фото: hulutrip.com

фото: hulutrip.com

ТОП-7 ресторанів Львова від знаного столичного ресторатора Дмитра Борисова

28313 0
Tvoemisto.tv продовжує проект «Найкращі ресторани Львова», у межах якого відомі ресторатори розповідають, які заклади у місті вони радять відвідати та чому. Цього разу ми пропонуємо 7 закладів від Дмитра Борисова.

Дмитро Борисов – власник і бренд-шеф мережі ресторанів «Сім’я ресторанів Дмитра Борисова»: Bar Mushlya, Ronin, Crab’s Burger, Oхоta na oxets, BabyRock, Gastrorock, Barsuk, РибаLOVE, Канапа та Остання Барикада. Його заклади сьогодні працюють у Києві, Одесі, Львові і ще два – в Іспанії.

1. Грузинський ресторан «Хінкальня»

«Хінкальня» – це мережа ресторанів із меню виятково грузинської кухні. Головна страва тут – це хінкалі (приправлені спеціями соковиті м’ясні мішечки з тугого тіста). Також тут можна спробувати суп харчо, шашлики, мацоні та ін. Запивати страви у «Хінкальн» пропонують домашнім вином, горілкою та чачею. Шеф-кухарями мережі є грузини. Їх основний обов’язок – приготування хачапурі.

У декорі «Хінкальні» використаний старовинний візерунок грузинської вишивки. Його елементи також можна побачити у дизайні меню. 

Львівські заклади мережі розташовуються у центральній частині міста.

«Хінкальня» розташовується на: вул. Федорова, 14, просп. Крива Липа, 1, а також за іншими адресами

2. Театр пива «Правда»

Театр пива входить до холдингу емоцій «!FEST». «Правда» розташовується на площі Ринок, у самому центрі Львова. Заклад позиціонує себе як «простір, куди запрошують найкращих броварів світу варити пиво». Загалом «Правда» –  це локація, де одночасно діють ресторан, музей пива та пивоварня. Крім того – це місце, де грає жива музика. Тут відвідувачі можуть покуштувати найрізноманітніші смаки крафтового пива, а також м’ясні страви, сирні нарізки та багато іншого. Атмосферності закладу додають меблі темних кольорів та тьмяне світло.

На першому поверсі працює магазин, де продають крафтове пиво у пляшках.

«Правда» розташовується на пл. Ринок, 32.

3. Ресторан «Churrasco Grill&Beer»

Заклад розташовується неподалік пам’ятника Адаму Міцкевичу. Влітку він зустрічає відвідувачів критою літньою терасою. Ресторан працює за бразильською системою обслуговування. Так, коли ви приходите, перед вами на стіл кладуть фішку: з одного боку вона червона, з іншого – зелена. Червоний колір означає «Досить», зелений – «Хочу ще». І коли відвідувач замовляє «Чураско сет», йому подають безліміт м’яса з грилю.

У меню «Чураско» можна знайти як м’ясні страви, так і морепродукти, салати та десерти. 

Заклад розташовується на вул. Галицькій, 13.

Читайте також: 10 кращих ресторанів Львова від ресторатора Вардкеса Арзуманяна

4. Ресторан «Vintage Nouveau»

Ресторан авторської кухні «Вінтаж» розташовується на першому поверсі «Vintage Boutique Hotel» у центрі Львова. Заклад зустрічає відвідувачів елегантним інтер’єром та затишною атмосферою. Творці закладу кажуть, що це особливе місце для особливих людей.

У меню ресторану «Vintage Nouveau» поєднали авторську та європейську кухні. Тут є страви, які втамують голод будь-кого: як дітей, так і дорослих. Заклад також  відомий власною винотекою.

Як додаткові послуги тут доступні оформлення фуршетного столу чи candy bar.

Заклад знаходиться на вул. Староєврейська, 25/27

5. Кафе «Centaur»

Заклад розташований у центрі Львова, біля Домініканського собору, недалеко від площі Ринок. Своїх перших гостей кафе почало приймати майже 169 років тому. У 1847 році Людвік Штадтмюллер відкрив тут ресторан і запровадив торгівлю винами.

Сьогодні тут зберігається унікальна колекція французьких та американських меню початку 20 століття. Цікавинкою інтер’єру є велика кількість «закруток» на поличках – компоти, варення, консервовані овочі тощо.

У меню представлені страви найрізноманітніших країн світу. Тут відвідувачі можуть спробувати і борщ, і стейк, і солодощі…Також у кафе готують львівську каву. Сніданки тут із 8 до 11 ранку.

Заклад знаходиться на пл. Ринок, 34.

6. «Ресторація Бачевських»

Родина Бачевських стала відома у Європі ще у 1782 році. Тоді вони відкрили першу у світі фабрику з масового виробництва горілки. Сьогодні її, а ще багато настоянок та наливок можна скоштувати у «Ресторації…».

Сніданок у закладі можна покуштувати з 8 до 11. У цей час для гостей тут готують безлімітний шведський стіл. На ньому можна спробувати десерти, фрукти та інші смаколики. У інший же час на гостей чекає кухня, яка поєднує у собі польські, галицькі та єврейські традиції. Для вегетаріанців тут підготувала окреме меню.

Заклад знаходиться недалеко від площі Ринок, на вул. Шевській, 8.

Додамо, що Дмитро Борисов виділив серед найкращих ресторанів Львова і один власний:

7. «Вar Mushly»

«Вar Mushly» підійде для поціновувачів морської їжі. Це заклад у центрі Львова, де подають страви винятково з морепродуктів. Щодня тут можна куштувати устриці, креветки, морських равликів, різні сорти риби тощо.

Це один із небагатьох українських закладів, де можна побачити окреме меню з устрицями. До кожної їх порції тут рекомендують бокал ігристого вина власного виробництва.

Заклад знаходиться на пл. Ринок, 35.

Нагадаємо, минулого разу свої найулюбленіші ресторани Львова назвав Марк Зархін.

Читайте також: 10 найкращих ресторанів Львова від відомого ресторатора 

Підготувала Ганна Белоовольченко

Фото із офіційних сторінок закладів

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!