На правах реклами

У мережі «Родинна ковбаска» з’явилася лінія з нових м`ясних продуктів, приготованих за особливою технологією

6619 0
Цю технологію винайшли американські і французькі інженери для того, щоби продукти в промислових умовах консервувати і зберігати.

«Родинна ковбаска» вперше на виробничих потужностях запустила нову лінію продукції за новою технологією Sous Vide. Що це за технологія та як бренду вдалося створити для продажу такий продукт, Tvoemisto.tv розпитало у керівниці виробництва та авторки ідеї Наталії Підсудкевич.

Про унікальну технологію приготування

У мережі магазинів «Родинна ковбаска» з’явилася лінія з п’яти нових м’ясних продуктів: полядвиця в соусі паприкаш​, рулет з полядвиці​, «Meat Balls» в італійському соусі​, куряча четвертинка в соусі годжі​ та куряче філе з вершковим маслом. Основна особливість цієї продукції в тому, що її готують за технологією Sous Vide та в результаті отримують готовий до споживання продукт, з ніжною структурою та насиченим смаком.

«Sous Vide з французької означає «під вакуумом» – це технологія приготування м’яса при невисоких температурах, за якої м’ясо закладають у вакуумний пакет і готують на водяній бані або в апараті з режимом низькотемпературного приготування. Температура – 65-75 градусів, а готувати слід протягом 2-8 годин залежно від виду м`яса. Це дозволяє зберігати корисні білки, вітаміни та легкі жири», – каже керівниця виробництва Наталя Підсудкевич.

Цю технологію винайшли американські і французькі інженери для того, щоби продукти в промислових умовах консервувати і зберігати. Дослідники виявили, що приготування продуктів таким способом значно покращує їхній смак і структуру. Це помітили шеф-кухарі з Франції і почали користуватися нею в ресторанному бізнесі.

«Завдяки цій технології  якість та смак страви може достойно конкурувати зі стравами ресторанів. Герметизація дає те, що в м'ясо краще проникають приправи, маринади, однорідно по всьому шматку, а також в процесі зберігання герметичність не дозволяє проникнути туди забрудненню», – розповідає Наталія Миронівна. 

Кожен може знайти щось для свого раціону

Ідея, за її словами, виникла вже раніше, оскільки ринок завжди потребує нових та цікавих продуктів, а також максимально корисних і натуральних.

«Sous Vide дає можливість розробляти  широку асортиментну лінійку смачних і корисних продуктів у м`ясній промисловості. Раніше, коли ми їздили за кордон, то я помітила, що, приміром, в Чехії в магазинах є їхні фірмові страви – та ж сама рулька, а в Польщі – реберця теж є в супермаркетах. То чому б нам не спробувати? Після цього я шукала рецептури, маринади, питала в колег та потім, спільно з відділом маркетингу і відділом розвитку, напрацювали проєкт і реалізували його у виробничих умовах», – додає вона.

Наразі у магазинах запустили п’ять найменувань продукції з курятини і свинини. Саме ці продукти визначили за допомогою дослідження-дегустації, в якому взяли участь клієнти мережі «Родинна ковбаска». Серед представлених пропозицій, на думку авторки новинки, кожен може знайти для себе щось улюблене.

«Якщо для діток, то це точно мітболи, які, до речі, є лідерами наших продажів. Маленькі фрикадельки в томатному соусі дуже добре підійдуть до спагеті чи картопляного пюре. Філе куряче в вершковому маслі теж їм може сподобатися. Гостре та пікантне, як-от полядвиця в соусі паприкаш чи куряча лапка, – до смаку чоловікам. А рулет з полядвиці дуже сподобається жінкам, бо це швидке рішення, коли слід приймати гостей. Його тільки треба підігріти і вже маєте готову м’ясну страву, щоби здивувати гостей», – зазначає керівниця виробництва.

Про склад та поєднання з іншими продуктами

Хоча, за словами Наталії Підсудкевич, продукти можуть бути самостійними стравами, однак їх можна поєднувати з овочами на пару, картоплею, кашами тощо. Полядвиця в соусі паприкаш  може слугувати своєрідною підливкою і зробить страву соковитою, а рулет з полядвиці можна сміливо різати та навіть робити бутерброди.

«Усі складові є повністю натуральними, стовідсотково м’ясна сировина у вигляді цілого шматка або ж попередньо нарізана чи змелена і сформована. До неї додають соуси, приправи і вукуумують. Корисні легкі жири, які руйнуються при високих температурах і доступі кисню, залишаються неушкодженими і страви стають ще кориснішими», – розповідає Наталя Миронівна.

Термін зберігання нової продукції – 20 діб при температурі не вище шести градусів. Після відкриття пакету м'ясо треба спожити протягом доби, і заморожувати його на виробництві не рекомендують, оскільки це готовий продукт. Окрім цього, – продовжує керівниця виробництва, – маса тут не є сталою, бо шматки м’яса можуть бути різні. Загалом продукція важить до одного кілограма.

«Його бажано розігрівати. Я пропоную це робити, занурюючи в теплу воду при температурі 70-80 градусів на час – до пів години, але можна і в мікрохвильовій, витягнувши з пакета, і в духовій. Способів є достатньо», – наголошує вона.

Про нові смаки та експерименти

Наразі нову продукцію представили у всіх фірмових магазинах «Родинної ковбаски», однак у компанії вже працюють над тим, аби розширюватися та продавати свій товар у супермаркетах. А також пропонують замовляти із доставкою на сайті.

«Ми дуже віримо в цей продукт, що його оцінять люди. Лінійка, яку  запустили, – це не кінцеві наші варіанти. Надалі будемо дивувати нашого споживача новими і цікавими продуктами за такою технологією», – додає авторка ідеї.

Загалом на виробництві кажуть, що в будь-якому разі будуть пробувати, шукати нові смаки, для своїх споживачів і готові розширювати товарну групу й вдосконалюватися.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!