скриншот з відео

скриншот з відео

Як пройшли дебати між Порошенком та Зеленським. Повна розшифровка. Оновлено

17248 4
Tvoemisto.tv фіксує найцікавіше з дебатів між кандидатами у президенти Володимиром Зеленським та Петром Порошенком

Вступне слово Володимира Зеленского

Дуже цікава ситуація. нас бачить увесь світ. Україна – дуже модна, справедлива, чиста, демократична країна. Чи я міг колись уявити, що я – простий хлопець із Кривого Рогу буду боротися за крісло президента проти людини, яку ми впевнено і беззаперечно обрали у 2014 році. Я сам був за Порошенка. Але я помилився. Ми помилилися. Чи могли ми уявити, що його «жити по-новому» стане нашим «виживати». Що ваше «я закінчу війну за два тижні» стане нашим Іловайськом і Дебальцево. Що його «збагачення людей» стане збагаченням лише його людей. Що Революцією Гідності скористаються негідники.

Чому ми помилилися? Головна помилка в тому, що ми голосували за одного Порошенка, а обрали іншого. Існує два Порошенка. Перший – прекрасний оратор, спеціаліст, фінансист, у всьому знається. Він з’являється зазвичай тоді, коли є камери. А коли вони вимикаються - з’являється інший, такий собі Петро другий.

Перший на Михайлівській площі кричить: «Путін, я тобі покажу», а другий тихенько паном Медведчуком передає «прівєтіки» в Москву. Перший каже, що в платіжка за комуналки буде мінус, а другий тихенько робить Роттердам плюс. Перший каже: «Я відкриваю школи», а другий постійно тихенько відкриває магазини «Рошен». Перший відкриває 12 км нової дороги, а другий закриває справу Насірова. Перший каже: «Я бізнес передав у сліпий траст», а другий збільшує статки за рік у 82 рази. Може, бюджет України передамо в сліпий траст? Перший каже, що долар буде по 10, а другий робить долар по 30.

Тому я тут зі своєю командою. Я не політик, я проста людина, яка прийшла зламати цю систему. Я – результат ваших помилок і обіцянок. І ви це розумієте.

Пам’ятаєте, ви мене запросили на Банкову? Я приїхав, а ви мені сказали: «Вова, навіщо тобі це треба? Це дуже складно, ти не будеш бачити свою родину, будеш менше заробляти». Питання: навіщо ви всі туди лізете.

Вступне слово Петра Порошенка

Український народ має право знати, що збирається робити кандидат в президенти воюючої країни. Що буде робити він, а не його штаб, консультанти чи радники. Але ми так і не дізнались цього. Для народу важливо знати майбутнє, а не чути обливання один одного брудом, важливо знати, як подолати ворога, а не розповсюдження російських фейків. Зараз пропаганда Росії ефективно працює, як частина гібридної війни проти України.

Сьогоднішні виклики потребують від президента мужності та сили, міжнародного досвіду. Як майбутній президент збирається утримувати міжнародну коаліцію, яку ми збирали 5 років, як він збирається бути головнокомандувачем? Я чув, що ви почали курс молодого бійця із своєю командою. Це добре, але варто було почати це 4 роки тому, а не ховатись від повісток, як пан Володимир.

Якщо ми не маємо відповіді на ці питання, це слабкий глава держави, він не зможе стримувати удари Путіна.

Я вірю, що пан Володимир не хоче затягнути Україну в путінську Росію, але цього хоче Путін, ми маємо прибрати всі ризики цього

Ми маємо красиву дорогу обгортку, в якій кожен може знайти що хоче - тарифи, зарплати вчителя по 4 тисячі доларів, пенсії, повернення в Росію, а хтось – рух в Європу. Ви не кіт в мішку – ви мішок, в якому колишні регіонали.

Питання Володимира Зеленського: У мене питання, яке попросили поставити українці в інтернеті: Как так получилось, что Украина практически самое бедное государство при самом богатом президенте за всю историю? Почему поджигателей магазина «Рошен» нашли за 4 часа, а поджигателей военных складов и взрывателей машины Шеремета не могут найти несколько лет? Как вы спите по ночам? Почему никто не сидит за Илловайск и Дебальцево? Почему спустя 5 лет мы так и не знаем имена убийц на Майдане? Чи не хотіли б ви взяти участь у експерименті і спробувати прожити на півтори тисячі грн пенсії хоча б місяць? Как можно было на 5 год войны осознавая опасность посылать на смерть 24 моряка в Керчинский пролив? Скільки грошей вам потрібно взяти з бюджету країни, щоб наїстися? Куди поділися наші карпатські ліси? Чому не покарані прибічники Януковича? Скільки вам особисто занесли за Роттердам плюс? Чому ви відмінили закон про незаконне збагачення? Чому не знята недоторканність з депутатів?

