1000 доларів за довідку. На Львівщині працівників лікарні викрили на корупційній схемі

5667 0
Медики за хабар визнавали непридатність для служби в ЗСУ за станом здоров’я.
Фото: Департамент стратегічних розслідувань

Фото: Департамент стратегічних розслідувань

В одній з лікарень на Львівщині поліція викрила корупційну схему, де працівники нібито за неправомірну вигоду видавали довідки про непридатність для служби в ЗСУ за станом здоров’я. Про це повідомили у пресслужбі департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Читайте також: У львівській лікарні виявили розтрати коштів на понад 8 млн гривень

Слідчі встановили, що група працівників медичного закладу начебто налагодила корупційну схему визнання осіб непридатними до служби у лавах ЗСУ за станом здоров`я. Вартість прийняття такого рішення та видачі відповідного висновку лікарської комісії становила 1000 доларів США «винагороди».

22 вересня правоохоронці затримали одного із фігурантів – лікаря-члена комісії. В його службовому кабінеті поліцейські вилучили 300 доларів США, які він наче одержав як частину неправомірної вигоди. Ще 100 доларів США було вилучено з кишені халата другого лікаря, які йому ніби передав «колега по справі».

Читайте також: На Львівщині головний лікар за тисячу доларів робив довідки для уникнення мобілізації

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері. Вирішується питання про повідомлення викритим лікарям про підозру та обрання запобіжних заходів.

Зазначимо, що за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена кримінальна відповідальність – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Юлія Осим

Фото департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!