На правах реклами
Фото: Добрий ґазда

Фото: Добрий ґазда

Ремонт без проблем. Як зробити усе так, щоб не пошкодувати і не втратити гроші

4704 0
Знайти надійних майстрів, чітко визначити об’єм та види будівельних чи ремонтних робіт, домовитись про конкретну ціну, усе прописати у договорі і точно знати, що вже за місяць-другий можна буде жити у новій чи оновленій омріяній квартирі – Tvoemisto.tv дізналось, чи це реально.

Новий підхід до ремонтних робіт – коли усе враховано і зафіксовано – львів’яни обирають все частіше. Довіра до тих, хто працює чітко, чесно, професійно, злагоджено, а, головне, вкладається у визначені терміни, зростає в рази.

Керуючий будівельно-ремонтною фірмою «Добрий ґазда» Руслан Савран розповів Tvoemisto.tv, чому так важливо розрахувати вартість робіт і матеріалів перед початком ремонту та до чого тут довіра.

Якісно, вчасно та з гарантією

Часи, коли люди самостійно робили ремонт вдома, відійшли в минуле. Сьогодні понад 90% людей звертаються за допомогою до спеціальних організацій чи підприємців. Звісно, знайти фахівця недорого можна на сайті оголошень, запитати у знайомих, зрештою, звернутися за допомогою до сусіда, в якого «золоті» руки. Та все ж набагато надійніше обрати компанію, яка не перший рік на ринку, пропонує ретельно продуманий план ремонту із реальними розцінками.

Чітко прописаний алгоритм, за словами Руслана Саврана, дозволяє передбачити всі моменти: робітникам –налаштуватися на процес, а клієнтам – уникнути неприємних сюрпризів.

«Помилково вважати, що дешевше робити ремонт своїми силами. Якщо справою займається не професіонал, то обов'язково з'являться додаткові витрати чи процес затягнеться. Відомо чимало випадків, коли ремонт починали одні майстри, далі щось пішло не так, і завершувати довелося іншим. Або ремонт, який здавалося, мав би мати одну ціну чи закінчитися за місяць, став у рази дорожчим і розтягнувся на рік. Ми ж пропонуємо розрахунок вартості робіт і матеріалів, терміну виконання перед початком всіх робіт», – каже Руслан Савран.

Важливо, за словами майстра, щоб прорахована на початку вартість робіт була незмінною до кінця ремонту. Аби так було насправді, із клієнтом «Добрий ґазда» підписує договір на виконання робіт із гарантією на 12 місяців.

«Дорахуємо чи додамо – не про нас. Ми отримуємо завдання, проговорюємо нюанси роботи, які саме види робіт треба виконати, усе розписуємо за пунктами, сумуємо і кажемо ціну. Обов’язково все прописуємо в договорі, аж до термінів виконання. Зазвичай, об’єкт встигаємо зробити від місяця до трьох, залежно від робіт та масштабів», – розповідає Руслан Савран.

Робота лише за чітким планом

Студія ремонту «Добрий ґазда» дизайнерських послуг не пропонує – лише виконує увесь спектр будівельно-ремонтних робіт. Для них важливо, аби у складеному договорі всі розділи були прописані – зазвичай їх від 6 до 10: вирівнювання стін, штукатурка, сантехніка, проведення світла, утеплення тощо.

«Часто на основі завдання рахуємо вартість усіх робіт разом з будівельними і технічними матеріалами. Тобто з тими речами, в яких пересічна людина не зобов’язана розумітися. Йдеться про труби, кабелі, системи кондиціонування, гіпсокартон чи штукатурні матеріали, утеплення, звукоізоляцію», – зазначає Руслан Савран.

За його словами, такий формат надання послуг людям підходить, адже клієнтів вже не хвилює, коли і що купити, як це вчасно доставити, що робити із залишками або хто виноситиме сміття після ремонту. Увесь процес робіт забезпечує «Добрий ґазда».

Фірма тільки тоді береться до роботи, коли чітко виписане завдання та все гаразд з коштами. Такі речі, як двері, світильники, розетки, вимикачі, купують самі клієнти, адже колір чи вигляд цих виробів залежить від їх уподобань.

Вам з матеріалами чи без?

Зробити гарний ремонт – дорого, але воно того варте. І це точно набагато вигідніше, аніж коли некваліфіковані робітники просять щоразу щось докупити чи доплатити.

У ціні за роботу «Добрий ґазда» враховує не просто квадратний метр площі, адже це неінформативно, а всі технічні матеріали, сам об’єкт та чіткі завдання відповідно до прописаних розділів.

За словами Руслана Саврана, сьогодні середня вартість ремонту квартири у Львові стартує від 3 тис. грн за 1 м.кв. Тобто ремонт квартири площею 60 м.кв. обійдеться у щонайменше 180 тис. грн. Проте, ціна може зрости й до 4-5 тис. грн за 1 м.кв., якщо у ціну входитимуть матеріали.

До речі, як запевняє Руслан Савран, для клієнтів вираховування ціни за ремонт їхньої квартири нічого не коштує. Така послуга у «Доброго ґазди» є безкоштовною.

«Ми ніколи не беремо гроші за виїзд на об’єкт чи підрахунок вартості ремонту. Розуміємо, що людям може бути задорого чи не на часі. До усіх нюансів ставимося нормально», – каже Руслан Савран.

Проте більшість все ж погоджуються: із 2016 року «Добрий ґазда» відремонтував та перепланував сотні квартир та комерційних об’єктів.

Ремонтам вірус не страшний

Пандемія Covid-19 на роботу фірми «Добрий ґазда» не вплинула, чого не скажеш про попередні кризи.

«Першою і складною була криза у 2008 році. Ціни пішли вгору, замовлень не було. Трохи легшою була криза 2014-го року. Багато речей знецінилися, кількох працівників довелося звільнити. Теперішня криза майже не змінила хід нашої роботи. На об’єкті працює 2-3 працівників, робота ізольована», – пояснює керуючий фірмою Руслан Савран.

Серед іншого, що вирізняє «Доброго ґазду» від інших, є прямий контакт із виконавцями, а також дистанційна робота із замовником.

«Це дозволяє працювати швидко і економно. Також суттєвою нашою перевагою є дистанційність. Люди на карантині почали боятися зустрічатися, тому із клієнтом завжди про все можна домовитися чи погодити онлайн», – каже Руслан Савран.

З тими, кому вірус не такий страшний, майстер завжди пропонує зустрітися на одному з їхніх об’єктів.

«Зараз каталоги малоефективні. Краще приїдьте і подивіться, що ми робимо і як ми це робимо. Це, як на мене, переконує клієнтів набагато більше», – додає він.

Ольга Шведа

Фото надані будівельно-ремонтною фірмою «Добрий ґазда»

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!