Фонтан і мобільна служба для хворих дітей. Які ініціативи потрібні Сихову

5027 0
У Львові активно триває голосування за проекти громадського бюджету, і все менше часу лишається, аби підтримати вподобану ідею.Tvoemisto.tv знайомить з ініціативами в Сихівському районі та пропонує обрати найкращу.

Уже третій рік поспіль львів’яни мають можливість спрямовувати бюджетні кошти на власні громадські ініціативи. Цього року сума бюджету участі складає 35,2 млн грн – це 1,5% від бюджету розвитку. У 2018 році з'явилось нововведення: проекти поділили на дві категорії – «Освіта» та «Інші проекти». Відтепер для проектів, що не мають стосунку до освіти та навчальних закладів, передбачена квота не менше 40% від загальної кількості проектів-переможців.

Щодо всього іншого, то правила відбору не змінились: є великі проекти та малі, кожен львів’янин може віддати свій голос за один великий та один малий. Аби зробити вибір було простіше, Tvoemisto.tv підготувало короткий опис всіх проектів у різних районах Львова.

Сихівському району, як і всім іншим потрібні нові дитячі, спортивні майданчики і громадські простори. Однією з найбільших соціальних ініціатив району є створення мобільної служби допомоги сім'ям, які виховують дітей з груп ризику, а також нові проекти щодо Центру Довженка.

Освіта

Проект № 11. Доброю дорогою 2 до найкращої школи №32

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Ярослава Гешека, 13.

Бюджет: 499 990 грн

Ні, це не помилка в заголовку, це друга частина проекту «Доброю дорогою», половина якого була реалізована минулого року.

Проект передбачає заміну дорожнього покриття та заміну покриття шкільного подвір’я зі старого покриття на нову художню тротуарну бруківку.Проект № 24.  Media Center for Education School 98

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Кирила Трильовського, 12.

Бюджет: 499 988 грн

В школі № 98 планують облаштувати одразу дві лабораторії для занять з фізики, хімії та математики.

Для зацікавлення учнів. Їм дадуть самим створювати навчальний матеріал : знімати відеоролики, добирати навчальний контент. Навчаючись, діти матимуть інтерактив у створенні відеороликів та поширенню їх на YouTube.

Вчителі впевнені, що робота з такими інструментами, як 3D-принтер зробить навчання учгнів цікавим та допоможе краще працювати в команді.

Проект № 43. Садок №183. Для малечі нові речі

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Хуторівка, 44.

Бюджет: 499 999 грн

В садочку № 183 хочуть оновити дитячий майданчик та наповнити їх новими ігровими комплексами.

Для цього до садку планують закупити 3 ігрових комплекси з гіркою, два без гірки, ігровий комплекс «Автобус», а також пісочницю з накриттям та додаткові лавки для дитячого відпочинку.

Проект № 54. Спортивний майданчик школі «Первоцвіт»

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Антіна Манастирського, 9.

Бюджет: 499 700 грн

Спортивний майданчик в школі «Первоцвіт» є. Для того, аби зробити його менш травматичним та безпечнішим для дітей, майданчик пропонують застелити сучасним м’яким нетравматичним покриттям, на якому буде приємно займатися спортом і на заняттях, і в позаурочний час. 

Проект № 71. Дозвілля дітей НВК школи-садок "Софія" по вулиці Мишуги 13А

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Олександра Мишуги, 13А.

Бюджет: 471 620 грн

У школі-садочку є 100 дошкільнят та 264 учні початкових класів. А от гратися їм немає да. Тому в «Софії» виникла ініціатива влаштувати для своїх вихованців дитячий майданчик

Школа розташована поблизу парку, тому в першу чергу її облаштують павільйонами, де дітлахи зможуть перебувати в будь-яку погоду. Окрім цього, облаштують спеціальну виховну зону «безпека на дорозі», для старших учнів – баскетбольний, волейбольний та футбольний майданчики, а для молодших – ігрові комплекси.

