Фото: Главком

Фото: Главком

Що, у кого і за скільки купують лікарні Львова для боротьби з коронавірусом

5246 0
Некуплений медичний кисень, 9 млн сумнівній фірмі, один постачальник медобладнання для всіх, закупівлі через посередників і ще трохи деталей про те, що і у кого купує Львівщина для боротьби з коронавірусом.

Tvoemisto.tv проаналізувало закупівлі через майданчик Прозорро, проведені або оголошені трьома Львівськими обласними медзакладами станом на 20 березня. Ідеться про тендери, пов’язані з обладнанням та матеріалами для діагностики та лікування коронавірусу. Ми розглянули закупівлі трьох основних медзакладів, які визначені, як базові першої і другої лінії. Це обласна інфекційна лікарня, Центр легеневого здоров’я і обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи (славнозвісний Винниківський госпіталь).

Нагадаємо, з резервного фонду бюджету Львівської області на боротьбу з коронавірусом наприкінці лютого виділили 25 млн грн. Тоді ж і почались торги.

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня

Вже завершені тендери на закупівлю дезінфекційних засобів, костюмів біологічного захисту та спеціалізованої хімічної продукції.

Так, на 199 тис. грн хімічну продукцію закуповують у ФОП Загрева Вікторія Борисівна, яка була єдиним учасником торгів. Договір вже укладено – ще 13 березня. ФОП зареєстрована у Волинський області. Вікторія Загрева також є засновницею і керівником ще кількох підприємств, які займаються оптовою торгівлею хімзасобами.

Також завершено торги на закупівлю одягу для біологічного захисту. Сума тендера становить 148 тис. грн. Ідеться про 390 костюмів. Єдиним учасником тендеру була ФОП Сейко Анастасія-Марія Андріївна, яка і стала переможцем. Договір уклали 12 березня.

Ця ФОП зареєстрована 11 місяців тому і основним КВЕДом має посередництво у торгівлі товарами широкого асортименту.

Читайте також: У Львові для пацієнтів з підозрою на коронавірус підготували 1500 ліжок. Перелік лікарень

Ще на 200 тис. грн лікарні закупили одноразових медичних халатів. Ідеться про два найменування на загальну кількість у 2200 одиниць вартістю по 87 і 94 гривні за штуку. Переможницею тендеру стала ФОП Левус Соломія Ігорівна. Основним видом діяльності ФОП є надання послуг перукарням та салонам краси. Договір укладено також 12 березня.

На 200 тис. грн лікарні купили дезінфекційних засобів. Договір укладено 12 березня із ФОП Нарусевич Денис Сергійович, що, як і у попередніх закупівлях, був єдиним учасником торгів. У договорі ідеться про три найменування дезінфекційних засобів, проте не уточнюється, яких саме.

ФОП Нарусевич Денис Сергійович зареєстрована у Луцьку Волинської області 5 місяців тому і основним видом діяльності має оптову торгівлю фармацевтичними товарами.

16 березня завершено торги на закупівлю для інфекційної лікарні чотирьох апаратів ШВЛ. Трьох – для дорослих і дітей та одного – експертного класу. Оголошена вартість тендеру становила 3,5 млн грн. Основним критерієм визначення переможця була ціна. У торгах взяли участь двоє учасників, один з яких знизив ціну на тисячу гривень, а інший – на 6,5 тис.

Ідеться про ТзОВ «Ксенко» і ТОВ «Рокмед». Переможцем стало перше підприємство, проте договір із ним наразі не підписаний. ТзОВ «Ксенко» зареєстроване у Києві і займається оптовою торгівлею фармацевтичними засобами, а також має серед КВЕДів виробництво радіологічного, електромедичного і електротерапевтичного устаткування.

Засновницею і власницею підприємства є Оксана Грейц, яка походить з Донеччини. ТзОВ брало участь у торгах на поставку медобладнання у різних областях України і часто перемагало. Додамо, ТзОВ також фігурує у кількох кримінальних та адміністративних судових провадженнях.

Читайте також: Кому можна виходити на вулицю та чи будуть штрафи. Нові правила карантину у Львові

Також лікарня планує закупити цифрову рентенографічну систему на два робочих місця за оголошеною вартістю 5 млн грн. Торги мають відбутись 12 травня, а заявки для участі в тендері приймаються до 6 квітня.

До 28 березня триває прийом заявок на участь у тендері із закупівлі насосу з приладами для екстракорпоральної підтримки роботи серця і легень і блоку для насосу для системи штучного кровообігу. Оголошена вартість тендеру становить 3,1 млн грн. Торги заплановані на 30 березня.

До 31 березня приймаються заявки на участь у торгах із закупівлі аналізатора показників критичних станів та автоматичного аналізатора газів крові. Оголошена вартість тендеру становить 528 тис. грн. Торги мають відбутись 1 квітня.

Отож, усього для Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні закуплено і планується закупити матеріалів та обладнання на 12 млн 875 тис. грн. джерело фінансування закупівель – кошти обласного бюджету.

Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи

До 30 березня триває прийом пропозицій для участі у тендері на обслуговування медичного і хірургічного обладнання (два лота), ремонт системи подачі вуглекислоти та обслуговування устаткування підвищеної небезпеки. Оголошена вартість тендеру становить 1 млн 261 тис. грн.

18 березня відбувся тендер на закупівлю для Винниківського госпіталю бронхоскопу та хірургічного обладнання. Початкова вартість торгів становила 499 тис. грн. Із запропонованою ціною у 496,5 тис. грн у тендері перемогло вже згадуване київське ТзОВ «Ксенко». Ще одним учасником торгів було ТОВ «Медінтекс», що запропонувало знизити ціну на трохи більше, ніж тисячу гривень. Договір із переможцем наразі не укладений.

Читайте також: Львівський ІТ Кластер хоче закупити 100 тисяч експрес-тестів на коронавірус для Львова та області

Ще на 2 млн 390 тис. грн госпіталь придбав гнучкі відеобронхоскопи та устаткування для операційних блоків. Тендер був оголошений 17 лютого і завершився 11 березня. Участь у торгах взяли два учасника – ТзОВ «Ксенко» і ТОВ УКР ДІАГНОСТИКА. Перемогло перше підприємство, знизивши ціну на 5 тис. грн. Є намір про підписання договору з переможцем, але він досі не укладений.

Винниківський госпіталь також оголосив тендери на придбання 42-х найменувань виробів медичного призначення (ідеться, зокрема, про засоби індивідуального захисту) та на закупівлю медичного кисню.

Вартість першого тендеру становила 1 млн 388 тис. грн, другого – 440 тис. грн. Утім, обидва тендери не відбулись через те, що до участі не зголосились достатня кількість учасників.

Джерелом фінансування закупівель для Винниківського госпіталю визначено кошти обласного бюджету, спонсорські кошти та кошти НСЗУ.

Центр легеневого здоров’я (ЦЛЗ)

ЦЛЗ чекає пропозиції для участі у трьох тендерах на закупівлю медичного обладнання.

Ідеться про тендер на закупівлю 4-х апаратів ШВЛ – високого класу та загального призначення для інтенсивної терапії. Загальна вартість тендеру становить 2 млн 962 тис. грн. Торги мають відбутись 30 березня.

Другий тендер – на закупівлю 5 систем моніторингу фізіологічних показників пацієнта. Оголошена вартість закупівлі – 822 тис. грн. Торги також мають відбутись 30 березня.

Третій тендер – на закупівлю пересувних цифрових рентгенографічної та флоорографічної систем. Тут заявки приймаються до 13 квітня, а самі торги, оголошеною вартістю 3 млн 825 тис. грн, мають відбутись 19 травня.

Водночас Центр легеневого здоров’я вже встиг провести тендери на закупівлю тестів на коронавірус та засобів індивідуального захисту, включно з костюмами біозахисту. Так, проведено 4 тендери.

Читайте також: Скільки коштів виділили на боротьбу з коронавірусом на Львівщині

На 37,5 тис. грн куплено 5 упаковок тест-систем для визначення антитіл до коронавірусу. У кожній упаковці є по 25 тестів. Їх закупили у київського ТзОВ «Систем профі», що зареєстроване 5 місяців тому. Його основний вид діяльності – оптова торгівля фармацевтичними товарами. Договір між сторонами укладений 17 березня.

Ще на 45 тис. грн ЦЛЗ придбав 200 тестів на визначення грипу типів А і В. Їх купили у того ж ТзОВ «Систем профі», договір укладений 17 березня.

За 1,6 млн грн ЦЛЗ придбав 200 діагностичних наборів для визначення коронавірусу (визначення 3-х генів). Переможцем торгів стало ТзОВ «Мрія-медікал», договір з яким уклали 19 березня. Утім, вже за два дні договір із ТзОВ «Мрія-медікал» розірвали. Причиною розірвання договору вказано те, що термін поставки наборів не відповідає нагальності потреби. Ішлося про те, що переможець зробить поставки після 30 березня.

Але до розірвання договору стала ширитись інформація про те, що підприємство, у якого вирішили закупити набори на чималу суму, є сумнівним. ТзОВ «Мрія-медікал» зареєстроване у Києві лише місяць тому. Його основний вид діяльності – торгівля машинами та іншим устаткуванням, а серед додаткових – оптова торгівля фармацевтичними товарами. Засновницею підприємства і його керівницею є Діана Бардаченко. Згідно з даними НАЗК, батьком Діани Бардаченко є Микола Бардаченко, який працює в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Києві головним спеціалістом відділу реєстрації сільськогосподарської техніки.

Читайте також: Як львівський бізнес допомагає боротись із коронавірусом

У цієї ж фірми Центр легеневого здоров’я придбав 20 тисяч штук одноразових захисних костюмів на загальну суму 7 млн 440 тис. грн. Договір уклали також 19 березня. Термін поставки товарів за договором – протягом 14 днів з моменту його укладання.

На усі закупівлі гроші виділені з обласного бюджету. Загалом ідеться про 9 млн 122,5 тис. грн.

Олександра Бодняк

Дмитро Борисов

 


Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!