фото: adarevillage.com

фото: adarevillage.com

Топ-10 ресторанів Львова від відомого ресторатора Марка Зархіна

28733 0
Tvoemisto.tv продовжує проект «Найкращі ресторани Львова», у межах якого відомі ресторатори розповідають, які заклади у місті вони радять відвідати та чому.

Цього разу ми пропонуємо 10 закладів від Марка Зархіна.

«Я оцінюю будь-який заклад за двома дуже суб'єктивними критеріями: смачно-несмачно і чесно-не чесно, – зазначив Марк Зархін. – Перша пара критеріїв найважливіша і визначає якість кухні. Друга – якість закладу в цілому з урахуванням  формату та цін. Свої заклади я не рейтингую».

Додамо, що Марк Зархін є співзасновником Клубу галицької кухні та Гільдії рестораторів Львова. Він заснував у Львові ресторани «Кумпель», «Дарвін», «Bianco Rosso», «Cafe 1», «Strudel Haus» та інші. Деякі його заклади увійшли у топ-10 ресторанів Львова, на думку Вардкеса Арзуманяна.

1. Ресторан «Амадеус»

Ресторан розташовується в історичному центрі Львова. В інтер’єрі закладу переважають староавстрійські мотиви. В «Амадеусі» є дві зали. Також є тераса для курців. Також влітку відвідувачі можуть насолоджуватися стравами закладу і водночас дихати свіжим повітрям на критій терасі.

У меню ресторану немає звичайних страв. «Амадеус» пропонує італійську, французьку та локальну кухню. Зокрема, в меню виділяють салат з печеною качиною грудкою, фуа-гра з запеченим козячим сиром на тостах тощо. А з 10:00 до 13:00 год. у ресторані можна покуштувати сніданки.

До того ж заклад додатково пропонує парковку та виїзне обслуговування.

Заклад знаходиться на вул. Катедральна, 7.

Середній чек: 200 грн.

2. «Вероніка»

Інтер’єр закладу переносить відвідувачів у традиційні львівські кав’ярні початку 20 ст. Тут немає надлишкових декорацій, навпаки – усе стримано та вишукано. «Вероніка» – одне з найпопулярніших місць для відпочинку у Львові, тому часто тут можна не знайти вільного столика.

Заклад пропонує своїм відвідувачам страви італійської, французької, східної та української кухні. Меню закладу різноманітне: тут можна скуштувати і м’ясні страви, і рибні, також є устриці та кондитерські вироби. А ще у «Вероніці» є дієтичне меню.

Заклад знаходиться на вул. Шевченка, 21.

Середній чек: 400 грн.

3. Кафе «Centaur»

Заклад розташований у центрі Львова, біля Домініканського собору на площі Ринок. Своїх перших гостей кафе почало приймати майже 169 років тому. У 1847 році Людвік Штадтмюллер відкрив тут ресторан і торгівлю винами.

Сьогодні тут зберігається унікальна колекція французьких та американських меню поч. 20 ст. Цікавинкою інтер’єру є велика кількість «закруток» на поличках – компоти, варення, консервовані овочі тощо.

У меню представлено страви найрізноманітніших країн світу. Тут відвідувачі можуть спробувати і борщ, і стейк, і солодощі…Також у кафе готують львівську каву. Сніданки тут із 8 до 11 ранку.

Заклад знаходиться на пл. Ринок, 34.

Середній чек: 250 грн.

Читайте також: Люди Твого міста: Марк Зархін

4. «Цукерня»

«Цукерню» можна знайти у центрі Львова. Кафе працює ще з 1999 року. Це заклад із вишуканим та водночас простим інтер’єром. Для відвідувачів у «Цукерні» є кілька залів. Не дивлячись на те, що назва закладу пророкує лише солодке у меню, тут можна також скуштувати не мало салатів, стейків, перших страв тощо. Тут є великий вибір кави та чаїв. До «Цукерні» можна завітати як удвох на романтичне побачення, так і всією родиною.

У 2003 році «Цукерня» перемогла у конкурсі «Галицький лицар» у номінації «Кращий бренд року».

Заклад знаходиться на вул. Староєврейська, 3.

Середній чек: 150- 200 грн.

5. «Трапезна»

Заклад розташований при Музеї ідей. Останній тут діє з 1992 року в частині пивниць бернардинського монастиря.

