фото: мегаоптика

фото: мегаоптика

Нам допомагали волонтери, військові. Як Центр зору доставляв оптику у час війни

3602 0
Нещодавно «Мегаоптика» потрапила до Книги рекордів України.

Після 24 лютого підприємцям вдається не лише триматися на плаву, а й розвиватися. До прикладу, Центр зору «Мегаоптика», який відкрився під час пандемії, на початку повномасштабного вторгнення був єдиним серед основних інтернет-магазинів України, що доставляв лінзи і окуляри навіть коли не працювали поштові відділення. Компанії вдалось втримати і збільшити колектив, а нещодавно «Мегаоптика» потрапила до Книги рекордів України. Завдяки чому такий ріст став можливим, Tvoemisto.tv розпитало СЕО компанії Тараса Проніва.

У чому особливість вашої компанії?

Зараз Центр зору «Мегаоптика» є найбільшим в Україні центром діагностики зору. Водночас ми є найбільшим супермаркетом окулярів. Наша компанія втілює у собі поєднання знань, технологій і досвіду. Хоч нам, як власне «Мегаоптиці», лише два роки, але загалом маємо уже понад 20 років досвіду на ринку і впродовж усього цього часу домагаємо людям краще бачити. 

В одній локації «Мегаоптика» надає максимальний спектр послуг і пропонує найширший в країні асортимент товарів. Ми працюємо для наших пацієнтів сім днів на тиждень. Наша команда складається із понад 20 висококласних оптометристів та офтальмологів і проводить понад 2000 діагностик зору на місяць для дорослих і дітей. Вважаю, що її у нас робити найзручніше, бо все в одному місці. Ми проводимо професійну діагностику зору на сучасному обладнанні, використовуючи понад 13 зорових тестів. Також маємо власну лабораторію з виготовлення окулярів, обладнану двома сучасними станками для цього. А наші спеціалісти завжди допоможуть вибрати оправу чи лінзи. До слова, у нас найбільша в Україні колекція найлегших у світі оправ Silhouette – 190 оправ. І ми перші в країні з виготовлення окулярів з лінзами Zeiss.

«Ми не продаємо окуляри, ми допомагаємо пацієнтам бачити краще, бо це впливає на якість їхнього життя»

Який напрям роботи є важливішим, основним для «Мегаоптики»? Адже ви позиціонуєте себе і як центр зору, і як супермаркет окулярів.

«Мегаоптика» перш за все є клінікою зору, ми не націлені на продаж окулярів, хоч ключовою у нашій роботі із пацієнтами і є корекція зору окулярами та контактними лінзами. Окуляри в нас на другому плані, бо це оптичний прилад, зоровий протез, тобто лише спосіб, технічне вирішення проблеми. Часто наголошую працівникам: «Друзі, ми не продаємо окуляри, ми допомагаємо пацієнтам бачити краще, бо це впливає на якість їхнього життя». 

Ми дбаємо про здоров'я пацієнтів, пропонуємо їм якісне медичне обслуговування, але також робимо усе для того, щоб їм було комфортно. Важливо, щоб кожен відвідувач виходив від нас із рішеннями, які покращать його життя і будуть простими у застосуванні. Саме тому ми щоденно працюємо над тим, аби розвивати і покращувати сервісну культуру з індивідуальним підходом до кожного пацієнта.

Завдяки багаторічному досвіду знаємо, що кожні очі унікальні та неповторні, тому прагнемо максимально розкрити зоровий потенціал кожного нашого пацієнта, а для цього щодня створюємо індивідуальні оптичні рішення, які допомагають повернути або віднайти досконалий зір. Саме тому наше гасло: «Допомагаємо бачити краще».

Клієнти і команда – на першому місці, бо люди – це головне

Як вам вдалося втримати команду із початком війни та збільшити її?

«Мегаоптика» завжди дбає про людей, цінує їх і поважає. Із першого ж дня повномасштабного вторгнення у нас було два основних завдання. Одне із них – це підтримка команди, яка для нас дуже важлива: допомога один одному, забезпечення ресурсом, напрацювання механіки роботи відповідно до нових умов. До війни наша команда складалась із пів сотні працівників, а зараз виросла майже до 80.

