Фото: HelpUkraine22. Дейв – справа

Фото: HelpUkraine22. Дейв – справа

Продукти досі є найбільшою потребою. Як американці допомагають українцям під час війни

1613 0
Понад 400 запитів, найбільше про їжу, надійшло американській організації, яка щодня допомагає розподіляти гуманітарну допомогу між потребуючими в Україні. Продукти харчування залишаються великою проблемою для більшості сімей, постраждалих унаслідок війни, тому волонтери намагаються знайти тонни їжі, розповідає Тvoemisto.tv представник волонтерського проєкту Help Ukraine 22 Девід Лем.

Розкажіть, будь ласка, коротко про ініціативу Help Ukraine 22.

Наша основна організація – Committee for Open Democracy (COD), в межах якої до російсько-української війни ми вели спостереження за виборами і працювали з місцевими організаціями, що забезпечували функціонування громадянського суспільства. Коли почалася війна, всі інші українські громадські організації взялися допомагати переселенцям доставкою найнеобхідніших товарів. Тому COD також розгорнув свою місію і розпочав проєкт HelpUkraine22.

Відтоді ми допомагаємо доставляти гуманітарну, а також медичну допомогу, даємо гранти місцевим партнерським ГО, щоби вони могли допомагати українцям. Є багато американських та інших міжнародних неурядових організацій, які намагаються налагодити самостійну діяльність, однак набагато ефективніше давати гранти й розширювати можливості українських партнерів.

Наприклад, згідно останніми даними, ми витратили 808 тисяч доларів і допомогли близько 330 тисячам українців, у тому числі прихистили, нагодували, організували медичні прийоми і весь спектр первинних послуг.

Я особисто займався створенням системи, яка приймає запити від домогосподарств і дозволяє аналізувати й об’єднувати дані, щоби визначити фактичні потреби сімей, які постраждали внаслідок збройного конфлікту. Крім того, ми видаємо партнерські акаунти іншим організаціям, які хочуть допомагати українцям.

Ця дівчинка є частиною проєкту «Супермами Бахмут». Її мама очолює групу матерів із Донбасу, які були переміщені через війну. Зараз вони у безпеці на заході України, і волонтери допомагають їм отримати спеціальні ліки, а також обладнання для тих, у кого є діти з інвалідністю. Фото: Help Ukraine 22

Скільки ви отримали запитів на допомогу від українців?

Майже 400. Це на рівні домогосподарств, і більшість із них стосуються їжі. Продукти тепер є великою проблемою для значної кількості сімей, і ми намагаємося знайти більші організації, які привозять тонни їжі, та просимо наших українських партнерів забирати продукти і доставляти цим людям.

Добре, що ми можемо візуалізувати їх на карті та побачити, де саме і чого потребують. До трьох регіонів, які відчувають найбільшу потребу, ввійшли Дніпропетровщина, Київщина та Одещина. Це три найбільші кластери, з яких ми отримуємо всі ці запити, хоча є й інші області, які можуть не мати доступу до інтернету або ж не знати про нас.

А як щодо найбільш небезпечних зон Харківщини, Донбасу. Ви здійснюєте туди поставки через Дніпро і Київ чи це поза межами вашої відповідальності?

Ми розуміємо, що є американською організацією, що не можемо робити все самі, без залучення партнерів. Маємо 96 грантових проєктів і просимо місцеві українські ГО допомогти нам у цих питаннях.

Як визначаєте пріоритетність допомоги?

З того, що ми бачили, гроші та їжа є найголовнішими. Але якщо ви читаєте запити, зокрема, чому люди просять фінансової підтримки, то це тому, що вони втратили роботу, голова домогосподарства відсутній або, на жаль, помер. А сім’я, яка залишилася і мусить виживати, повинна знайти спосіб заплатити за оренду, комунальні послуги тощо. Але зазвичай вона обирає продукти харчування, тому що це нагальна потреба.

