Фото: Glavcom

Фото: Glavcom

Як швидко оплатити комунальні послуги, не виходячи з дому. Світло

6942 0
Оплатити за світло мешканці можуть шістьома способами.

Зокрема, за допомогою електронного сервісу «Персональний кабінет» для клієнтів ПрАТ «Львівобленерго» за посиланням http://info.loe.lviv.ua/.  Його слід ввести в пошуковику Google чи будь-якому іншому. На стартовій сторінці можна зареєструватись, для цього є відеоінструкція: потрібно заповнити всі поля реєстрації – вказати електронну адресу і пароль та натиснути «Зареєструватися». Після цього на вашу електронну пошту прийде лист, за яким можна підтвердити реєстрацію і потрапити у Персональний кабінет і натиснути «додати споживача». Уже там є функції «внести покази», «оплатити», а також «дізнатися про нарахування» за світло, роздрукувати квитанції, подати запит.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

Повідомлення на короткий номер 5068. Аби подати показник на номер 5068 у SMS-повідомленні, потрібно вказати два значення у форматі »Код{пробіл}Показник»:

1) код – це десятизначний код абонента (десятизначний можна дізнатись з квитанції про оплату, в оператора кол-центру або у відповідному районному відділенні електропостачання);

2) показник – це показник приладу обліку на дату відправлення SMS-повідомлення.

Код і показник потрібно обов’язково розділити пробілом. Якщо система успішно прийняла показник, відправник отримає повідомлення із текстом «Дякуємо. Показник прийнято до опрацювання». Якщо допущено помилку, система автоматично сповістить про це повідомленням: «Показ не прийнято. Очікуємо 10-значний код пробіл показник».

Приклад повідомлення: 3000000218 85 (3000000218 – це десятизначний код, а 85 – показник лічильника).

Стандартна вартість відправки SMS на короткий номер становить 1,00 грн.

Електронна пошта. Ви можете зі своєю електронної пошти надіслати лист на адресу (кому?) [email protected] і вказати у ньому два значення у форматі »Код{пробіл}Показник».

Якщо система успішно прийняла показник, відправник отримає лист із текстом «Поданий Вами показник приладу обліку успішно прийнято». Якщо допущено помилку, система автоматично повідомить про це.

Номер 295-85-13

  1. Наберіть номер 295-85-13 (цілодобово, згідно з тарифами оператора). Далі дотримуйтесь підказок голосового меню.
  2. Після звукового сигналу введіть свій десятизначний код (десятизначний можна дізнатись з квитанції про оплату, яку Ви отримуєте в пунктах прийому платежів, в оператора Кол-центру ПрАТ «Львівобленерго» 0-800-30-15-68 або у відповідному районному відділенні електропостачання).
  3. Після перевірки введеного коду натисніть «1» (якщо код ввели невірно і необхідно його ввести ще раз – натисніть «9»).
  4. Після звукового сигналу введіть свій показник лічильника.
  5. Якщо показник ввели правильно – натисніть «1» (якщо показник ввели невірно і необхідно його ввести ще раз – натисніть «9»).
  6. Програма повідомить Вас про успішне прийняття показника лічильника.

Зателефонувати на номер 5068. Аби подати показник електроенергії, можете зателефонувати на короткий номер 5068 і повідомити дані лічильника, користуючись підказками голосового меню. Вартість дзвінка для усіх національних GSM операторів становить одну гривню за хвилину з урахуванням всіх податків.

Через cервіси подачі показників у Viber, Telegram та Facebook-messenger. Знайти нові сервіси просто – скористайтесь QR-кодами, що є на сайті компанії у розділі Побутовим споживачам. У Telegram можете перейти на сторінку сервісу за назвою: «Львівобленерго». Назва сторінки у Facebook-messenger – Подати показник електролічильника «Львівобленерго».

Читайте також: Чому вартує відмовитися від частого скошування трави у Львові

Для того, аби подавати показники у Viber, потрібно зайти в додаток, натиснути в правому нижньому куті «Додатково», вгорі натиснути на камеру з QR-кодом та відсканувати код для додатку Viber. Коли у вас вікриється діалог з чат-ботом «ЛОЕ», то слід клікнути внизу «розпочати», потім «мій особовий рахунок»«додати особовий рахунок» – «особовий рахунок на прізвищем споживача». Надалі вкажіть особовий рахунок (десять цифр) і через пробіл прізвище споживача. Ваш особовий рахунок буде збережено і ви отримали можливість подати показники лічильника.

Такі самі кроки можна проробити у Телеграмі чи Фейсбук-месенджері. Потім вам достатньо буде при вході у діалог з чат-ботом натиснути «Мої особові рахунки», обрати зареєстрований особовий рахунок і натиснути «Надіслати показник лічильника».

Напередодні також повідомляли, що латіжки на електрику для населення розділять на постачання і транспортування. Для промислових споживачів такий поділ уже існує. Надалі це чекає на всі галузі енергетики. Так працює енергетика в усіх країнах, тому що транспортування – це природна монополія, а поставка – це конкурентний ринок, і ці послуги мають надавати різні компанії.

Водночас Кабінет міністрів обіцяє, що в цьому році вартість електроенергії для населення не підвищиться. В Україні ціна на електроенергію для населення не змінювалася з 2017 року і становить 90 копійок за 1 кВт-год при споживанні до 100 кВт-год, а понад цього – 1 гривня 68 копійок за кВт-год.

Ольга Коваль

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Цей медіа-продукт створено в межах проекту за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

 

 

 

 

Вибір Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!