Photo by Darya Tryfanava on Unsplash

Photo by Darya Tryfanava on Unsplash

Вибори до Львівської міськради. Перша десятка партії «Варта»

3904 0
У Львівській ОТГ виділено шість виборчих округів, на яких оберуть 64-х депутатів ради громади. На кожному з округів політичні сили можуть висунути від 5 до 12 кандидатів за своїм порядковим списком. До міськради зможуть потрапити представники політсил, що подолають виборчий бар’єр у 5%.

Tvoemisto.tv знайомитиме своїх читачів із кандидатами у депутати ради Львівської ОТГ. Сьогодні пропонуємо першу «десятку» виборчого списку «Варти». Це:

  • Валерій Веремчук
  • Юрій Мартинюк
  • Наталя Шелестак
  • Ігор Зінкевич
  • Неля Васюта
  • Орест Печенко
  • Артем Хмиз
  • Ірина Оршак
  • Олена Халілова
  • Данило Коць

Валерій Веремчук – депутат міськради Львова. Туди його обрали у 2015 році вже утретє. Він очолював фракцію партії «Народний контроль».

Валерій Веремчук народився на Волині. У 2002 році закінчив географічний факультет ЛНУ імені Франка, а в 2010 став випускником Українських політичних студій, також стажувався в Європарламенті, у 2018 році вчився у Школі мерів.

У 2006 році Валерій Веремчук уперше був обраний депутатом ЛМР від Народного руху. Він – один із ініціаторів ухвал про громадський бюджет Львова, про незалежний аудит львівських комунальних підприємств та про стимулювання створення мешканцями ОСББ. Також працював над облаштуванням дитячих та спортивних майданчиків у місті. Балотувався по мажоритарці раз в обласну раду Львівщини, раз – у Верховну, проте безуспішно.

Валерій Веремчук брав участь у Помаранчевій революції та був волонтером під час Революції Гідності – координатором Центру відправки на Євромайдан і комендантом Центру розміщення майданівців. Очолив «Народну самооборону», що займається, серед іншого, підтримкою сімей учасників АТО, медичним забезпеченням військових, їхньою правовою підтримкою, гуманітраною допомогою фронту. Був одним із співорганізаторів Комітету Майдану Львівщини та Люстраційного комітету Майдану Львівщини.

З 2004 року є приватним підприємцем, основна діяльність – у сфері зв’язків із громадськістю, інша — ремонти приміщень.

Другий номер у списку – Юрій Мартинюк, директор Асоціації західноукраїнських забудовників. Народився у Львові 1981 року, закінчив юридичний факультет Львівського університету.

Працював у Львівському територіальному управлінні Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. У 2008 році став адвокатом, у 2011 – співзасновником та директором ТОВ «Центр корпоративного права». Займається індивідуальною підприємницькою діяльністю, пов’язаною із наданням юридичних послуг.

У 2006-2010 роках був депутатом Перемишлянської районної ради Львівської області, а 2012-2015 року – депутатом Львівської міської ради.

У 2012 році безуспішно балотувався від «УДАРу» до Верховної Ради, а у 2015 – до міської ради від «Європейської солідарності».

Був учасником Євромайдану. Громадський активіст, засновник та учасник низки громадських і волонтерських ініціатив. Є заступником керівника ГФ «Народна самооборона» Львів та заступником голови Громадської ради при ГУ ДФС у Львівській області.

Наталія Шелестак – керівниця обласної організації партії «Варта». Вона – юристка, підприємиця і громадська активістка (ГО «Варта 700», ВРЦ «Патріот», громадська рада при ДФС України).

Кандидатка виросла у Львові, вивчала право та економіку у Львівському університеті.

Під час минулого скликання Верховної Ради Наталія Шелестак була помічницею нардепа Володимира Парасюка на громадських засадах.

Ігор Зінкевич – депутат міськради Львова, член фракції партії «Укроп», кандидат на посаду голови Львівської ОТГ. Торік балотувався до Верховної Ради як самовисуванець, але не пройшов. У 2015 році також був кандидатом на посаду міського голови Львова – він посів 6 місце із 3,3% голосів.

