Святослав Заєць 5 років навчався на перукаря у Львівському професійному ліцеї побутового обслуговування, додатково вчився з різними майстрами не тільки у Львові, а ще й у Києві.

Святослав Заєць 5 років навчався на перукаря у Львівському професійному ліцеї побутового обслуговування, додатково вчився з різними майстрами не тільки у Львові, а ще й у Києві.

(Не)пересічні львів’яни. Хто такий брадобрей

10652 0
«Барбер» чи «брадобрей» - це майстер, який стриже та бриє бороди та вуса, робить зачіски чоловікам. У давні часи барбер лікував поранення, пускав кров. Хто ж тепер професійно підстригає бороди чоловікам у Львові? У проекті «(Не)пересічні львів’яни» tvoemisto.tv розповість про Святослава Зайця, який мріяв поїхати у США, а натомість працює у єдиному у Львові барбершопі.

Святослав Заєць навчався на перукаря у Львівському професійному ліцеї побутового обслуговування, додатково вчився з різними майстрами не тільки у Львові, а ще й у Києві.

«З жінками я працював 5 років та зрозумів, що це не моє. Я завжди хотів стати чоловічим перукарем та відкрити свій барбершоп. У нас в країні це майже неможливо, бо треба мати великі кошти, тому як тільки у Львові відкрили чоловічу цирюльну SolidolBarbershop – пішов працювати майстром», - розповідає хлопець.

«Барбер» чи «брадобрей» - це людина, яка стриже та бриє бороди та вуса, робить зачіски чоловікам, у давні часи вони навіть лікували зуби, займались переломами, накладали пов’язки, лікували поранення, пускали кров.

Про історію барбершопів майстер розповідає: «У нас на вході висить така собі цукерка, на ній три кольори – червоний, синій та білий. У давнину так відрізняли барберів: на вулиці стояв стовп, на нього намотували бинти: білий – чистий бинт, синій – застигла кров, червоний – свіжа кров.

Хлопець вважає себе ідейним брадобреєм. Раніше хотів поїхати працювати в Сполучені Штати, де майже на кожній вулиці є салон для чоловіків.

Барбершоп – це не просто перукарня, а ще й клуб для чоловіків. Тут немає клієнтів, а є тільки гості. Їм можуть запропонувати віскі, колу, чай, каву.

Стриже Святослав за американською школою – плавні переходи, вивід з нуля, чіткі окантовки. Така стрижка тримається від звичайної на тиждень довше, бо не кожен може витрачати багато свого часу на перукарню.

Брити бороди Святослав навчився одразу на практиці за 3 роки. В Україні цьому не вчать, тому допомагали друзі та знайомі.

Зазвичай майстер починає з розпарення: в шкіру втирається олія, яка покращує кровообіг в організмі, далі перукар замотує обличчя в гарячі рушники. Їх розігрівають у спеціальних вормерах, де вони ще й дезінфікуються.

Далі барбер вдягає рукавичку та наносить піну з екстрактом алое. Перед бриттям обов’язково показує гостю лезо, бо не можна брити небезпечною бритвою. Тільки, якщо клієнт прийде зі своєю.

Починається бриття з зони скронь, далі Святослав робить чітку окантовку, бриє шию.

Висушувати бороду слід спеціальною щіткою з натурального ворсу, щоб гарно витягнути волосся.

Перед укладкою барбер наносить тальк на щітку, знімає нею зайве волосся та підсушує шкіру.

Облагороджують бороду спеціальним воском та чоловічим одеколоном.

 

Фото Аліни Смутко, розмовляла Олександра Чернова

(Не)пересічні львів'яни

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!