10 фактів про трамвай на Сихів

10026 0
З літа у Львові активно будують трамвайну колію на Сихові. Дорожню основу для трамваю вже проклали на ділянці від мікрорайону Санта Барбара до сихівського моста. Однак роботи затримуються через будівництво нового колектора, який раніше не було передбачено в проекті. Доцільність будівництва трамвайної колії на Сихів викликало у місті чимало обговорень та дискусій. Що дасть Львову цей проект?

Пропонуємо вам 10 фактів про трамвай на Сихів, опублікованих на сайті tram.lviv.ua.

  1. З Сихова до центру трамваєм можна буде дістатися за 25-30 хвилин.
  2. Автобуси та тролейбуси здатні перевезти 3-4 тис. мешканців в один бік, у той час як трамвай – 12 тис. У львівському трамваї комфортно поміщається до 250 пасажирів.
  3. 80% шляху трамваю на Сихів – виділена смуга, а це зводить до мінімуму можливість потрапити у затор.
  4. Довжина колії – 11,5 км у обидві сторони.
  5. Трамвайна колія, що будується, – нового зразка. Вона безшумна, тому будити Сихів звуком гальм трамвай не буде.
  6. Проект сихівського мосту передбачав прокладення через нього трамвайної колії, відповідно, навантаження на міст не буде надмірним.
  7. Для уникнення трамвайних заторів у випадку аварії заплановано будівництво трьох запасних кілець розвороту.
  8. На кінці вулиці Свенціцького нова трамвайна колія буде приєднана до існуючої. Тобто – новий трамвай буде їздити до центру, а згодом можливо і на вокзал.
  9. Попередньо заплановано по 10 трамвайних зупинок у кожну сторону. Загалом їх буде 20.
  10. Проект фінансується за рахунок кредиту від ЄБРР у 6 млн євро, гранту німецького уряду у 5 млн євро та за кошти з міського бюджету – 6,2 млн євро. Кредит надано на 7 років і повинен бути погашений дванадцятьма рівними частинами кожних півроку з однорічним пільговим періодом. Термін реалізації таких проектів перевищує 10 років, але інформація про відсоткову ставку є конфіденційною. Ставка буде залежати від багатьох факторів, зокрема кредитного рейтингу відповідного міста тощо.

Додамо, сайт про львівський трамвай tram.lviv.ua запустили у Львові сьогодні, 26 листопада.

Читайте також: Думки Твого міста: ставлення львів'ян до проекту "Трамвай на Сихів"

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!