10 матеріалів для створення незвичних новорічних прикрас своїми руками

80602 1
Чим ширший асортимент фабричних новорічних прикрас, тим більше цінується hand-made. Ще б пак, адже в такі іграшки вкладена частинка душі. З ними будь-яка домівка виглядає більш затишною і оригінальною. Крім того, до веселого та креативного процесу створення прикрас можна залучити всю сім'ю.

Що можна використовувати в якості матеріалу, підкаже вам рейтинг сайту Oselya.net.

10-е місце. Старі газети

Якщо вам подобається вінтажний стиль, то такий маловитратний матеріал може вам стати у пригоді.  Для створення куль можна скористатися технікою пап'є-маше, фігурних іграшок – прийомами орігамі або квілінгу. В якості додаткового декору використовуйте кольорові намистини і блискучий гліттер.

9-е місце. Винні пробки

Чи знаєте ви, що таке апсайклінг? Це – творча робота, в результаті якої непридатні матеріали отримують друге життя. Саме це ви можете зробити і з винними пробками, перетворивши їх на ялинкові іграшки. Для цього вам знадобиться деяка кількість пробок, дріт, палички, стрічки та багато-багато фантазії. Ну або в крайньому випадку, Інтернет під рукою...

8-е місце. Природні матеріали

Екостиль бере своє у будь-якій сфері нашого життя. І святковий декор – не виняток. Позитивний момент полягає ще й у тому, що підготовку до Нового Року можна значно розтягнути в часі, почавши збирати шишки та інші природні матеріали ще восени. Робити це можна разом з дітьми – на прогулянках. З ними ж потім можна і придумувати прикраси. Тільки от для створення іграшок з соломи деякий час доведеться повчитися – це не зовсім так просто, як здається.

7-е місце. Гіпс і полімерна глина

Гіпсові заготовки можна робити, не чекаючи зими. Для цього скористайтеся будівельною гіпсовою сумішшю і силіконовими формами для випічки. Застиглі фігурки потім можна розмалювати фарбами, обклеїти в техніці декупаж або задекорувати глітером. А ось різнобарвна полімерна глина або самозастигаюча маса типу керамопласта підійде для тих, кому подобається ліплення. Це відмінний спосіб розвинути дрібну моторику рук у дітей, урізноманітнити своє дозвілля, ну і прикрасити новорічну ялинку до свят.

6-е місце. Різнобарвні гудзики

Ніколи б не подумали, що швейні гудзики можуть стати в нагоді не тільки для одягу. Тим часом, вироби їз гудзиків сьогодні займають гідне місце в інтер'єрі, годяться вони і для новорічного декору. До речі, їх можна не тільки пришивати, але також приклеювати, нанизувати, прив'язувати один до одного. Особливо гарні й легкі у виконанні віночки з гудзиків, які потім можна доповнити маленькими бантиками і повісити на ялинку.

5-е місце. Макарони і спеції

Кулінарам на замітку: у ваших гастрономічних запасах обов'язково знайдеться щось, з чого можна виготовити креативні ялинкові прикраси. Це, як мінімум, макарони різної форми, а також різні спеції в цілісному вигляді – зірочки анісу, палички кориці, кільця сушеного лимона, зерна кави та інше. Ароматне і оригінальне свято вам буде гарантоване!

4-е місце. Тонкий дріт

Недорогий, легкий і гнучкий матеріал. З нього можна створювати просто неймовірні форми, а крім того доповнювати основу камінням, намистинами, кристалами. Можливо, перші екземпляри будуть далекими від ідеалу, але з часом можна призвичаїтися створювати навіть цілі набори однакових прикрас – наприклад, на подарунки.

3-е місце. Яскравий фетр

Фетрові іграшки - must have для тих, у кого є маленькі діти. Завдяки своїй м'якості цей матеріал абсолютно безпечний для малюків, крім того з ним легко працювати і можна створити чудові прикраси навіть якщо ви не вмієте шити: досить з'єднати деталі за допомогою клейового пістолета. Фетр годиться для іграшок будь-якого розміру–- від крихітних до просто величезних тематичних композицій.

2-е місце. Нитки і тканини

Ще один варіант «м'яких» іграшок для ялинки – шиті і в'язані. Причому в'язати можна як гачком, так і спицями. Робота з ними більш трудомістка, ніж з фетром. Тут без певної вправності не обійтися, тому якщо ви вирішили зробити саме такі іграшки, для хорошого результату потрібно або вміти шити і в'язати, або починати вивчати необхідні техніки ще з літа.

1-е місце. Лампочки розжарювання

Це – найоригінальніший «матеріал» для створення саморобних ялинкових іграшок. Звичайно, час ламп розжарювання потроху відходить у минуле, але поки їх ще можна легко придбати, та й коштують вони копійки. Можна також використовувати перегорілі - це не настільки важливо. Набагато важливіше, у що ви їх перетворите! Ось тут уже дайте фантазії волю. Для розпису використовуйте акрилові фарби або різнокольорові лаки, ну а для створення об'ємних деталей - глину, фетр і тканини. Загалом, все те, що ми вже розглянули раніше.


Читайте також:
27 Лютого, 2020 11:02
Ivan Дуже крута стаття! [***]://tvoemisto.tv/news/10_materialiv_dlya_stvorennya_nezvychnyh_novorichnyh_prykras_svoimy_rukamy_67684.html
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!