Петро Порошенко: Ми бачимо тотальну некомпетентність. Достатньо подивитись прес-конференції, де я на все відповів.

Виявляється, українські військові, військовокомандувачі, Головнокомандувач винні у тому, що гинуть люди? За вашою версією, просто трохи пересунули кордони. Якби би ви бували на фронті, якби зустрічали військових з Дебальцевого, ви би не задавали питань. Винен Путін, російська агресія і ті, хто знищив українську армію.

Боротьба з бідністю. Якби ви знали, в якому стані була держава в 2014 році – без грошей, без армії, без зброї... А ви в цей час ображали нашу державу, намагались отримувати гроші з Росії і називали Україну повією. У той час, коли стояло питання, чи виживе Україна. Ми, українці зберегли державу, створили міжнародну підтримку, замістили втрачені російські ринки. Мені приємно констатувати, що міжнародні фінансові організації визнали, що за останні 5 років ми зробили більше, ніж за чверть століття. Де в цей час були ви? В Росії? Вибачались перед Кадировим?

Питання Петра Порошенка: На сьогодні, коли ми говоримо про посаду президента, я вважаю, що величезним ризиком є некомпетентність. Ви сказали, що збираєтеся вчитися на посаді президента. Чи сіли б ви в літак, пілот якого сів порулити, щоб навчитися? А лягли б ви під ніж хірурга, який прийшов повчитися? Чи готові ви простити цю некомпетентість? Чому президент та  Верховний Головнокомандувач може собі це дозволити? Не знущайтеся над нашою державою. Я закликаю країну зробити відповідальний вибір.

Володимир Зеленський: Я не ваш опонент, я ваш вирок. Із приводу того, що я ховаюся. Я був дуже багато разів в АТО, у мене було багато зйомок. Від кого я ховаюся, від яких повісток? Я публічна людина, мене не змогли знайти і вручити повістку? Ви знову брешете. З приводу Путіна. Я ніколи у своєму житті з ним не говорив. А мені відомо, скільки разів ви з ним говорили по телефону – через Медведчука чи напряму з 2014 року. Я не був у Росії з початку війни.

Що стосується головнокомандуючого. Зараз війна. Вибачте, ви мені ставите такі питання, на які ви маєте відповідати: чому війна досі не закінчилася? Ось такий ви головнокомандувач. Дякую вам за це.

Щодо кота в мішку. Краще бути котом у мішку, чем волком в овечей шкуре.

Питання Володимира Зеленського: У мене питання від народу: чому всі ваші люди мають обидві руки? Чому ви схопили хлопця за ніс, а з дівчини зірвали шапку? Добровольці й патріоти опинилися в тюрмах, бо для вас вони загроза? Чи пам’ятаєте ви таке слово як люстрація? Яка доля незаконного копання бурштину? Чому ваші цукерки досі можна купити в магазинах Москви? Чи правда, що цукерки “Рошен” є в пайках повстанців ЛНР та ДНР? Як обвалилася гривня? Чому Гонтарєва ховається в Лондоні?

Петро Порошенко: Абсолютно все, що каже пан Володимир – брехня і не відповідає дійсності. Але на дещо я відповім більш докладно. Наприклад, про відрубані руки. Перше, я не кат і я не суддя. Президент створює необхідні умови для справедливого судочинства, для слідчих органів та чесного і неупередженого розслідування. І я робив і буду робити все, що від мене залежить. Жоден з моїх друзів не мав і не матиме стосунку до корупції, бо щойно буде якась обґрунтована підозра, він перестане бути моїм другом і сидітиме у в’язниці. Це принципи демократичної держави.

А ваш бізнес-партнер, який обікрав Україну і є обґрунтовані підозри правоохоронних органів України і світу щодо «Укрнафти», 160 млрд коштів вкладників, виведених ним з ПриватБанку, 41 млн з яких він заплатив на ваші таємні офшорні рахунки – як ви йому руку тиснете? Чи йому не будете руки рубати? Ви обгортка, а всередини – сортаники Азарова , Януковича, п’ята колона, росіяни і олігархи-втікачі. Ми ще не маємо результатів виборів, а вони вже підняли голови. І вчора вже прийшли по Приватбанк. Я буду чекати, коли ви і ваші партнери, будете рубати руки собі.