Наступний рівень – загальна гуманітарна допомога. Це ще одна категорія в нашій системі, і там запити великі. Услід за цим іде медицина.

Як змінювалися кількість і види запитів?

На початку було багато запитів на евакуацію і транспортування, однак згодом ми побачили, що вони стають неактуальними, змістився акцент на продовольство, фінанси і загальну гуманітарну допомогу, тобто вони ввійшли у трійку найголовніших.

Наша система може відстежувати дані в режимі реального часу. Отож ми маємо змогу з’ясувати, якими є нагальні потреби, сортувати їх по регіонах, тому ця система є добрим інструментом для ухвалення рішень. Ми зацікавлені в тому, щоб інші міжнародні громадські організації також допомагали.

Це Мишка. Він із сотень домашніх тварин,що залишилися на Донбасі. Його знайшли в полі, на тому місці, куди влучив артилерійський снаряд. Тепер ним опікується Люба, яка відкрила будинок для майже 200 безпритульних тварин. Організація допомагає їй кормом. Фото: Help Ukraine 22

А хто зазвичай пропонує допомогу?

Ми й далі залучаємо партнерські ГО. Поки що з усіх справ, які нам вдалося залагодити, вони були посередниками між нами і, наприклад, американською фармацевтичною мережею Armata. У них є місцеві українці, які розуміють, що відбувається на місцях, тож ми змогли організувати 20 доставок медичних товарів у потрібні локації. Наприклад, до харківського пологового дому і дитячого стаціонару відправили ліків на 5 тисяч доларів. За американськими мірками це не так багато, але пам’ятайте, що ціни на медикаменти в США астрономічні, тож сума 25-30 тисяч доларів є значною.

Як функціонує ваша платформа?

Усе базоване на прийомі розумних заявок: чи то форми на Assembly, чи Google Forms. Беремо інформацію звідти і в своєму бекенді маємо систему керування справами, створену на основі Salesforce, яка є особливою частиною. Її перевага полягає в тому, що ми можемо надавати облікові записи іншим неурядовим організаціям. І коли отримуємо від них інформацію, то вирішуємо, чи беремося за цю справу самі, чи «ділимося» нею з місцевими партнерами. Наша платформа дозволяє організаціям спілкуватися в чаті для координації дій.

Чи є у вашій команді українці, які підтримують роботу програмного забезпечення вашої платформи?

У нас міжнародна команда. Але ми зацікавлені, щоб до нас долучалися й місцеві українські розробники.

Скільки часу зазвичай потребує обробка та аналіз даних?

Усе залежить від потоку даних. Маємо близько десяти запитів на день звідусіль. Створюємо таку систему, щоб залучити інших партнерів, які отримали від нас гранти, аби могти передавати їм ці запити.

Як оцінюєте внесок вашої системи в логістику гуманітарної допомоги?

Коли наші донори або інші організації публікують список потрібної допомоги, ця інформація надається решті партнерів. Ми шукаємо спосіб розподілити допомогу так, щоби переконатися, що вона надходить в потрібні регіони. Є кілька організацій, які використовують програму як інструмент відстеження поставок, і це дуже добре.

Також намагаємося доставляти засоби особистої гігієни, індивідуальні аптечки на передову. Ще одна партнерська організація – Ukrainian Freedom News – відстежує статус кожної поставки. Її відгуки досить позитивні. У нас є п’ять основних партнерських організацій, більшість з яких українські. Приватні партнери по галузі також можуть отримати облікові записи, наприклад North American Rescue. Кожен, хто заходить на нашу платформу, може ознайомитися з переліком гуманітарної допомоги. Є багато людей, які відкрили свої серця, щоби підтримати Україну.

Help Ukraine 22 тримається подалі від постачання військової техніки, але на платформах є інші організації, які займаються цим. Наша мета – скеровувати на допомогу 90% ресурсу, бо не варто витрачати більше на організаційні потреби.

Віталій Голіч


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!