Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Топ-5 подарунків на Миколая. Як місцеві компанії популяризують українські свята

5962 0
Тvoemisto.tv пропонує підготуватись до зимових свят і обрати подарунки, у які вкладена львівська душа.

Чай від «Майстерні мрії»

Натуральний карпатський чай від «Майстерні мрії» заготовляють досвідчені травники в екологічно чистих місцевостях. Тут немає жодних ароматизаторів чи домішок, а лише на 100% натуральна суміш трав і ягід.

У подарунковому упакованні – паперовій торбинці чи скляній банці – тут запропонують моночай або чай з композицій різних складників. Всі упаковки є прозорими, тож покупець завжди бачить, що купує.

За словами асистентки і партнерки «Майстерні мрії» Галини Штогрин, тут можна обрати трав'яний чай «Живиця», куди входять молоді пагони ялини, ромашка, плоди шипшини, материнка, чебрець, цвіт липи, лист кропиви, лист ожини. У чай «Тонізуючий» входить лист суниці, хаменерій, плоди глоду, цвіт липи, лист малини, меліса, лист ожини, плоди шипшини. А можна обрати просто моночай – м’яту, малину чи липу.

Обираючи чай з «Майтерні мрії», кожен автоматично допомагає соціалізуватися молоді з ментальною інвалідністю.

Читайте також: Миколай для захисників як традиція капелана дуди. Львів'ян просять зібрати подарунки військовим

«Ми – соціальне підприємство. Половину вартості кожної пачки чи банки чаю передаємо на розвиток центру для молоді з ментальними порушеннями. У нашій ГО «Майстерня мрії» зараз займається 11 хлопців та дівчат із синдромом Дауна, аутизмом, різними інтелектуальними порушеннями. Вилучені кошти спрямовуємо на їх соціалізацію», – каже Галина Штогрин.

Чай з серії «Хаменерій» запаковують у скляну банку, яку виготовляють власноруч: скло ріжуть, шліфують та стерилізують, щоб створити красиве і функціональне пакування та подбати про довкілля. Усе доповнюють дерев'яною кришкою. До речі, за програмою оборотної тари можна отримати знижку 25 грн на наступну покупку.

Читайте також: Де у Львові можна зустріти святого Миколая попри карантин

Чай у «Майстерні мрії» можна придбати в пакуванні по 30, 40 та 80 грамів. Ціни за композиції стартують від 52 грн за 30 г чаю. На 10 грн дорожче обійдеться моночай. Лінія «Хаменерій» – від 170 грн.

Обрати в якості подарунка до Дня Святого Миколая чаї з «Майстерні мрії» можна в їхній крамниці на пр. Шевченка, 14. Вхід через подвір’я, цокольний поверх. Також можна замовити на сайті.

Іграшки від «Зробив тато»

Чудовим подарунком до Дня Святого Миколая можуть стати іграшки та аксесуари з екологічно чистої сировини. Сьогодні таку крафтову продукцію у Львові пропонує компанія «Зробив тато».

Читайте також: «Новий рік буде добрим». Як стати волонтером-благодійником у Львові і допомогти потребуючим

За словами засновниці компанії Марії Гром, їхня основна спеціалізація – ялинкові прикраси та різдвяні елементи декору з фанери.

«Наша особливість в тому, що ми завжди хочемо популяризувати українське Різдво. Усі наші іграшки дуже настроєві, бо кожен, хто їх виготовляє, робить все лише з позитивом, добром та щирими емоціями», – каже Марія Гром.

Усі вироби повністю натуральні, а отже – безпечні, навіть якщо покриті фарбою.

У компанії «Зробив тато» в якості подарунка пропонують три види різдвяних шопок, що діти можуть самотужки розфарбувати – у набір входять пензлик та фарби. Також тут є чудові ялинкові прикраси, деякі – об'єднані в тематичні колекції, наприклад, казки, куди входять герої і книжечка.

Читайте також: «Діліться особистим досвідом Різдва», – 10 порад Владики Венедикта на час Різдвяного посту

Компанія «Зробив тато» оголосила акцію «Поділись любов’ю і турботою – допоможи Львівському «Охматдиту». Якщо ви купуєте унікальні набори ялинкових прикрас-ведмедиків, 50% коштів з кожного набору підуть на потреби лікарні. 8 таких іграшок в полотняному мішечку коштують 220 грн, а 16 іграшок в дерев’яній коробці – 420 грн. Ціна за один дерев’яний виріб в майстерні становить 25 грн, а за набір – стартує від 165 грн.