Питання Петра Порошенка: Я не хотів би говорити про минуле, бо всі це знають. Ви нікому нічого не говорили, а я постійно на прес-конференціях, ефірах, про мене все відомо. Я хотів би запитати про цінності демократії. Яким чином ви задаєте питання, що президент має виступати катом або відродити трійки НКВС або телефонним дзвінком запроторювати людей за грати? Позиції по верховенству права, де ми зараз будуємо Європейський Союз? Де ви бачите Україну через 5 років і що хочете для цього зробити?

Володимир Зеленський: По-перше, коли ви кажете: «чітко дай нам відповідь». Я не у прокурора і нічого не зробив, щоб там бути. А вам, може, і доведеться зустрітися. Україна обрала шлях до Європи, і це головніше. Українці заплатили дуже велику ціну, життя наших людей, на Майдані. Ви – не пророк, і я – не Мойсей. Ми не можемо кудись вести Україну – вона йде до Європи. І ви як Гарант маєте захищати вибір українців. І я теж буду, якщо мене оберуть, захищати європейський вибір українців.

Де я бачу через 5 років Україну? Я йду на один термін. И я держу кулаки, что бы вашего окружения в политике больше не было. З приводу пана Коломойського, я зразу скажу: всі люди, які порушують закон, всі Свинарчуки, Гладковські, і якщо потім серед них буде Коломойський - всі сядуть за грати. Але не за два тижні, це не просто обіцянки – це серйозні справи, а сядуть тоді, коли порушать закон.

Ви сказали, що я партнер Коломойського, і мені з цим жити. У нас так сталося, що всі канали належать олігархам. Коломойський, Пінчук, Фірташ, Ахметов. І ви теж мене запрошували працювати на 5 канал. І я не пішов не тому, що ви олігарх, а тому що я – вільна людина. Я вважаю, що президент не може бути олігархом. Президент має бути людиною з народу – народу України.

Питання Володимира Зеленського: Враховуючи всі питання, які я вам поставив, головне питання: чи понесе кримінальну відповідальність попередня влада, і в тому числі ви, чи будете ви, якщо доведеться опинитися в суді, говорити, що це помства і політичне переслідування?

Петро Порошенко: 5 канал, канал чесних новин, з 2004 року був єдиним каналом, де була свобода слова. Телеканал 1+1 поклав пана Зеленського у теплу ванну і зробив йому дуже комфортну виборчу кампанію, а тоді в 2004 році канал  вибачався перед Україною за свою політику. І чи не доведеться вибачатись вам і каналу, що повністю відійшов від журналістських стандартів і розповсюджує українські фейки, знову. Я хотів би, щоб ви повчились у 5-го каналу, як він поводив себе у 2004, 2013, 2014, ви ж творча людина. І варто би вибачитись перед журналістами 5-го каналу.

Я назвав цифри про пана Коломойського, а ви так і не дали відповіді. Чи зможемо ми захистити національну безпеку? Є кримінальні справи, але це вам не заважає залишатись з ним бізнес-партнером. Ви гарний артист, можливо, гарна людина, але сьогодні ви обгортка, що покриває тих, хто втік у 2013 році, а сьогодні хоче реваншу. Мільйони українців будуть боротись за майбутнє України і не дадуть цим котам і чортам у вашій обгортці зруйнувати державу, яку ми любимо понад усе. Я буду боронити Україну президентом, кандидатом або громадянином.

Питання Петра Порошенка: Ми маємо закінчити війну, забезпечивши відсіч російському агресору. Не в Києві, як каже Зеленський, лежить ключ від війни. І не на колінах треба повзти до Путіна, щоб захистити державу. Нам треба будувати армію, державу, захищати мову, берегти Україну. Яким чином ви, коли називали Україну повією, а українців – хохлами, знущалися над нашою державою (коли один раз образили Кадирова – ви тут же перед ним вибачилися), коли ви вибачитеся перед Україною за повію?

Володимир Зеленський: Ніколи в житті не спілкувався з Кадировим. Щодо колін: фраза вирвана з контексту. Перед початком війни, коли вже на Майдані загинули люди, я звертався до всіх президентів, до Януковича, і казав: будь ласка, підіть з поста президента, заспокойтеся. Далі я звернувся до Путіна: я готовий стати на коліна, тільки не ставте на коліна Україну. Мені здається, кожній людині зрозуміло, що я мав на увазі. Я зараз готовий стати на коліна перед кожною матір’ю, яка не дочекалася свого сина з фронту, перед кожною дитиною, яка не дочекалася батька, перед кожною жінкою, яка не дочекалася сина. І вас запрошую.

