Зручні сервіси для продажу, пошуку клієнтів та краси: які стартапи зароджуються у Львові

2868 0
Упродовж двох місяців студенти в рамках Startup School University Edition перевіряли свої ідеї «на міцність». Які ж стартапи виділили журі цього року, наскільки вони можуть бути конкурентними на глобальному ринку та як проходив Demo Day фінальних спічів команд – читайте в нашому підсумковому матеріалі #LetsStartup!

Новий набір Startup School University Edition – це нові амбітні ідеї студентів, які вже в університеті готові творити масштабні проекти. Нещодавно відбувся підсумковий Demo Day для команд, де вони могли послухати журі та зробити висновки для майбутнього свого проекту. Журі не тільки слухали виступи команд, але і презентували власні напрацювання в певних сферах. Для команд це важлива інформація для трансформації своїх ідей.

На думку одного із членів журі Богдана Гнатковського, засновника Brainify, цього року набір був кращим, ніж попередні, також він поділився досвідом для молодих стартапів: ідея повинна вирішувати глобальну проблему та бути орієнтованою на світовий ринок, а не локальний. На його думку, такого знання трішки бракувало командам, які більше орієнтувались на Львів. Детальніше про фінальні виступи команд, думку журі та координатора проекту – дивіться в атмосферному відео:

 

Про переможців. 1 місце – LIKESTA

Роман – студент ВИШу в Чернівцях. Упродовж навчання в Startup School University Edition кілька разів міняв гіпотезу, ідею, і як результат – його стартап переміг. Нагадаємо, про що ж був стартап Романа:

Наразі Роман активно працює над прототипом. «Ми перевірили та валідували свою ідею, і в нас вже є перший клієнт. Наразі займаємось стратегічним плануванням, починаємо розбудовувати скелет цього продукту. Зараз в нас є конкретне завдання –  заробити 1000 $ за 2 місяці, і після цього ми йдемо на Startup Competition в рамках ІТ-Arena, і починаємо там залучення інвестицій. Зараз в команді є людина, яка займається технічною стороною, є дизайнер і людина, яка допомагає розробляти частину продукту. Також ми активно відвідуємо всі зустрічі на акселераціній програмі в Startup Depot», – розповів Роман вже після перемоги.

Про переможців. 2 місце – One Shop

Команда проекту One Shop – одна з найбільших на цьому наборі. Хлопці вирішили спростити актуальну для всіх процедуру – покупку товарів в Інтернеті. Чому саме така ідея – дивіться у відео:

Про переможців. 3 місце – Chi Chi

У Ксенії ідея проекту була, напевно, найбільш продуманою, адже вирішує проблему всіх дівчат: всі салони краси та майстри – на одній платформі. Хоч в залі було більше хлопців, ніж дівчат, – саме Chi Chi отримала приз глядацьких симпатій. Більше про проект Ксенії – дивіться:

Всі переможці зараз проходять акселераційну програму для стартапів на ранній стадії. Такий досвід, яким діляться ментори на цій програмі, може стати хорошим поштовхом для реалізації ідей студентів та пошуку перших інвестицій. Ви зможете слідкувати за їхніми успіхами та прогресом тут.

Проект Startup School University Edition реалізовується за підтримки Startup Depot. Lviv Business Incubator,Polish aid та KIPPiM (National Institute for spatial policy and housing).


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!