На правах реклами

Тут викладають авторські програми для лідерів. Чим унікальний PIPL Lyceum і як туди вступити

1446 0
Поки державні посадовці вирішують, як перевести заклади освіти в офлайн-режим, батьки хвилюються, чи відкриється школа, яку обрали, як узагалі буде навчатися дитина в разі повітряної тривоги чи вимушеного переїзду в безпечне місце. Перший інноваційний приватний львівський ліцей PIPL Lyceum цього навчального року вже працював офлайн і планує відчинити свої двері для учнів у новому навчальному році, а за потреби забезпечити онлайн-навчання.

Вибір школи чи ліцею – це завжди вибір на користь успішного майбутнього дитини. Розумний, дбайливий, толерантний, креативний, свідомий, щасливий, а ще мислитель, комунікатор і дослідник – таким є випускник львівського ліцею PIPL Lyceum.

Інноваційність

Перший інноваційний приватний львівський ліцей PIPL Lyceum – це добре продумана платформа сучасної освіти, націлена на результат. Тут не орієнтуються на всіх, а створюють найкраще середовище для кожного, хто обирає інноваційну освіту. Ставку роблять на свободу спілкування іноземними мовами, високий рівень вивчення технічних дисциплін та бізнесу, а разом із тим на розвиток м’яких компетенцій, талантів і зацікавлень.

Зі слів очільниці інноваційної освітньої мережі Pipl Lyceum та GlobalKids Надії Дубченко, інноваційність присутня і в навчальній програмі, і в середовищі та атмосфері, що панує в ліцеї.

Читайте також: Садок мрії. Як у Львові працює дошкільний заклад, де дбають про безпеку і щастя дітей

Свято початку навчального року WhiteParty, вручення студентам сертифікатів Cambridge, рівень В2

«Освітня програма ліцею базується на «трьох китах» інноваційності. Перший – авторські курси, яких немає в звичайній школі, як-от social sciences, data science (англійською мовою), leader in me, debates, basics of entrepreneurship тощо.

Другий – факультативи, які можна обрати й відвідувати у другій половині дня. Вони посилюють знання та навички, дозволяють практично застосувати та розширити знання з різних предметів і галузей. Мовиться про інженерію, журналістику, cambridge club, deutsch club чи театр improv.

Третій – проєктна робота, яка має на меті посилити особистісні компетенції, наприклад озвучування аніме,створення мініекосистеми, реставрація стародруків, математичні головоломки. Усе це є доповненням до академічної базової програми Міністерства освіти і науки, адже Pipl Lyceum ліцензований і дотримується обов’язкової базової програми», – розповідає Надія Дубченко.

Загалом у ліцеї три напрямки навчання: Science & IT, Business та Humanities, тобто Наука та ІТ, Бізнес і Гуманітарні науки.

Підхід до навчання

Сучасна освіта може бути цікавою завдяки підходам до навчання. Викладачі ліцею – переважно молоді амбітні люди, закохані в свою роботу, які здобули фах у незалежній Україні та пройшли стажування за кордоном.

Вони товаришують зі студентами, між ними немає чіткої субординації, усе базується на взаємній повазі та бажанні заслужити її завдяки своїм досягненням.

Студенти Pipl Lyceum на екскурсії в науковій бібліотеці

До уроків викладачі дуже ретельно готуються. Майже всі програми у Pipl Lyceum є авторськими, мета яких зацікавити навчанням, освітою та реалізувати ціннісні моделі.

Читайте також: Діти під захистом. Хто і як охороняє учнів у львівських школах

Серед основних цінностей ліцею інновація, креативність, синергія та емпатія, що становлять основу для створення інноваційного освітнього середовища: дитина розвивається комфортно, гармонійно і динамічно. Таким чином, ліцей створює засади подальших особистісних професійних успіхів.

Крім того, що навчатися в ліцеї цікаво і пізнавально, у ньому ще й безпечно. По периметру навчального закладу і в класах розміщені камери  відеоспостереження. Є укриття з кількома аварійними виходами, забезпечене водою, вентиляцією, системою фільтрації повітря, і з кабінетом медичного працівника.