«Трапезна» зустріне відвідувачів товстими стінами, масивними дубовими меблями та приглушеним освітленням. Як зазначають самі творці «Трапезної»: «це місце куди приходять митці після роботи над проектами, місце, де вони зустрічаються між собою, дискутують та обговорюють майбутні ідеї, ласуючи традиційною галицькою кухнею. Тут можна просто пити чай або каву, розмовляти, дивитись, працювати. Хтось приходить сюди з книгою, хтось із ноутбуком, а хтось – просто з гарним настроєм. Але більшість людей приходять сюди з ідеями».

Меню закладу здивує широким асортиментом галицької кухні.

«Трапезна» знаходиться на вул. Валовій, 18.

Середній чек: 150 – 200 грн.

6. «Вar Mushly»

Цей заклад ідеально підійде для поціновувачів морської їжі. «Вar Mushly» – ресторан у центрі Львова, де подають страви виключно з морепродуктів. Щодня тут можна куштувати устриці, креветки, морських равликів, різні сорти риби тощо. Певно це один із небагатьох українських закладів, де можна побачити окреме меню з устрицями. До кожної їх порції тут рекомендують бокал ігристого вина власного виробництва.

Заклад знаходиться на пл. Ринок, 35.

Середній чек: 600 грн.

7. Паб-ресторан «Чорний кіт»

«Чорний кіт» – це дорогий та елегантний інтер’єр, авторське меню та атмосфера англійського пабу. У цьому місці превалює українська та європейська кухні. Тут відвідувачам запропонують фірмові страви, зокрема: шашлик «Чорний кіт», ковбаски з дикого кабана, десерт «Шоколадна лавина» та ін. До того ж у «Чорному коті» можна покуштувати понад 15 сортів пива.

Гордість ресторану – власна піч на дровах. У ній випікають хліб та готують піцу.

Заклад знаходиться на вул. Героїв Майдана, 4.

Середній чек: 600 грн.

8. Ресторан «Тарон»

Ресторан знаходить недалеко від центру Львова. Утім розташований він у мальовничому куточку з деревами довкола. Сама ж будівля ресторану схожу на невеликий замок.

У закладі подають м’ясні, рибні страви, є пісне та вегетаріанське меню. Як зазначає сам власник: «У ресторані вам запропонують величезний асортимент страв східної кухні…».

У 2006 р. «Тарон» визнали найкращим рестораном України. Також заклад став лауреатом міжнародної академії рейтингу популярності «Золота Фортуна».

Заклад знаходиться на вул. Кузневича, 16а.

Середній чек – 250-300 грн.

9. «Світ кави»

Назва закладу говорить сама за себе. У цій кав’ярні відвідувачі можуть покуштувати найрізноманітніші сорти кави, які  будуть приготовлені за авторськими технологіями баріста.

Кав’ярня з’явилася на теренах Львова ще у 2000 році, але з того часу не втрачає популярності як серед туристів, для яких Львів – це місто кави, так і серед місцевого населення.

Інтер’єр закладу простий та сучасний. Ласувати кавою тут можна за червоними м’якими диванами та невеличкими дерев’яними столиками.

Як зазначають творці закладу, баріста кав’ярні – постійні учасники Всеукраїнських кавових Чемпіонатів, деякі з них – сертифіковані судді, які входять до суддівських колегій чемпіонатів. Баріста Наталія Остапюк – переможець Всеукраїнських Чемпіонатів Баріста у 2011 та 2013 році і представляла Україну на Світових Чемпіонатах Баріста.

Окрім кави тут можна спробувати також домашній йогурт, вівсяну кашу з молоком та джемом, сендвіч з моцареллою, шинкою або салямі, круасан з джемом, шарлотку, сирник, або ж струдель.

Заклад знаходиться на вул. Катедральній, 6.

Середній чек – 100-150 грн.

10. Ресторан «Vintage Nouveau»

Ресторан авторської кухні «Вінтаж» розташовується на першому поверсі Vintage Boutique Hotel у центрі Львова. Заклад зустрічає відвідувачів елегантним інтер’єром та затишною атмосферою. Творці закладу кажуть, що це особливе місце для особливих людей.

У меню ресторану «Vintage Nouveau» поєднали авторську та європейську кухні. Тут є страви, які втамують голод будь-кого: як дітей, так і дорослих. Заклад також  відомий власною винотекою.

Як додаткові послуги тут доступні оформлення фуршетного столу чи candy bar.

Заклад знаходиться на вул. Староєврейська, 25/27

Середній чек – 250-300 грн.

Нагадаємо, минулого тижня свої 10 кращих закладів Львова назвав ресторатор Вардкес Арзуманян.

Середні чеки взяті з матеріалів видання «Новое время» за 2015 та 2016 роки

Підготувала Ганна Беловольченко

Фото із офіційних сторінок закладів

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!