Фото: Vgorode

Фото: Vgorode

Як швидко оплатити комунальні послуги, не виходячи з дому. Газ

3694 0
Варіантів оплати за газ є аж сім, із них можна обрати найзручніший.

Приміром, SMS-повідомлення на номер 7104. У тексті повідомлення потрібно вказати номер особового рахунку споживача і показники лічильника. Наприклад, 1111111111 55555, де 1 – це 10 цифр особового рахунку, а 5 – показники. Між ними обов’язково потрібно поставити пробіл.

Якщо повідомлення надіслано правильно, то споживач отримає таку відповідь: «Ваші показання прийняті та оброблені. Дякуємо». Вартість повідомлення встановлюється згідно з тарифами оператора мобільного зв’язку.

Телефон. Для того, щоб повідомити показники, отримати консультацію про нарахування, роботи газового господарства та нарахування пільг, потрібно подзвонити за номерами: 032-2907-104 або 067-21-77-104. Контакт-центр працює з 8:00 до 20:00.

Читайте також: Чому львів’яни почали говорити, що коронавірус – вигаданий

Особистий кабінет. «Особистим кабінетом» споживача можна користуватися як на сайті, ввівши в пошуковику таке посилання – https://104.ua/ua/instructions/registration-benefits/id/how-to-register-13632, так і через мобільний додаток 104 Mobile, який можна завантажити для операційної системи Android і IOS через, відповідно, Play market та App store. За допомогою нього можна в онлайн-режимі подавати показники лічильника, а також сплачувати рахунки за газ. Окрім цього, споживача особисто повідомлятимуть про зміни у нарахуваннях чи сплаті рахунків.

Для реєстрації в особистому кабінеті потрібно вказати назву компанії-постачальника газу, номер особового рахунку, суму останнього платежу за газ та особистий e-mail.

Портал комунальних послуг. ПАТ «Львівгаз» також запустив окремий портал за посиланням: http://www.infolviv.com.ua/, де споживачі можуть залишити показники лічильників. Для того, аби зареєструватися на порталі, потрібно внести лише своє ім’я, прізвище та створити особистий пароль. Внесені на порталі показники будуть автоматично надіслані до ПАТ «Львівгаз».

Електронна пошта. На електронну адресу контакт-центру [email protected] потрібно:

  1. надіслати лист і вказати в ньому:
  2. прізвище, ім’я, по-батькові споживача;
  3. номер особового рахунку;
  4. показник лічильника;
  5. дату зняття показника лічильника;
  6. контактний телефон.

Термінал самообслуговування. У терміналі самообслуговування потрібно обрати розділ «Комунальні послуги», ввести номер особового рахунку і ввести показ лічильника разом з оплатою. Для внесення показників оплата може бути у розмірі однієї гривні, а внесені кошти зарахуються на особовий рахунок споживача.

Читайте також: Чи поїдуть львів'яни на море та які країни готові їх приймати

За допомогою Viber. Для реєстрації потрібно відсканувати QR-код, що можна знайти на сайті, через месенджер, за прикладом як із світлом перейти в діалог, внизу натиснути «Головне меню» та створити за підказками чат-бота особовий рахунок. Перевірте введені дані і оберіть один із запропонованих варіантів для підтвердження належності до Вашого особового рахунку.

Якщо Ви знаєте суму останнього платежу – оберіть відповідний варіант (сума останнього платежу – це сума із останньої квитанції про оплату без урахування комісії банку або платіжного сервісу). Якщо не знаєте суму останнього платежу, введіть серійний номер лічильник (його можете подивитись на самому пристрої, зверху, внизу або посередині, залежно від типу лічильника).

Після вводу суми оплати або серійного номеру отримаєте повідомлення про те, що ваш особовий рахунок додано. Для керування своїми особовими рахунками скористайтесь пунктом меню »Налаштування» → »Особові рахунки».

Також у вас з’явиться функція «Показання», де зможете передати показання лічильника газу.

Для правильного розрахунку обєму використаного газу необхідно на перше число щомісяця фіксувати показання лічильника і передавати їх з 1 по 5 числа місяця, наступного.

У меню «Платежі» можна буде оплатити за газ. Введіть суму для оплати в форматі XXXX.XX або оберіть один із запропонованих варіантів. Далі потрібно підтвердити суму. Якщо все правильно, натисніть кнопку »Так».

Читайте також: Проблема №1. Як не заразитися у громадському транспорті Львова

Додамо, що споживачі кожного місяця мають надавати показники лічильника до ПАТ «Львівгаз» будь-яким з вказаних способів. Навіть якщо споживач не користується послугами ПАТ «Львівгаз», він повинен подати ту саму цифру що й минулого місяця. Якщо споживач не подає показники лічильника – нарахування споживачу все одно відбувається розрахунковим методом. 

Окрім цього, із 1 січня 2020 року в Україні розділили на дві платіжки за газ: на вартість і транспортування. На думку споживачів, це призвело до підвищення кінцевої вартості газу, хоча уряд рапортує про здешевлення блакитного палива для населення. Ці платіжки кілька разів обіцяли об’єднати в одну, втім досі цього не зробили.

Ольга Коваль

Фото: Vgorode

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 
 

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!