Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Львівське лобі. Хто зі Львова та області проходить до Верховної Ради

8829 0
Центрвиборчком порахував 100% протоколів у 12-ти округах Львівської області, чотири з яких охоплюють Львові. Tvoemisto.tv розповідає про 29 львів’ян, які потрапляють у нову Верховну Раду за списками та у мажоритарних округах.

«Слуга Народу»

Президентська партія отримає у новому парламенті 254 мандати. У мажоритарних округах Львівщини від «Слуги Народу» пройшли Орест Саламаха, за якого у 121-му окрузі проголосували 19,76% мешканців, та Юрій Камельчук, який пройшов у 124-му окрузі (16,17%).

У списку партії під №27 до Ради пройшов син львівського релігієзнавця Андрія Юраша 23-річний Святослав Юраш. Він стане наймолодшим депутатом у парламенті. Під №29 у списку президентської партії — Ірина Верещук. Вона — колишня очільниця міськради Рави-Руської, що на Львівщині. Під №82 за списком до парламенту йде економіст зі Львова Мар'ян Заблоцький, який є головою правління аграрної асоціації.

87-м у списку є Євген Петруняк — директор адвокатської компанії ПП «Лекс — К», який понад 20 років працює у галузі адвокатури. У 2010 році балотувався до Львівської міської ради від соціал-демократичної партії за мажоритарним округом.

Під №111 від партії «Слуга Народу» йде економіст-міжнародник Ростислав Тістик, а під №116 — юрист «Карпатбуду» Остап Шиптайло.

«Опозиційна платформа — За Життя»

Від цієї партії до парламенту пройшли загалом 45 депутатів. №10 у списку — львів’янин та власник телеканалів ZIK, NewsOne та «112 Україна» Тарас Козак.

«Батьківщина»

Від «Батьківщини» у Раді буде 24 депутати. Зі Львова під №7 у списку партії йде Олена Кондратюк, кандидатка історичних наук, членкиня «Батьківщини» з 2007 року.

№15 у списку партії Михайло Цимбалюк — ексголова Львівської ОДА та голова обласної організації ВО «Батьківщина».

«Європейська Солідарність»

До Ради потрапляють і 24 депутати від «Європейської Солідарності». У 116-му окрузі (Залізничний та частина Шевченківського району Львова) переміг Микола Княжицький, який набрав 23,05%. У минулій каденції він долучився до створення закону про мову та «Інституту книги».

У 119-му окрузі, до якого входить Бродівськй, Буський, Радехівський та частина Кам’янка-Буського районів, переміг колишній військовий Михайло Бондар. 

За списком партії до парламенту йдуть львів’яни спікер Ради 8-го скликання Андрій Парубій, волонтерка Софія Федина та ексочільник ЛОДА Олег Синютка.

ПІд №19 у списку партії львів’янин Микола Величкович. У минулій каденції був заступником голови Комітету Верховної Ради з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму. Також він був заступником голови МВС Арсена Авакова, а під час Євромайдану — Андрія Парубія.

«Голос»

Партія отримає у парламенті 20 мандатів. У 115-му виборчому окрузі (Сихівський і частина Личаківського району) 30,01% виборців проголосували за Наталію Піпу. Львів’янам вона відома своєю діляльністю в ГО «Кращий Сихів».

У 117-му окрузі, до якого входить Галицький, Франківський та частина Шевченківського району Львова, переміг Ярослав Рущишин. За нього проголосували 25,12% виборців. Він є співзасновником мистецького об’єднання «Дзиґа» та Львівської бізнес школи LVBS, почесний сенатор УКУ та підприємець.

У 118-му окрузі (частина Личаківського і Шевченківського районів Львова, а також Пустомитівський район Львівщини) перемогла Галина Васильченко — 31,61%. Вона є членкинею двох громадських організацій — «Кращий Сихів» та «ІМЕД» — і авторкою двох проектів-переможців Громадського бюджету 2016 та 2018 років. 

На першому місці у списку партії — її лідер Святослав Вакарчук, який родом зі Львова. На 7-му місці у списку — ще один уродженець Львова Ярослав Юрчишин, громадський активіст, екс-керівник Transparency International в Україні. Під №11 — випускник ЛНУ імені Івана Франка, юрист Олександр Курдидик. Під №15 — Роман Лозинський, екс-голова УГП, тепер безпартійний.

«Самопоміч»

«Самопоміч» у новій Верховній Раді представить лише один народний депутат. Міський голова Яворова Павло Бакунець переміг у 122-му виборчому окрузі, де за нього проголосували 14,84% виборців. Для порівняння, після попередніх виборів до парламенту у 2014 році депутатами від «Самопомочі» стали 34 члени партії.

Самовисуванці

У 120-му окрузі, що охоплює Городоцький, Мостиський та частину Самбірського районів, найбільше виборців проголосували за самовисуванця Ярослава Дубневича — 43,52%.

У 123-му окрузі, до якого входять Новий Розділ, Золочівський, Перемишлянський та Миколаївський райони, зі значним відривом від конкурентів переміг самовисуванець, голова партії «Укроп» Тарас Батенко, за якого проголосували 45,05% виборців. 

У 125-му окрузі, що охоплює Сколівський, Старосамбірський, Турківський та частину Самбірського райони, переміг самовисуванець Андрій Лопушанський, який набрав 23,42% голосів. 

У 126-му окрузі, до якого входять Моршин, Стрий, Жидачівський та Стрийський райони, переміг самовисуванець Андрій Кіт — 23,97%.

Вікторія Ейсмунт

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!