаду є кілька галявин (перша надзаплавна тераса річки Велика Річка), де є місце для намету і ночівлі. Вище за течією річки є перекати, які місцеве населення вважає за окремий водоспад і називає Малим Гуркалом.

Фото: karpaty.love

Доїхати до Гуркала автомобілем можна приблизно за дві години.

Головне фото: kray.org.ua

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!