Проект № 73. Зонований громадський простір на території ЛСШ № 69. Спроба 2

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Запорізька, 20.

Бюджет: 499 999 грн

Львівська середня школа № 69 вже навіть спланувала територію під новий громадський простір.

Освітяни планують встановити літню сцену, вуличні меблі, створити зону відпочинку, а також зону вуличних шахів, підключити WI-FI на території, а також облаштувати клас під відкритим небом.

Простір в подальшому використовуватимуть для шкільних зборів, концертів, фестивалів.

Проект № 76. Оновлення та облаштування занедбаного харчоблоку НВК «Школи-гімназії Шептицьких»

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Гната Хоткевича, 16.

Бюджет: 425 825 грн

В гімназії впевнені, що сита дитина прагне до знань, тому хочуть відремонтувати свій харчоблок.

Точніше, освітяни хочуть перезапустити стару шкільну їдальню, яка використовувалася ще за радянських часів. До школи закуплять сучасну техніку, а приміщення приведуть до сучасного комфортного стану.

Проект № 77. Art-простір для учнів та Workplace для учителів

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Олександра Довженка, 13.

Бюджет: 499 720 грн

Актовий зал школи № 96 планують перетворити в сучасний art-простір, який слугуватиме місцем для перших публічних виступів учнів та культурно-виховних заходів для школи.

Для цього в закладі замінять електропровід, замість старих крісел, які використовуються майже 30 років, стануть нові та комфортні. Окрім того, школа планує закупити нові прожектори та крісла-мішки.

Проект № 84. Благоустрій внутрішнього дворика СЗШ №86 м.Львова

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Франциска Скорини, 34.

Бюджет: 499 817 грн

Для організації безпечного відпочинку учнів, в школі № 86 планують облаштувати шкільний дворик.

Освітяни впевнені, що це сприятиме проведенню різних заходів, флешмобів та квестів серед вихованців. Школа зможе проводити на подвір’ї виставки, фестивалі і зустрічі з цікавими людьми.

Проект № 94. Закупівля обладнання для багатофункційного концертного залу ДШМ №5 м. Львова

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Хуторівка, 28.

Бюджет: 439 224 грн

Облаштувати концертну залу хочуть і в дитячій школі мистецтв № 5. Це допоможе вихованцям школи вивести рівень культурних заходів на якісно новий рівень.

Оновлений концертний зал потрібен школі для проведення культурних заходів: фестивалів, конкурсів, концертів, творчих вечорів, семінарів

Проект № 95. Сучасна їдальня у загальноосвітній школі «Дивосвіт»

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Кирила Трильовського, 24.

Бюджет: 499 999 грн

Освітяни «Дивосвіту» також хочуть оновити свою шкільну їдальню, адже впевнені, що харчування є одним з головних чинників формування здорового способу життя учнів.

В рамках проекту до школи закуплять сучасне технологічне обладнання, встановлять лінії роздачі їжі та виконають ремонт приміщення їдальня і  оптимізацію її окремих зон.

 

Проект № 117. Перекриття шести павільйонів у ДНЗ №44

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Зубрівська, 5.

Бюджет: 327 238 грн

В садочку № 44 непокояться за своїх вихованців. Освітяни скаржаться на старий шифер, що може впасти на дітей коли-завгодно.

Тому за кошти громадського бюджету в садочку планують провести капітальний ремонт шести павільйонів в закладі, аби діти змогли більше часу проводити на вулиці, безпечно бавлячись чи ховаючись в павільйонах від дощу.

 

Проект № 141. Дитячі спортивно-ігрові майданчики у ДНЗ №70

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Михайла Максимовича, 2.

Бюджет: 497 000 грн

Проблема безпечного дозвілля малюків постала і в садочку № 70. Вихованцям закладу потрібні нові ігрові та спортивні комплекси для майданчиків. В закладі навчається близько 500 дітей.