«Львівська майстерня «Зробив тато» – це якісні дерев’яні вироби ручної роботи, які кортить взяти до рук, які приємно подарувати, які хочеться мати завжди поруч», – каже Марія Гром.

Щоб придбати виріб, достатньо зробити замовлення в інтернет-магазині на сайті. Також вироби з асортименту компанії можна замовити за номерами 063 656 30 16, 098 220 48 49 (офіс менеджер), а з питань індивідуальних виробів можна звертатись за номером 050 317 38 17, для гуртової співпраці – 067 374 64 60

Солодощі від «Горіхового дому»

Ще один смачний подарунок до Дня Святого Миколая – печиво від «Горіхового дому». Купуючи солодощі тут, ви даєте шанс на нове життя жінкам, які опинилися у кризі, адже 40% від прибутку пекарня скеровує на соціальні проєкти Фонду Горіховий дім, зокрема на утримання Центру інтегральної опіки для жінок, які опинилися у кризових ситуаціях.

За словами маркетологині «Горіхового дому» Юлії Сапіги, головна особливість печива і випічки – повністю натуральні інгредієнти. Барвників тут не знайти.

«Загалом у нас є 20 видів печива, серед яких – святкові набори з різними комбінаціями. Серед новинок – різдвяні набори із колаборацією виробів із скла від «Щось цікаве». У красиво декорованих баночках ми поміщаємо печиво і це відразу додає святковості», – каже Юлія Сапіга.

Десерти та печиво із пекарні «Горіховий дім» можна замовити і придбати на пр. Шевченка, 9 або на сайті. Телефон: (068) 655 65 67.

Свічки від Карітас УГКЦ Львів

Традиційно взимку благодійну акцію «Різдвяна свічка» організовує Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ».

Читайте також: Львів'ян запрошують долучитись до акції «Святий Миколай пам'ятає про безпритульних»

За словами отця Андрія Сенейка, уже зараз волонтери починають декорувати свічки, щоб незабаром їх можна було продавати та розповсюджувати при церквах Львова. Більш масово свічки почнуть готувати ближче до Різдва.

«Цю традицію із декорування свічок зберігаємо вже багато років. Усі роботи виконує молодь з особливими потребами та інвалідністю. Зважаючи на цьогорічний карантин, більшість волонтерів свічки декорують по домівках. Далі їх будемо розповсюджувати парафіями та церквами. Зараз їх ще небагато, більше буде перед самим Різдвом», – каже отець Андрій Сенейко.

Шкарпетки від «Dodo Socks»

Мистецькі шкарпетки із портретами відомих художників з колекції «Art Box», гуцульські із оленями, карпатськими горами та лісами з колекції «Гуцульська скриня» чи шкарпетки із влучними висловами на кшталт «Яке їхало – таке здибало» або «Борщ – усьому голова» з колекції «Баба казала» – можуть стати настроєвим та емоційним подарунком до Дня Святого Миколая.

Ці яскраві шкарпетки є доступною альтернативою сірим будням.

За словами співзасновника компанії Андрія Плясуна, цього року вирішили додати ще більше подарункових боксів. Тобто тепер крім однієї пари, можна замовити цілу тематичну коробку, куди помістяться аж 5 пар шкарпеток. Також в набір можуть увійти не лише шкарпетки, а й білизна, яку пропонує Dodo Socks.

«Часто ідеї нам подають самі люди, коли пишуть в коментарях в соціальних мережах. Зараз бачимо, що львів’янам до вподоби культурна тематика, гори», – каже Андрій Плясун.

Читайте також: Львів’ян запрошують стати помічником святого Миколая

За його словами, у компанії працює цілий штат дизайнерів, які щоразу генерують нові ідеї. Розробка однієї тематики може тривати навіть до пів року.

Ціна за набір із 5-ти пар шкарпеток становить 400 грн. За одну пару доведеться викласти 80 грн.

До речі, усі офіси, працівники та дизайнерський склад працюють у Львові, а ось саме виробництво розташоване у м. Рубіжне Сєвєродонецького району, що на Луганщині. Зі слів Андрія Плясуна, вони довго шукали надійних партнерів. Наразі – це найкраща фабрика з усіх, з якими їм вдалося співпрацювати.

Читайте також: Коли школярі Львова та області підуть на зимові канікули

Придбати шкарпетки можна у крамничці Dodo Socks у Львові на вул. Федорова 2. Час роботи: з 12.00 до 21.00 без вихідних. Телефон крамнички: +38 063 419 8456. Також їх можна замовити на сайті.

Ольга Шведа

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Міські акценти

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!