На правах реклами
Фото: GlobalKids

Фото: GlobalKids

Садок мрії. Як у Львові працює дошкільний заклад, де дбають про безпеку і щастя дітей

5466 0
У Львові є чимало приватних дитячих садків, але не кожен з них може задовольнити всі потреби дітей та їхніх батьків. Ключовим у виборі дошкільного закладу є належний догляд, увага до кожної дитини, цікаві ігри, а також розвивальні заняття і корисне харчування. Уже третій рік у Львові працює унікальний інноваційний садок GlobalKids, у якому дітей виховують за прогресивною методикою навчання та індивідуальним підходом. Тут розкривають таланти кожного і готують до більш самостійного життя.

Як влаштований садок

Інноваційний садок GlobalKids на вул. Малоголосківська, 30а працює вже другий рік. Через воєнний стан його роботу на певний час припинили, проте з 16 травня працюють усі три групи.

Читайте також: Діти під захистом. Хто і як охороняє учнів у львівських школах

У цей дошкільний заклад приймають дітей із 1,5 років. Вони – «пташенята», бо відвідують групу з такою назвою. Діти віку три-чотири роки ходять у групу «Лисенята», а ті, кому чотири-п’ять років – «Тигренята». Старша група в садку працює за програмою, де роблять акцент на граматиці, мовленні та читанні.

Унікальність садка в тому, що він знаходиться відразу поруч із початковою школою. Діти із садочку після старшої групи переходять у нульовий клас, а потім у початкову школу – GlobalKids. Як варіант для завантажених роботою батьків можливі заняття в суботу.

Підготовка до школи – це окрема додаткова навчальна програма.

«Найкраща підготовка до школи – це наш нульовий клас. Дитина перебуває у ньому впродовж дня: навчається, спілкується, розвивається. При цьому в своєму класі та зі своєю вчителькою, з якою проходитиме всю початкову школу. Тож адаптація та звикання нівелюються самі собою», – каже очільниця інноваційної освітньої мережі Pipl Lyceum та GlobalKids Надія Дубченко.

Дітей у кожній групі небагато – максимум 15-ть, що дає змогу кожному вихованцеві приділити вдосталь уваги, навчити, піклуватися, як про свого. А просторе приміщення і великі вікна додають затишку та комфорту. Кожна кімната, в якій перебувають діти, наповнена всім необхідним функціоналом для максимально якісного забезпечення потреб і розвитку дітей.

Читайте також: Кожен п’ятий урок англійською. У Львові відкривають нову приватну школу

У садку поміж вихованням застосовують інноваційні методики навчання відповідно до програми Міністерства освіти і науки України, додають свої авторські курси на основі досвіду світових практик і методик, а також факультативи.

Програма навчання дітей складена з різних методик, спрямованих на розвиток особистості дитини, формування практичних навичок та розвиток зацікавленості довколишнім світом. Для формування авторських курсів та занять використовують досвід світових методик – Марії Монтессорі, Глена Домана, Олени Соміш, В’ячеслава Воскобовича, досвід садочків Данії, Фінляндії, США, Канади та Сингапуру.

Усе навчання інтерактивне – робота над цікавими проєктами, щоденні уроки англійської, розвиткові курси, авторські вправи для інтелектуального та фізичного розвитку дітей, а головне комфортний режим дня з урахуванням необхідного відпочинку й активності та всебічна підтримка і турбота про малечу.

Працює садок GlobalKids із 8:30 до 19:00. Це комфортний час, аби батьки могли довірити свою дитину вихователеві, а самі займатися своїми справами. На бажання дитину можна приводити на пів дня – до 13:30, і вона встигне ще смачно пообідати.

Читайте також: «Про людей і для людей», або Що трапилося зі школою ТhinkGlobal Lviv

Приватний садок дає батькам можливість забезпечити дитині всебічний розвиток, спілкування з однолітками у комфортній атмосфері під наглядом кваліфікованих фахівців. До речі, їх тут по двоє на групу. В команді GlobalKids – лише сертифіковані психологи, викладачі, вихователі, логопеди, які підготували передову навчальну програму для всебічного розвитку дітей.

Як наголосила Надія Дубченко, обираючи приватний садок у Львові, батьки можуть бути впевнені у розвитку та досягненнях своїх дітей. Зокрема, у GlobalKids є розвиткові курси, в програмі яких використані два напрямки: розвиток дитини як особистості та розширення пізнавальної сфери. Дитина навчиться бути організованою, самостійною, а також покращить сенсорику і моторику. Є в садку й додаткові заняття, які зацікавлять кожну дитину: з англійської мови, розвитку мовлення, музики, танців, спорту.

Дбають в інноваційному садку і про якісне здорове харчування. Для цього тут створили власну опорну кухню і співпрацюють з надійними постачальниками продуктів, які мають на ці продукти сертифікати якості. Дітям готують лише поживну, безпечну, якісну і смачну їжу. Меню розробляють із залученням нутріціолога. За потреби готують для окремих дітей страви без глютену, лактози і казеїну згідно з медичними рекомендаціями.

Дезінфекція, укриття та відеокамери

Незважаючи на те, що садок у віддаленому від середмістя Львова районі, природа, тиша і комфорт варті того, щоби щодня возити у нього дитину і залишати її тут на цілий день.

Серед переваг – територія садка під постійною охороною, на території та в приміщеннях є онлайн-доступ до камер відеоспостереження.

«По периметру садка є відеокамери зі звуком,що дозволяє батькам у будь-який час зайти і подивитися, чим займаються, що роблять і про що говорять їхні діти з вихователями. Це важливо, бо є довіра до всіх учасників освітнього процесу», – каже очільниця інноваційного садка.

Дбають тут і про гігієну: у кожному класі є сертифіковані бактерицидні рециркулятори для безпечної дезінфекції.

Ще одна незмінна складова – наявність укриття. У будівлі на вул. Малоголосківська, 30а є великий підземний паркінг, тож у випадку повітряної тривоги діти разом із вихователями переходять туди.

Упродовж року вихователі проводять систематичні спостереження за дітьми. Здійснюють їх за індивідуально розробленими для проєкту GlobalKids картами можливих досягнень дитини, куди входять навички, які вона мусить освоїти в певному віковому періоді.

Що потрібно, аби потрапити в садок

Охочі віддати дитину на виховання в інноваційний садок GlobalKids повинні заповнити заявку сайті, зателефонувати на номер інформаційної лінії 067 408 16 55 або ж написати на сторінку в інстаграмі або фейсбуці.

Залишивши заявку, батьки разом із дітьми можуть прийти у садок на екскурсію. Для цього тут організували три пробні безкоштовні дні, за які є можливість не лише оглянути садок, а й залишити дитину на пів дня або на цілий день.

Із батьками, котрі вирішили, що їхня дитина відвідуватиме саме GlobalKids, укладають короткостроковий або довгостроковий договір, після чого просять подати стандартний набір документів – довідку про стан здоров’я від сімейного лікаря та свідоцтво про народження дитини.

Ольга Шведа

Фото: GlobalKids

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Освіта 3.0

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!