10 проектів, які допоможуть покращити безпеку і транспорт у Львові. Візуалізація

3384 0
Tvoemisto.tv продовжує знайомити читачів із проектами, які претендують на фінансування від Громадського бюджету. Нині це 10 пропозицій від ініціативних львів’ян щодо вирішення проблем із зупинками, велотранспортом та громадським порядком.
Фото: hmarochos.kiev.ua

Фото: hmarochos.kiev.ua

Веломайстерні для Львова

Тип проекту: малий

Район: Шевченківський

Адреса: м. Львів

Бюджет: 440 000 грн

Згідно з проектом планують облаштувати 20 восьмимісних велопарковок та 20 безкоштовних самооблуговувальних майстерень з ремонту велосипедного транспорту, інвалідних  візків, самокатів і візочків для дітей. Також у кошторисі передбачено  встановлення металевих інформаційних таблиць та поточний ремонт веломайстерень протягом року.

 

Облаштування вело майстерень вздовж велодоріжок

Тип проекту: малий

Район: Галицький

Адреса: м. Львів, пл. Ринок, 1

Бюджет: 498 000 грн

Окрім 20-ти веломайстерень автори проекту запланували встановити 20 місць для велопаркування, лавки та смітники у місцях скупчення велосипедистів.

Читайте також: 11 проектів, які допоможуть вирішити проблеми доріг і вулиць у Львові. Візуалізація

 

Львівська мережа зарядних станцій для електромобілів «LEV»

Тип проекту: великий

Район: Галицький

Адреса: м. Львів

Бюджет: 2 882 303 грн

Завдання проекту – встановити мережу безкоштовних зарядних станцій, що стимулюватиме збільшення кількості електромобілів у Львові. Всього планують облаштувати 30 таких станцій. До одного комплекту входить зарядна станція KEBA KeContakt P30 х-series, стійка для зарядної станції та розмітка паркомісця.

 

Встановлення зупинок громадського транспорту по вулиці Брюховицькій у Рясне-1

Тип проекту: малий

Район: Шевченківький

Адреса: м. Львів, вул. Брюховицька

Бюджет: 500 000 грн

Ініціатори проекту пропонують встановити зупинки громадського транспорту на вказаній вулиці, оскільки нині там немає ані зупинок, ані відповідних знаків.

Читайте також: У Львові вирішать, чи запускати на Сихів трамвай №8а

 

Огорожа садочку для безпеки дітей ДНЗ № 12 (частина друга)

Тип проекту: малий

Район: Личаківський

Адреса: м. Львів, вул. Олекси Довбуша, 20

Бюджет: 499 495 грн

Паркан із готових ґратчастих щитів навколо ДНЗ № 12 необхідний, щоб обмежити доступ для сторонніх осіб, які, на думку авторів проекту, ведуть антисоціальний спосіб життя, а також для вигулу тварин та заїзду автомобілів.

 

Подвір’я ЛКТІ

Тип проекту: малий

Район: Галицький

Адреса: м. Львів, вул. Снопківська, 47

Бюджет: 500 000 грн

У проекті зазначили, що планують реконструювати подвір’я ЛКТІ аби там стало можливо проводити урочисті заходи, а учні і працівники коледжу транспортної інфраструктури безпечно добиралися на роботу та навчання.

У бюджеті передбачили замінити нинішнє асфальтобетонне покриття на бруківку, відремонтувати каналізаційні колодязі та встановити лавки.

 

Відеоспостереження – як один із елементів безпеки школи

Тип проекту: малий

Район: Залізничний

Адреса: м. Львів, вул. Дозвільна, 3

Бюджет: 142 000 грн

Встановити відеоспостереження пропонують, щоб запобігти проникненню сторонніх осіб на територію школи, забезпечити контроль за школою в урочний та позаурочний час, запобігти руйнуванню спортивних об’єктів та інвентарю.

 

«Безпечне подвір’я для допитливих школяриків» для ССЗШ № 2

Тип проекту: малий

Район: Франківський

Адреса: м. Львів, вул. Наукова, 24а 

Бюджет: 500 000 грн

За проектом планують реконструювати огорожу зі встановленням трьох вхідних хвірток, облаштувати хідники з відновленням асфальтного покриття та декоративним відсівом, створити спортивний майданчик із біговими доріжками, зони відпочинку та вуличної творчості, поставити чотири лавки.

Покращення безпеки та комфорту відвідувачів парку «Горіховий гай»

Тип проекту: великий

Район: Франківський

Адреса: м. Львів, вул. Володимира Великого 14а

Бюджет: 1 117 500 грн

Аби вирішити проблему безпеки учасників дорожнього руху та відвідувачів парку «Горіховий гай», автори проекту пропонують встановити шлагбаум при в’їзді до паркової зони, збільшити кількість паркувальних місць для автомобілів та вело транспорту на прилеглій до парку ділянці, облаштувати відеоспостереження.

 

Огорожа школи як один із елементів реконструкції школи

Тип проекту: великий

Район: Залізничний

Адреса: м. Львів, вул. Дозвільна, 3

Бюджет: 940 000 грн

За проектом передбачено встановити паркан навколо школи з метою обмеження доступу на територію стороннім особам: без визначеного місця проживання, тих, хто вигулює тварин та тих, хто веде антисоціальний спосіб життя. Огорожа має забезпечити безпечне перебування дітей на території школи та запобігти руйнуванню спортивних об’єктів сторонніми особами.

Нагадаємо, цього року до етап голосування вийшли 259 проектів. На їх фінансування виділили майже 20 млн грн. У результаті переможцями можуть стати 3-4 великих проекти і 30-40 – малих.

Проголосувати за найкращий проект Громадського бюджету можна до 15 листопада на сайті Громадського бюджету зареєструвавшись або через bankID чи відвідати із паспортом найближчий територіальний відділ ЦНАП.

Кожен мешканець міста може віддати голос за один великий і один малий проект. Цього року голосувати можуть не тільки мешканці Львова, а й смт Брюховичі, смт Рудно та м. Винники.

 

Вікторія Ейсмунт

Візуалізація з сайту Громадського бюджету Львова

Фото: wikimapia.org, dovidnyk.vash.ua

 

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!