Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Як швидко оплатити комунальні послуги, не виходячи з дому. Інструкція

2603 0
Для того, аби не гаяти час і не стояти в чергах, є кілька способів подати показники лічильників за газ, світло і воду. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитися, як можна це зробити, не виходячи з дому.

Вода

Подати показники приладів обліку води можна чотирма способами і з 10 числа до передостаннього робочого дня поточного місяця включно. Зокрема, на Порталі споживачів комунальних послуг. Посилання https://infolviv.com.ua/ переносимо у пошуковик, за ним потрібно зареєструватися, вказавши номер особового рахунку і код активації, які зазначені на квитанції.

За телефоном: 240-01-00, 067-310-09-49.

Для кожного району є свій номер телефону:

  • Галицький район – 067-310-63-81;
  • Франківський район – 067-310-61-69;
  • Личаківський район – 067-310-64-85;
  • Сихівський район – 067-310-59-51;
  • Залізничний район – 067-310-60-56;
  • Шевченківський район – 067-310-60-28;
  • Позаміські – 067-310-59-52.

 

SMS за таким взірцем: Номер особового рахунку – Номер лічильника – кінцевий показник.

Eлектронною поштою за таким взірцем:

  • номер особового рахунку
  • адреса
  • номер лічильника-кінцевий показник.

 

Електронні адреси для кожного з районів:

Світло

Оплатити за світло мешканці можуть шістьома способами. Зокрема, за допомогою електронного сервісу «Персональний кабінет» для клієнтів ПрАТ «Львівобленерго» за посиланням http://info.loe.lviv.ua/. Його слід ввести в пошуковику Google чи будь-якому іншому. На стартовій сторінці можна зареєструватись, для цього є відеоінструкція: потрібно заповнити всі поля реєстрації – вказати електронну адресу і пароль та натиснути «Зареєструватися». Після цього на вашу електронну пошту прийде лист, за яким можна підтвердити реєстрацію і потрапити у Персональний кабінет і натиснути «додати споживача». Уже там є функції «внести покази», «оплатити», а також «дізнатися про нарахування» за світло, роздрукувати квитанції, подати запит.

Читайте також: Безконтактність наше все, Або як українцям жити в новій онлайн реальності

Повідомлення на короткий номер 5068. Аби подати показник на номер 5068 у SMS-повідомленні, потрібно вказати два значення у форматі »Код{пробіл}Показник»:

1) код – це десятизначний код абонента (десятизначний можна дізнатись з квитанції про оплату, в оператора кол-центру або у відповідному районному відділенні електропостачання);

2) показник – це показник приладу обліку на дату відправлення SMS-повідомлення.

Код і показник потрібно обов’язково розділити пробілом. Якщо система успішно прийняла показник, відправник отримає повідомлення із текстом «Дякуємо. Показник прийнято до опрацювання». Якщо допущено помилку, система автоматично сповістить про це повідомленням: «Показ не прийнято. Очікуємо 10-значний код пробіл показник».

Приклад повідомлення: 3000000218 85 (3000000218 – це десятизначний код, а 85 – показник лічильника). Стандартна вартість відправки SMS на короткий номер становить 1,00 грн.

Електронна пошта. Ви можете зі своєю електронної пошти надіслати лист на адресу (кому?) [email protected] і вказати у ньому два значення у форматі «Код{пробіл}Показник».

Якщо система успішно прийняла показник, відправник отримає лист із текстом «Поданий Вами показник приладу обліку успішно прийнято». Якщо допущено помилку, система автоматично повідомить про це.

Номер 295-85-13

  • Наберіть номер 295-85-13 (цілодобово, згідно з тарифами оператора). Далі дотримуйтесь підказок голосового меню.
  • Після звукового сигналу введіть свій десятизначний код (десятизначний можна дізнатись з квитанції про оплату, яку Ви отримуєте в пунктах прийому платежів, в оператора Кол-центру ПрАТ «Львівобленерго» 0-800-30-15-68 або у відповідному районному відділенні електропостачання).
  • Після перевірки введеного коду натисніть «1» (якщо код ввели невірно і необхідно його ввести ще раз – натисніть «9»).
  • Після звукового сигналу введіть свій показник лічильника.
  • Якщо показник ввели правильно – натисніть «1» (якщо показник ввели невірно і необхідно його ввести ще раз – натисніть «9»).
  • Програма повідомить Вас про успішне прийняття показника лічильника.