Гроші громадського бюджету планують витратити на комплекси «Автомобіль», «Трамвай», «Джип», «Паротяг» з гірками, нові качалки – балансири та качалки на пружині.

Проект № 150. Спортивний молодіжний Сихів спортивна площадка на території школи №90

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Антоненко-Давидовича, 2.

Бюджет: 499 000 грн

У школі № 90 також планують встановити спортивний майданчик, аби залучати вихованців до здорового способу життя.

Окрім встановлення нового комплексу тренажерів, освітяни планують змінити покриття майданчика, встановити додаткове освітлення та огорожу.

Проект № 152. Музичні інструменти для музичної школи №8

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Антоненко-Давидовича, 11.

Бюджет: 499 000 грн

Для того, аби відкрити новий естрадний відділ та розпочати набір нових вихованців, музичній школі № 8 потрібні нові інструменти.

Освітяни планують закупити для нових учнів бас-гітару, тубу, баритон, тенор, електрогітару та саксофон-альт. Також до нових інструментів потрібні нові аудіо-системи та мікрофони для виконавців.

 

Проект № 153. Кафе-Їдальня «VYDELKA» в Оріяні

Тип проекту: великий.

Адреса: вул. Віктора Чукаріна, 3.

Бюджет: 2 129 767 грн

В ліцеї ОРІЯНА хочуть не просто реконструювати харчоблок. А зробити з нього «їдальню мрії».

Принаймні, освітяни планують облаштувати їдальню сучасною побутовою технікою та сучасним інтер’єром, обладнати її WI FI та системами для підзарядки гаджетів.

У їдальні також встановлять нову сучасну лінію роздачі їжі та створять окремий простір для спілкування старшокласників.

Проект № 158. У садку №175 дітям весело гулять

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Антоненко-Давидовича, 11.

Бюджет: 499 500 грн

В садку № 175 хочуть облаштувати новий ігровий дитячий майданчик.

Освітяни кажуть, що через гру на сучасному майданчику малюки зможуть відтворювати світ дорослих, засвоїти моральні норми, отримати уявлення про професійні та сімецні стосунки, пізнати мистецтво та розвинути комунікацію.

Дозвілля

Проект № 33. Lviv Open Lab

Тип проекту: великий.

Адреса: просп. Червоної Калини, 58.

Бюджет: 2 894 951 грн

На Сихові планують створити простір для всіх творчих та активних людей.

У просторі буде лекторій, бібліотека, фізико-хімічна та біотехнологічна лабораторії. Тут також планують створити медіа-студію та майстерню по роботі з деревом. Серед обладнання – швейна машина, оверлок, комп’ютери, 3D-принтер та звісно лабораторне обладнання.

У світі такі лабораторії вже давно відомі як мейкерплейси, де кожен охочий може прийти і втілити в життя свою ідею.

Проект № 98. Дитячий майданчик на Драгана

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Михайла Драгана, 17.

Бюджет: 482 700 грн

На вулиці Драгана турбуються про здоровий розвиток дітей та їхнє безпечне дозвілля, тому вирішили облаштувати для малюків дитячий ігровий майданчик.

Для облаштування майданчику планують закупити ігровий комплекс, невеликий дитячий будиночок і пісочницю з накриттям.

Проект № 122. Спортивний - ігровий майданчик у дворі будинку Антонича 4

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Кирила Трильовського, 5.

Бюджет: 477 142 грн

Спортивно-ігровий майданчик має заохотити дітей та дорослих до здорового способу життя. Для дітей він стане місцем гри та безпечного відпочинку, а для дорослих – місцем активностей та фізичного розвитку.

Проект № 168. Мистецький арт-простір (галерея) Центру Довженка

Тип проекту: малий.

Адреса: просп. Червоної Калини, 81.

