фото: touristclub.kiev.ua

фото: touristclub.kiev.ua

Статки підлеглих мера Львова. Доходи, грошові активи та нерухоме майно

5314 0
Tvoemisto.tv вивчило щорічні декларації заступників міського голови Львова Андрія Садового, кількох інших членів виконкому та директорів департаментів Львівської міської ради, які вони мали подати до Національного агентства з питань запобігання корупції до 1 квітня цього року. Серед його заступників бідних людей немає, а от директори департаментів часто не мають навіть власного житла.

Найближчі підлеглі Андрія Садового: найкраще забезпечені

Шістка найближчих підлеглих Садового — це його заступники Геннадій Васьків, Сергій Бабак, Андрій Москаленко, Галина Слічна, радник та у минулому заступник Ростислав Дацків, керуюча справами Марта Литвинюк. Усі, за винятком Слічної, є членами виконавчого комітету.

Читайте також: Топ-10 найбагатших та найбідніших депутатів Львівської міськради. Інфографіка

Сергій Бабак, заступник Андрія Садового з питань житлово-комунального господарства, працює у виконавчих структурах ЛМР з кінця 2016 р. Раніше (до 2008 року) він вже працював у міській раді, а у 2008-2016 рр. працював у приватному секторі, у ТОВ «Промгазінвест», кінцевим бенефіціарним власником якої є, за даними аналітичної системи YouControl, політик та підприємець Іван Плачков. На посаду заступника міського голови його призначили у квітні 2017 р. Живе сам, власної нерухомості на кінець 2017 року не мав. Згідно з декларацією, на кінець минулого року мав право користуватися двома кімнатами, що перебувають у комунальній власності. Однією — у Львові, іншою — у Києві.

Геннадій Васьків, заступник міського голови з фінансово-економічних питань та виконувач обов’язків заступника міського голови з містобудування на першій посаді працює теж лише з квітня 2017 р. До цього працював у приватному секторі — у ТОВ «Дунапак-Україна» і ТОВ «Дунапак-Таврія», кінцевим бенефіціарним власником яких, за даним аналітичної системи YouControl, є австрієць Томас Прінцгорн. Васьків живе з дружиною, донькою та сином. Минулого року придбав вживану Audi A6 у Німеччині, витративши на неї понад 1,2 млн грн. Дружина — підприємець. Частину нерухомого майна Васьківа поділено навпіл з дружиною: нежитлове приміщення у Львові, три земельні ділянки та будинок у Сокальському районі. Особисто він є власником квартири та гаражу у Львові, а його дружина — власницею двох квартир у Львові.

Ростислав Дацків, зараз радник міського голови, а з грудня 2015 р. до липня 2017 р. — заступник міського голови з економічних питань та містобудування (з квітня до липня 2017 р. — лише містобудування). До грудня 2015 р. Дацків працював у приватному секторі — очолював ТОВ «Фінансова компанія «Еко-Дім»», кінцевим бенефіціарним власником якого, за даними системи YouControl, є Володимир Артемович. Живе з дружиною, донькою, сином та матір’ю. Минулого року дружина та мати отримали дохід від продажу свого нерухомого майна. Дружина була співзасновницею низки управляючих компаній (у яких і працювала), але минулого року продала корпоративні права у них. Дацків є власником двох земельних ділянок та будинку у Буському районі. Дружина та він є також співвласниками двох різних квартир у Львові. У січні 2017 р. подарував свої будинок та земельну ділянку в Пустомитівському району членам сім’ї. Через це доходи сім’ї скориговано на суму цього подарунку.

Андрій Москаленко залишається заступником міського голови з питань розвитку з грудня 2015 р. У 2013-2015 рр. очолював департамент розвитку, у 2012-2013 рр. — департамент «Адміністрація міського голови». Живе з дружиною, яка працює в апараті виконкому ЛМР. Москаленко є співвласником двох квартир у Львові — в одній разом з братом, в іншій з братом та батьком.

Марта Литвинюк — керуюча справами виконкому ЛМР з травня 2006 р. Живе разом з чоловіком та сином. Чоловік — Олександр Литвинюк — є підприємцем, у 2016 році ще працював в «Укртранснафті». В Олександра Литвинюка є дві земельні ділянки у Пустомитівському районі, гараж та місце для зберігання транспорту у Львові. Квартира у Львові площею 144 кв. м. вартістю 945 тис. грн, придбана Мартою Литвинюк у 2016 році, у 2017 році була поділена навпіл між членами подружжя. Дві інші свої квартири у Львові Марта Литвинюк подарувала минулого року сину. Доходи сім’ї скориговано на суму цього подарунку.

Галина Слічна виконує обов’язки заступника міського голови з гуманітарних питань з 2016 р. і, водночас, очолює департамент гуманітарної політики з 2015 р. У 2012-2015 рр. очолювала управління освіти цього ж департаменту. Живе разом з донькою. Має квартиру у Львові у спільній сумісній власності з донькою і Олександром Слічним (ступінь спорідненості з яким встановити поки що не вдалося), частку в будинку та земельній ділянці в Брюховичах з донькою та цим же Слічним. Одну ділянку в Брюховичах вона орендує в Брюховицької селищної ради «для сінокосіння».