 

Зателефонувати на номер 5068. Аби подати показник електроенергії, можете зателефонувати на короткий номер 5068 і повідомити дані лічильника, користуючись підказками голосового меню. Вартість дзвінка для усіх національних GSM операторів становить одну гривню за хвилину з урахуванням всіх податків.

Через cервіси подачі показників у Viber, Telegram та Facebook-messenger. Знайти нові сервіси просто – скористайтесь QR-кодами, що є на сайті компанії у розділі Побутовим споживачам. У Telegram можете перейти на сторінку сервісу за назвою: «Львівобленерго». Назва сторінки у Facebook-messenger – Подати показник електролічильника «Львівобленерго».

Для того, аби подавати показники у Viber, потрібно зайти в додаток, натиснути в правому нижньому куті «Додатково», вгорі натиснути на камеру з QR-кодом та відсканувати код для додатку Viber. Коли у вас вікриється діалог з чат-ботом «ЛОЕ», то слід клікнути внизу «розпочати», потім «мій особовий рахунок» – «додати особовий рахунок» – «особовий рахунок на прізвищем споживача». Надалі вкажіть особовий рахунок (десять цифр) і через пробіл прізвище споживача. Ваш особовий рахунок буде збережено і ви отримали можливість подати показники лічильника. Такі самі кроки можна проробити у Телеграмі чи Фейсбук-месенджері. Потім вам достатньо буде при вході у діалог з чат-ботом натиснути «Мої особові рахунки», обрати зареєстрований особовий рахунок і натиснути «Надіслати показник лічильника».

Газ

Варіантів оплати за газ є декілька, із них можна обрати найзручніший. Приміром, зафіксувати показання в Особистому кабінеті на сайті 104.ua. Для реєстрації кабінету необхідно вказати номер особового рахунку і суму останнього платежу. Детальну інструкцію як зареєструватися в Особистому кабінеті, можна дізнатися на сайті 104.ua у розділі «Як зареєструватися».

За допомогою мобільного додатку 104Mobile. Завантажити тестову версію 104 Mobile на свій мобільний можна за посиланням Google Play. Тестова версія 104 Mobile наразі розроблена для мобільних пристроїв, які працюють на операційній системі ОС Android (версія 4.1 або вище). Для iPhone, який працює на операційній системі iOS 11 або вище – 104 Mobile Light.

Чат-боти 7104ua у месенджері Viber та Telegram. Чат-боти можна легко активувати в зручному для вас месенджері, увівши дані особового рахунку, останню оплату за газ або номер лічильника. Щоб передати показник – дійте за підказками в головному меню. У чат-ботах теж можна також можна зареєструвати декілька особових рахунків, передавати показники з фото лічильника. Важливо: якщо ви внесли помилкові показання лічильника, скоригувати їх можна у чат-ботах Viber і Telegram 7104ua, надіславши фото лічильника.

За допомогою СМС на короткий номер 7104. У повідомленні необхідно вказати номер рахунку та показання лічильника у форматі: ХХХХХХХХХХ YYYYY, де ХХХХХХХХХХ – 10 цифр особового рахунку, YYYYY – показання лічильника (до 5 цифр). Між даними особового рахунку і показаннями необхідно ввести пробіл. Після відправлення повідомлення споживач автоматично отримує відповідь: «Ваші показання прийняті та оброблені. Дякуємо». Якщо клієнт отримав відповідь «Неправильний формат», це означає, що дані, які він надіслав, вказані некоректно. Йому необхідно їх перевірити та повторити спробу.

За номерами контакт-центру (032) 29-07-104, (067) 21-77-104. Користуючись підказками голосового меню, необхідно ввести номер особового рахунку та показання.

Ольга Коваль

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

https://lviv1256.com/news/na-terytorii-lvivskoho-perynatalnoho-tsentru-planuiut-zbuduvaty-novyy-korpus-okhmatdytu/?fbclid=IwAR2wuXWF8REbyEd328CDOVQiZhdQwne7ZRWMIgR3GJbHux26GmMe47uz_c8

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!