Фото: Віктор Гальчинський

Фото: Віктор Гальчинський

Туристи у своєму місті. Три нетипові маршрути нетуристичного Львова

5127 0
Через карантин та епідемії чимало людей цього літа залишилися у Львові. Пропонуємо поглянути на наше місто під новим кутом та відкрити для себе нові таємниці старого міста.

Софіївка – це той район, який дивує не тільки нерівномірним ландшафтом, а й своїми розкішними віллами й містичними барельєфами на стінах. Він підсовує перехожим цікаві будиночки колишнього кооперативу «Власна Стріха» та те, що залишилося від мрії побудувати «місто-сад» на Новому Львові.

Кілька вілл на вулиці Свєнціцького.

Химери вулиці Мушака.

Краєвиди вулиці  Лемика.

Церква, на честь якої місцевість назвали Софіївкою.

Детальнішу екскурсію районом читайте у матеріалі «Нетуристичний Львів: львівська горгулья, дім із химерою та місто-сад».

 

Ще одне місце, яке безумовно варте відвідин – це Кастелівка, яку заклали Іван Левинський та Юліан Захарєвич. Цей район створювали для комфортного проживання людей, дотримуючись концепції «міста-саду». Цей район дуже затишний район та спокійний.

Тут можна помилуватися будівлями, спроєктованими Королем Боубліком

Будиночки тут дуже різні та привабливі. До творення багатьох з них долучилася фірма Івана Левинського.

«Замок» на Чупринки тішить відреставрованим балконом.

Більше цікавих місць та детальну екскурсію Кастелівкою з її загадковими віллами шукайте у матеріалах: «Нетуристичний Львів: венеційський палац, «Юлієтка» Захаревича та таємнича «Ломніца»» та «Нетуристичний Львів: Кастелівка Левинського, забута купальня та керамічні павичі»

 

Ще одне місце на мапі Львова, яке незаслужено опинають — район Підзамча. Він відомий промисловими зонами, але ховає в собі вишукані кам'яниці та старовинні церкви. Розташований на північ від найвищої гори Львова – Високого Замку.

Тут обов’язково варто побачити віллу братів Шульців, яка є окрасою району та заворожує дерев’яними деталями.

Затишні маленькі вулички

Будівлі старих фабрик

Кілька місцевих храмів

Дізнатися більше по цей самобутній район можна у матеріалі «Нетуристичний Львів: вілла засновника львівської сецесії та однорукий атлант на Підзамчі»

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!