Фото Michał Lis для Unsplash

Фото Michał Lis для Unsplash

Вибори до Львівської міськради. Перша «десятка» партії «Слуга народу»

2634 0
У Львівській ОТГ виділено шість виборчих округів, на яких оберуть 64-х депутатів ради громади. На кожному з округів політичні сили можуть висунути від 5 до 12 кандидатів за своїм порядковим списком. До міськради зможуть потрапити представники політсил, що подолають виборчий бар’єр у 5%.

Tvoemisto.tv знайомитиме своїх читачів із кандидатами у депутати ради Львівської ОТГ. Сьогодні пропонуємо першу «десятку» виборчого списку партії «Слуга народу».

  • Тарас Кльофа
  • Олег Береза
  • Лідія Лукович
  • Володимир Мартинюк
  • Ірина Чех
  • Юрій Хомяк
  • Андрій Вільчинський
  • Ігор Дулин
  • Уляна Оксенюк
  • Марія Лев

Тарас Кльофа – депутат Львівської міськради, кандидат на посаду голови Львівської ОТГ. Тарас Кльофа – полковник Збройних сил України. За медичним фахом – лікар-уролог. Народився у Львові у 1974, закінчив Львівський медуніверситет, а також Українську військово-медична академію. Брав участь у миротворчих операціях в Іраці та проходив службу у складі медичного загону на Донбасі.

У 2015 році Кльофу обрали депутатом Львівської міськради від партії «Самопоміч». У 2020-му заявив про вихід з фракції цієї партії через розбіжності в позиціях. У 2019 він також балотувався до Верховної Ради по окрузі №118, однак нардепом не став.

Одружений, виховує двох дітей.

Читайте також: Вибори до Львівської міськради. Перша «десятка» Об'єднання «Самопоміч»

Олег Береза – керівник Служби автомобільних доріг Львівщини.

Кандидат вивчав державне управління у Львівському регіональному інституті державного управління, юридичне право у Львівському університеті.

У грудні 2019 року Олег Береза став виконувачем обов’язків начальника Служби автомобільних доріг у Львівській області. Також він є депутатом Львівської міськради, був у фракції «Самопоміч», проте у травні 2020 року вийшов з неї.

Раніше Олег Береза очолював ЛКП «Львівелектротранс». Також був директором ТОВ «Росан-інвест». Після нього підприємство очолював чинний прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, нині підприємство – у стані припинення.

Його дружина – Вікторія Береза – підприємиця.

Лідія Лукович – підприємиця, власниця ресторану-кондитерської та кав’ярні-кондитерської «Фраєрка», амбасадорка Жіночої Ділової Палати України, в якій очолює Комітет з питань ресторанного бізнесу та харчової промисловості. Закінчила Львівський медуніверситет імені Данила Галицького. За фахом – провізор.

У шлюбі, виховує трьох дітей.

Володимир Мартинюк є науковцем, професором у «Львівській політехніці» та кількох університетів у Польщі.  Зокрема – Вищої школи управління у Варшаві, Університету економіки та інновацій у Любліні. Раніше в політиці не був.

Народився у Тернополі, там же вчився, став викладачем у технічному коледжі. Працював у Національному інституті проблем міжнародної безпеки РНБО та на різних посадах у Тернопільському національному економічному університеті.

Захистив докторську дисертацію на тему «Розбудова митної системи у контексті забезпечення економічної безпеки України».

Ірина Чех – 34-річна уродженка Самбора. Мешкає у Львові та представлятиме «Слугу народу» на виборах до міськради від Сихівського округу.

Ірина Чех працює начальницею відділу Львівської дирекції акціонерного товариства «Укрпошта».

Юрій Хом’як – син Мирослава Хом’яка, голови обласної організації партії «Наш край», раніше – члена СДПУ (о), колишнього начальника податкової адміністрації Львівщини, ексдиректора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА. З ним пов’язують радіо «Львівська хвиля» та сайт «Гал-Інфо».

Юрій Хом’як іде у Львівську міську раду від Залізничного району, закінчив юридичний факультет Львівського університету, також навчався у Великій Британії. Основне місце роботи – консалтингова фірма «Юридична ліга».

За даними You Control Юрій Хом’як є керівником/засновником / бенефіцінаром одразу кількох підприємств.

Читайте також: Вибори до Львівської міськради. Перша «десятка» Європейської солідарності

Андрій Вільчинський – упродовж 8 років є директором готелю Panorama Lviv Hotel, іде до Львівської міської ради від Личаківського району.

Кандидат народився у 1987 році в Одесі. За освітою економіст, закінчив аспірантуру за напрямом туризму.

На Андрія Вільчинського зареєстровані ТзОВ «Будівельний альянс» (діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування) та ТзОВ «Львівкомсервіс» (комплексне обслуговування об’єктів).

Ігор Дулин є доцентом кафедри туризму «Львівської політехніки»,  а також власником кількох закладів «Хінкальня» (франшиза). Також він мав франшизу на пекарні ТМ «Грузинський хліб», проте улітку правоволодільці розірвали із ним договір на роботу 8-ми пекарень у Львові. Заклади мали припинити роботу, але замінили вивіски на іншу франшизу. Тепер це «Ваш лаваш».

Окрім того, Ігор Дулин є власником кількох інших бізнесів, пов'язаних із нерухомістю, продуктами харчування та освітніми послугами.

Народився у 1979 році у Стрию. Школу та Лісотехнічний університет закінчив з відзнакою. Кандидат наук зі спеціальності економіка природокористування та охорона навколишнього середовища.

Розпочинав кар'єру з посади бухгалтера, далі був директором приватного підприємства, а з 2015 року працював на різних посадах в НУ «Львівська політехніка», де зараз викладає дисципліни «Організація підприємницької діяльності в туризмі», «Спеціалізований туризм», «Оцінка екологічного впливу туризму на навколишнє середовище».

Уляна Оксенюк – юристка із сімейного права. Вона є власницею та керівницею ресторану «Деліція», головою оргкомітету «Місіс Східна Європа». Кандидатка народилась і виросла у Львові. У 2018 отримала корону конкурсу «Місіс Україна Відкритий світ» та здобула титул «Toр of Universe 2018» на Філіппінах.

Навчалась Уляна Оксенюк на юридичному та біологічному факультетах Львівського національного університету. У шлюбі, виховує трьох дітей.

Марія Левко військовослужбовиця, відповідальна групи морально-психологічного забезпечення та зв'язків з громадськістю Збройних сил. Народилася у 1990 році, живе  у Львові. Кандидатка економічних наук. Вчилась у «Львівській політехніці» на факультеті міжнародної економіки. Також вивчала комерційне та трудове право у Міжрегіональній Академії управління персоналом.

Зараз проходить військову службу, як офіцерка у Львівському обласному військовому комісаріаті.

>;Tvoemisto.tv також пропонує читачам ознайомитись із аналізом програм кандидатів на голову Львівської ОТГ за ключовими проблемами міста, які бачать члени спільноти «Твого міста»:

Також пропонуємо ідеї кандидатів на голову Львівської ОТГ для вирішення транспортної проблеми у Львові і проблеми сміття та хаотичної забудови.

Нагадуємо, що місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Щоб процес волевиявлення був успішним, дізнайтесь нові правила заповнення бюлетенів та роботи виборчих дільниць.

Твоє місто

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!