Хочу розповісти вам маловідомий факт: в перші тижні війни на роботу в «Мегаоптиці» виходили не тільки наші працівниці, а й їхні чоловіки, які допомагали чим могли, працювали на волонтерських засадах і сортували та перевіряти товари, розвозили замовлення. Ще одним, не менш важливим завданням для нас була і є допомога нашим пацієнтам: вчасне відвантаження товарів, передача замовлень, доставка всього необхідного. Впоратися із ним допомогла саме швидка мобілізація команди, допомога родин наших працівників і доставка через волонтерів, які також дуже підсобили в перші тижні війни.

«На початку війни лінзи у нас замовляла вся Україна»

Ми зачепили тему війни, яку не можливо оминути в жодній розмові, бо вона стала частиною життя кожного українця, кожної компанії. Як змінилась робота «Мегаоптики» після 24 лютого?

«Мегаоптика» є однією із небагатьох компаній такого роду, які продовжували працювати після 24 лютого. Наш інтернет-магазин взагалі був єдиним у своєму роді, який працював, всі інші на своїх сайтах просто вказали, що не працюють. Тож не дивно, що у перші тижні війни  повідомлення про нас: «Вони працюють, у них є лінзи» стало вірусним. Через це впродовж першого місяця після повномасштабного вторгнення запит на замовлення лінз був просто шалений.

На другий-третій тиждень повномасштабної війни ми відчули неочікуване  навантаження по замовленнях, бо кількість замовлень виросла у 7-10 разів. Ми розуміли, що у нас замовляє вся Україна, тож перевели всю команду на опрацювання онлайн замовлень.

Найбільша проблема була з великими діоптріями. Люди нам телефонували і казали: «Я в Києві, в підвалі, у мене -16, я нічого не бачу, мені потрібні лінзи». Як не допомогти, коли чуєш таке? Ці звернення нас дуже мотивували, ми шукали можливостей передати необхідне потребуючим. І навіть коли поштові відділення у столиці не мали змоги доставляти товари, це робили прості українці, які не могли залишатись байдужими до потреб своїх співгромадян. Ми домовлялись з волонтерами, військовими, передавали передачі поїздами, але доставляли пацієнтам все необхідне.

«Допомагати захисникам – наш обов’язок»

Чи допомагає «Мегаоптика» нашим військовим і якщо так, то як саме? 

Із перших днів великої війни Центр зору «Мегаоптика» допомагає українським захисникам та захисницям, вважаємо це нашим обов’язком. Звісно ж, допомагаємо перш за все в межах наших компетенцій: проводимо консультації, забезпечуємо окулярами й контактними лінзами. Таку компетентну допомогу у нас отримали вже понад 1000 захисників та захисниць. По нині продовжуємо безкоштовно виготовляти окуляри для всіх військових, які звертаються до нас. Якщо переводити це у грошовий еквівалент, то йдеться про понад 3,2 млн гривень. 

Намагаємось також допомагати фінансово – на сьогодні коштами через пожертви безпосередньо у компетентні фонди на підтримку Збройних Сил України ми передали понад 650 тисяч гривень.

Як потрапити до Книги рекордів України

Нещодавно «Мегаоптика» потрапила до Книги рекордів України. Як це сталось і який саме рекорд ви встановили?

Насправді рекорд поєднав одразу кілька результатів. Нас визнали найбільшою оптикою України як за площею центру зору (923 м кв, 16 кабінетів для діагностики зору) і масштабами виробництва окулярів (942 пари за місяць), так і за асортиментом окулярів (7534 пари окулярів в наявності) і, звичайно ж, командою фахівців (79 працівників у команді).

Фіксація рекорду України тішить нас, але нам важливо, щоб Центр зору «Мегаоптика» знали не лише через його велику площу та широкий асортимент, але й завдяки нашим цінностям, найбільшою із яких є здоров’я та комфорт наших пацієнтів. Адже ми робимо все для того, щоб професійно покращувати зір дорослим та дітям, допомагати їм бачити. Бо якість зору – це якість життя.

Фото: «Мегаоптика»

Партнерська публікація

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

Інтерв'ю Твого міста

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!