*стають на коліна

Не так складно бути людиною.

З приводу обгортки. Я розумію, що ви дуже добре розумієтеся в них. Із приводу Коломойського і бізнесу. У мене є контракт з 1+1. Ви сказали, що в мене з ним ще є бізнес якийсь. Який? «Квартал 95»? Так це ж нас бізнес телевізійний.

З приводу вашого бізнесу. Наскільки я знаю, ви приватизировали фабрику Карла Маркса и сделали из нее «Рошен». Не пам’ятаю рік – 1998, 1997. Із 1998 року ви були депутатом чи якимось чиновником. Як за ці часи ви стали олігархом?

Заключне слово Володимира Зеленського

Дякую кожному з вас. Я б із задоволенням провів ці 5 хвилин серед вас. У Петра Олексійовича було багато досягнень: безвіз, Томос, армія, мова – усе, що ви писали на біг-бордах. Та мені здається, що ці досягнення ви записали тільки собі, не розумію чому.

Українська мова була ще до вас. Безвіз - це перемога, але не тільки ваша, а й дипломатів, які боролися за безвіз ще до того, як ви стали президентом. Томос – перемога, але перш за все Філарета, який боровся за українську церкву ще до того, як ви стали президентом, у ті часи, коли ви були прихожанином Московського патріархату. Армія – це перш за все подвиг українських воїнів, волонтерів, народу. Дякуємо всім.

Я вірю, що ми зможемо прийти і зламати цю систему – з нормальними людьми, іншою ментальністю, ментальністю 21 століття. И дело даже не в том, что в вашем окружении були хабарники. Я кажу як проста людина: ви і ці люди забрали найголовніше в нас – 5 років.

Петро Олексійович хотів почути наші принципи. Це рівність всіх перед законом, зняття недоторканності з депутатів, суддів, президента, це закон про імпічмент, закон про відкликання депутата. Щодо медреформи. Якщо ліків якісних немає, доступних цін на ліки немає, нормальних умов в лікарнях немає, якщо нормальних зарплат у лікарів немає – яка это нафіг реформа? З приводу доріг мені немає, що сказати, бо немає доріг. З приводу війни. Ми зробимо все, щоб її закінчити.

Заключне слово Петра Порошенка

Мушу визнати, що ви талановити актор, зробили гарну продюсерську кампанію, різнобарвні продукти. Сьогодні ми нарешті дали людям почути толіку нашої дискусії. Давайте продовжимо її на Суспільному. Ці десятки тисяч людей – чи мають вони право знати про своє майбутнє? Ми ж нічого не почули про стратегію, напрямки і кроки, якими маємо захистити державу.

З ваших відповідей зрозуміло, що ви поки що живете минулим і поки що говорите неправду і продовжуєте вести політику каналу свого покровителя, який дав вам все, щоб ви захопили державу. Але ми маємо захистити державу від вас.

Ви не Голобородько, ви не на велосипеді, не на тролейбусі приїхали. Ви – провідник олігархів, і одного головного з них. Чому ви ховаєте свою декларацію за 2018 рік? За Голобородьком не стояв Коломойський з вимогою повернути Приватбанк і Укрнафту.

Ми не почули від вас стратегії.

Я хочу звернутись до прихильників Володимира Зеленського. Нам треба дивитись в майбутнє і думати, яким чином зберегти державу, не віддати її Путіну та Коломойському. Є запит на оновлення, і його можна виконати під час парламентських виборів. А зараз не можна гратись з країною. Не може бути президентом актор, який немає жодного професійного політичного досвіду. Зараз ціна, яку за це заплатять десятки мільйонів українців, може бути надто високою.

І я хочу звернутись до своїх виборців – дякую за підтримку.

Я прийму будь-який вибір українського народу. 22 квітня життя буде продовжуватись, ми маємо об’єднатись, головне – не втратити країну. Разом – до нашої перемоги!

Ми маємо об’єднатись, щоб повернути український Крим, захистити український Донбас, захистити країну від популізму та російських фейків, ми не допустимо повернення олігархату. Ми поведемо країну вперед, наша оновлена команда обов’язково переможе.

 

Міські акценти

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!