Ігор Зінкевич народився у Львові 1983 року, закінчив Львівську комерційну академію. Потому працював у різних установах – від Львівської галереї мистецтв та обласного управління поліції до СТО і різних приватних фірм.

До початку політичної кар’єри у 2015 році Ігор Зінкевич став відомий у Львові тим, що під час Євромайдану за допомогою Zello створив канал Варта-1 для оперативного реагування на події в місті та поширення важливої інформації і координації активістів. Згодом цей канал перейшов у Facebook-спільноту «Варта-1», де щодня викладають новини про ДТП, корки, зниклих людей, бійки тощо.

А вже влітку цього року «Варта» стала політичною партією, яку Ігор Зінкевич очолив. До її складу увійшли активісти «Народної самооборони», ГО «Варта 700».

У міській раді Ігор Зінкевич працює в комісії з питань землекористування, але більшість його депутатських запитів та ініціатив стосуються громадського транспорту у Львові, зокрема — маршруток.

Наступний номер у списку «Варти» – Неля Васюта, менеджерка зі зв’язків із громадськістю ТзОВ «Інститут геоінформаційних систем», керівниця ГО «Центр допомоги сім’ям учасників АТО».

До Львівської міської ради балотується вперше. У 2015 році балотувалася до Львівської облради від «Народного контролю», раніше входила до міського осередку «Народного руху України». Народилася 1983 року. Вчилась у Львівському університеті на політології.

Шостий номер у списку – Орест Печенко, бізнесмен, був депутатом ЛМР 6-го скликання від «Народного руху України». У 2015 році балотувався від «Народного контролю».

Народився 1978 року у Львові. Навчався у «Львівській політехніці», у 2000 році перевівся у Львівський банківський інститут.

Артем Хмиз – №7, займається ресторанним бізнесом, є співзасновником «Майстерні карамелі», кількох ресторанів і клубів. Був депутатом ЛМР 5-го та 6-го скликань від «Пори». Під час позачергових парламентських виборів у 2019 році був уповноваженим партії «Українська стратегія Гройсмана».

Народився 26 липня 1978 року у Львові. Вищу освіту отримав у Національному Університеті «Львівська Політехніка» на механіко-машинобудівному факультеті.

Далі у списку – Ірина Оршак. Вона – депутатка Львівської міської ради 7-го скликання від «Народного контролю». Голова постійної депутатської комісії екології та природокористування.

Народилася 9 листопада 1981 року у Львові. У 2006 році закінчила факультет журналістики Львівського національного університету.

Працювала консультанткою у Раді адвокатів Львівської області, у Жовківському районному суді, у Бродівській міській податковій інспекції юрисконсультом.

Наступна – Олена Халілова. Громадська активістка, очолює батьківську раду у СЗШ №54. Балотувалася на виборах до Львівської міської ради у 2015 році від партії «Народний контроль», однак не пройшла.

Також Олена Халілова входить до Громадської ради при управлінні освіти Львівської міськради. Представляє «Народну самооборону Львівщини». 

№10 у списку – Данило Коць. Бізнесмен, співзасновник низки підприємств, серед яких – сервіс прокату електросамокатів Easy у Львові та ТОВ «КМК АВТОДОР», що спеціалізується на електромонтажних, будівельно-монтажних роботах.

Окрім цього, сім'я Коць володіє сільськогосподарським бізнесом – ФГ «Барвінок лісовий», де вирощують ягоди, горіхи, дерева і розводять коней.

Tvoemisto.tv також пропонує читачам ознайомитись із аналізом програм кандидатів на голову Львівської ОТГ за ключовими проблемами міста, які бачать члени спільноти «Твого міста»:

Також пропонуємо ідеї кандидатів на голову Львівської ОТГ для вирішення транспортної проблеми у Львові і проблеми сміття та хаотичної забудови.

Нагадуємо, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Щоб процес волевиявлення був успішним, дізнайтесь нові правила заповнення бюлетенів та роботи виборчих дільниць.

Твоє місто

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!