 


Геннадій Васьків — доходи 1,93 млн грн., грошові активи 5,9 млн грн.
Сергій Бабак — доходи 389 тис. грн, грошові активи 3,17 млн грн.
Ростислав Дацків — доходи 1,21 млн грн, грошові активи 1,56 млн грн.
Марта Литвинюк — доходи 1,3 млн грн, грошові активи 1,4 млн грн.
Галина Слічна — доходи 394 тис. грн, грошові активи 292 тис. грн.
Андрій Москаленко — доходи 617 тис. грн, грошові активи не декларував.

«Доходами» посадовців тут названо усі власні доходи та доходи членів сімей посадовців за 2017 рік, які вони внесли до декларацій. Йдеться про зарплати, пенсії, стипендії, доходи від підприємницької діяльності, дивіденди, гонорари, відсотки, суми отриманих кредитів, доходи від продажу нерухомого та рухомого майна, цінних паперів та корпоративних прав.

«Грошовими активами» посадовців тут названо всі власні грошові активи посадовців та грошові активи членів їхніх сімей. Йдеться про готівку, гроші на банківських рахунках, позики третім особам. Суми грошових активів посадовців в іноземних валютах конвертувалися в гривню за курсом НБУ на кінець 2017 р. і додавались до сум грошових активів у гривні.

Директори департаментів: без власного житла у Львові

Директорка департаменту адміністративних послуг Валентина Бартошик. Живе з чоловіком та сином. Розділ «Видатки і правочини» незаповнений, хоча чоловік придбав у 2017 р. автомобіль за 120 тис. грн. Одна квартира у Львові належить самій Бартошик. В іншій її чоловік є співвласником.

В.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко. Живе з дружиною-підприємцем, яка отримала не надто великий дохід у 2017 р. — близько 228 тис. грн. Бойко та дружина мають частки в різних квартирах. Власного житла подружжя не має.

Директорка департаменту розвитку Наталія Бунда. Не зазначила членів сім’ї і не задекларувала ніякого нерухомого майна, що перебуває у її власності, оренді чи користуванні. Зареєстрована у Славуті Хмельницької області, але фактично мешкає у Львові.

Директор департаменту фінансової політики Олег Іщук. Живе з дружиною. Триває майже 2,1 млн грн на рахунках в АБ «Форум», що перебуває в стані ліквідації. Суму грошових активів Іщука скориговано на цю ж суму, оскільки цих грошей Іщук вже не побачить. Директор департаменту має частки в статутному капіталі двох луцьких підприємств. Згідно з декларацією, він та дружина мають частки у квартирі синів у Луцьку. Іщук задекларував також квартиру й недобудований житловий будинок у Луцьку, дві земельні ділянки та будинок у Луцькому районі, а також земельну ділянку у Шумському районі Тернопільської області. Натомість, його дружина має одну ділянку у Луцькому районі. Члени подружжя мають також по одному гаражу в Луцьку.

Директор департаменту містобудування Сергій Коровайник. Живе разом з дружиною, донькою та батьками. Самому Коровайнику нічого з нерухомого майна на 100% не належить. Разом з батьками є співвласником квартири у Львові. Батько є співвласником будинку та двох ділянок у селі Кам’янко-Бузького району. Натомість мати є власницею будинку і чотирьох земельних ділянок у цьому ж селі. Землю здає в оренду.

Директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич. Живе з чоловіком, який має старого «Ланоса». Разом є співвласниками квартири в Івано-Франківську, але окремої нерухомості у подружжя немає.

Директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк. Живе з чоловіком та донькою. Маруняк і її чоловік є співвласниками квартири у Львові. Донька має окрему квартиру. Члени подружжя мають по ділянці у Пустомитівському районі, чоловік — гараж у Львові, а Маруняк — паркомісце.

Директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич. Живе з донькою та сином. Пайонкевич та донька є співвласницями квартири у Львові.

В.о. директора департаменту з питань поводження з відходами Сергій Сало. Живе з дружиною і сином. Дружина має «Ланоса». У 2016 році Сергій Сало декларував «ВАЗ» (Lada 110), який пізніше зник, при цьому доходу від його продажу  він не декларував. Має частку у квартирі разом з батьками та братом. Власної нерухомості не має.

 

 


Олег Іщук — доходи 591 тис. грн, грошові активи 121 тис. грн.
Ірина Кулинич — доходи 519 тис. грн, грошові активи 162 тис. грн.
Сергій Коровайник — доходи 519 тис. грн, грошові активи 326 тис. грн.
Євген Бойко — доходи 516 тис. грн, грошові активи не декларував.
Ірина Маруняк — доходи 482 тис. грн, грошові активи 182 тис. грн.
Гелена Пайонкевич — доходи 456 тис. грн, грошові активи    373 тис. грн.
Валентина Бартошик — доходи 418 тис. грн, грошові активи не декларувала.
Сергій Сало — доходи 402 тис. грн, грошові активи 208 тис. грн.
Галина Слічна — доходи 394 тис. грн, грошові активи 292 тис. грн
Наталія Бунда — доходи 339 тис. грн, грошові активи не декларувала.

Нагадаємо, що відповідальність за достовірність даних, які містяться у деклараціях, несуть самі посадовці. Дані про рухоме, нерухоме майно та активи вказують у деклараціях за станом на 31 грудня 2017 р.

Текст: Дмитро Борисов
Візуалізація: Марія Стахів

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Міські акценти

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!