Ким є випускники ліцею

Насамперед багатогранними особистостями, які вміють критично мислити, беруть на себе відповідальність, розуміють, що наш світ глобальний і нема нічого неможливого для того, хто має мету.

«Наш випускник – людина дуже емпатична, вміє поставити себе на місце інших та взаємодіяти. Також це лідер. Недарма одним із наших авторських курсів є програма Стівена Кові «Лідер у мені», яку діти опановують від самого початку навчання. Наш випускник – це й представник нової інтелектуальної генерації українців, які чудово володіють іноземними мовами, мають знання точних наук, розвинуті компетенції та можуть реалізувати себе в будь-якій сфері», – пояснює Надія Дубченко.

Читайте також: Кожен п’ятий урок англійською. У Львові відкривають нову приватну школу

Студенти Pipl Lyceum на екскурсії в науковій бібліотеці

Крім того, в приватному ліцеї кожного учня вчать мислити глобально.

«Ліцей орієнтований на виховання майбутніх топменеджерів, архітекторів соціальних систем, людей інтелектуального впливу, новаторів, підприємців та урядовців. З нами діти вчаться бачити будь-які проблеми глобально і шукати шляхів їх розв’язання», – додає співрозмовниця.

Про те, чим відрізняється львівський ліцей PIPL Lyceum від тих навчальних закладів, де вчились до того, відмічають самі діти. Кажуть, тут не лише цікавіші уроки, а й учні «на одній хвилі» з вчителями.

Семикласник Стас відзначає, що тут усі рівні – не має розумніших дітей і тих, хто вчиться погано. «Вчителі готові навіть на перервах пояснити усе, що було незрозумілим на уроці», – каже Стас.

Зі слів дев’ятикласника Данила, навіть ті шкільні предмети, які він не любив у попередній школі, зараз стали цікавими.

«Атмосфера у школі дозволяє розвиватися та самореалізовуватися і це дуже важливо», – додає Оля з 9 класу.  

Поїздка старшокласників у Канаду

Спільні подорожі за кордон – ще одна втіха і радість для учнів львівського ліцею Pipl Lyceum. Зокрема, цього року у дітей було кілька навчальних подорожей за кордон – у Фінляндію, Канаду, де діти мають змогу навчатись у місцевій канадській школі та Італію, куди поїхали у відпочинковий табір.

Італійські канікули студентів

Як вступити до ліцею

Ліцей працює у Львові на двох локаціях – на вул. Зелена, 115а і на вул. Наукова, 5а з 08:30 до 19:00.

Фото студентів з Фінляндії 

У перший інноваційний приватний львівський ліцей Pipl Lyceum приймають учнів з п’ятого класу. До старших класів діти можуть потрапити, якщо є вільні місця.

З десятого класу в навчальну програму вбудовані уроки зі ЗНО з тих предметів, які діти самі задекларували.

Обов’язковою умовою вступу до ліцею є тестування з трьох предметів – української мови, математики та англійської мови. Середній бал із трьох предметів повинен становити не менш ніж вісім.

Читайте також: «Про людей і для людей», або Що трапилося зі школою ТhinkGlobal Lviv

У ліцеї обмежена кількість дітей у класах – не більш ніж 16. Кожен клас не лише світлий і просторий, а й розрахований на те, аби кожна дитина мала свою парту, шафку, куди можна покласти речі та не носити їх щоразу з дому до дому, і особистий простір.

Загалом у ліцеї передбачені три хвилі тестування: перша триває вже, дві наступні відбудуться в останній тиждень червня та останній тиждень липня.

Для того, щоб не пропустити вступну кампанію, варто зареєструватися, залишивши заявку. Далі адміністратор вам зателефонує і призначить зручний час зустрічі.

Для тих, що перебувають за кордоном, можливе проведення тестування через Zoom у режимі посиленого контролю.

Ольга Шведа

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!