Нецифрові технології. Фоторепортаж із графічної майстерні Академії друкарства

3477 0
Студенти двадцять першого століття опановують літографію, ліногравюру та монотипію і вважають, що ці знання - цінні.

На кафедрі графічного дизайну та мистецтв в Українській академії друкарства майбутні ілюстратори вивчають, чим наповнена книга. В будівлі, зведеній у вісімнадцятому столітті, студенти двадцять першого століття вчаться робити графіку та ілюстрації власноруч, без допомоги цифрових технологій. Tvoemisto.tv подивилось на цей процес зблизька.

У графічній майстерні студенти практикуються на обладнанні для літографії, гравюри та ксилографії. На честь сторіччя двері майстерні відкрились для всіх охочих дізнатися більше про графіку.

Літографія – це коли малюнок або напис із літографічного каменю переводиться на папір.

Ліногравюра – коли малюнок спочатку вирізається на лінолеумі, а потім переводиться на папір У майстерні досі використовують радянський лінолеум – він дуже твердий, тому на ньому зручно вирізати зображення.

Монотипія – це коли малюнок наноситься на органічне скло, а потім уже на папір. Якщо попередні техніки дозволяють переносити малюнок на папір незліченну кількість разів, то тут є лише одна спроба.

Студенти Академії друкарства кажуть: що більше цифрових технологій в ілюстрації, то ціннішою стає станкова графіка й усе, що робиться вручну.

Ганна Аргірова

Репортаж Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!