Бюджет: 476 000 грн

Центр Довженка вже найближчим часом чекають великі зміни. Окрім облаштування площі перед Центром, однією зі змін може стати нова галерея на Сихові.

Зважаючи на те, що головним завданням Центру Довженка є розвиток культурного середовища в спальному районі, то з’явилася ініціатива облаштувати арт-простір в Центрі. Цей арт-простір став би осередком вистав, арт-інсталяцій та презентацій.

Інфраструктура

Проект № 74. Фонтан на Сихові

Тип проекту: великий.

Адреса: вул. Довженка, 4.

Бюджет: 3 000 000 грн

Фонтан є вже давньою мрією всіх сихівчан. Деякі з них чекають на реконструкцію Центру Довженка та облаштування фонтану на площі перед ним, а інші – влаштовують фонтан просто в себе на подвр’ї.

Так з’явилася ініціатива облаштувати фонтан між будинками на вулиці Довженка 4 і 6. Автори проекти планують встановити фонтан замість аварійних будівельних елементів, кущів та дерев, що хаотично ростуть в дворі.

Проект № 83. Безпечний рух на Вашингтона

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Джорджа Вашингтона, 4А.

Бюджет: 350 000 грн

Для того, аби зробити рух на цій ділянці дороги безпечнішим, її планують вкрити асфальтно-бетонним покриттям, розчистити насадження і виділити спеціальні місця для паркування. Для безпеки пішоході також планують облаштувати тротуар та встановити обмежувачі швидкості руху. 

Проект № 109. Запуск міської мобільної служби домашніх візитів для сімей, які виховують дітей з групи ризику

Тип проекту: великий.

Адреса: просп. Червоної Калини, 86А.

Бюджет: 1 401 600 грн

Діти з груп ризику – це передчасно народжені діти, з генетичними захворюваннями чи із затримкою розвитку. Для допомоги сім’ям, які виховують таких дітей, сихівчани пропонують запустити міську мобільну службу.

Спеціалісти приходитимуть до мешканців додому і надаватимуть фахову допомогу. Часто спеціалізована допомога допомагає дітям з неповносправністю чи ризиком її розвитку, повноцінно рости та інтегруватись в суспільство, а також допомагає батькам в складних, стресових ситуаціях.

Проект № 164. Друга черга робіт на майданчику для вигулу собак на вул. Стрийська, 75

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Стрийська, 75.

Бюджет: 256 526 грн

У зв’язку із швидким темпом забудови району та збільшенням кількості мешканців і їх домашніх улюбленців, активісти хочуть збільшити площу і функціонал майданчика для вигулу собак.

Тому і з’явилася ініціатива облаштувати секцію для дрібних собак, вдвічі збільшити його пропускну здатність, облаштувати освітлення, що дозволить без проблем користуватися майданчиком взимку і провести ряд робіт з благоустрою

Проект № 167. Безпечний двір на вул. Коломийській, 4-6 - Червоної Калини 105-107

Тип проекту: малий.

Адреса: вул. Коломийська, 6.

Бюджет: 229 500 грн

Сихів є найбільшим житловим масивом міста, але мешканці скаржаться, що немає належних місць паркування, тому виникають хаотичні парквоки.

Аби уникнути небезпечних ситуацій та облаштувати благоустрій, мешканці будинків на вулиці Коломийській та Червоної Калини хочуть облаштувати новий паркувальний майданчик на місці МАФу у дворі.

Нагадаємо, що голосування за громадські бюджети Львова закінчується 15 листопада, тому Tvoemisto.tv пропонує ще раз згадати, які ініціативи пропонували в Галицькому, Личаківському, Шевченківському, Франківському та Залізничному районах Львова. 

Андрій Костюк,

візуалізації з сайту Громадського бюджету Львова

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав

 

Партнерська публікація в рамках Програми популяризації громадського бюджету м. Львова та інших механізмів участі мешканців у місцевому самоврядуванні на 2017-2020 роки

Міські акценти

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!