10 найцікавіших воркшопів про культуру, кіно і маркетинг у Львові. Розклад

3682 0
З 5 до 8 вересня уже третій рік поспіль у Львові відбудеться українсько-польський «Фестиваль Партнерства». Цього разу у зв’язку із подіями в Україні організатори фестивалю вирішили відмовитися від святкових концертів на великій сцені, а натомість більше уваги присвятити ознайомленню із досвідом польських реформ та нинішнього функціонування сфери культури. Тому для львів’ян та гостей міста заплановано цілу низку воршкопів та лекцій на тему культури, збереження пам’яток, кіно тощо починаючи ще з 2 вересня. Tvoemisto.tv обрало для вас 10 найцікавіших.

1. Мистецька критика. Фаховий воркшоп мистецтвознавцям, культурологам, митцям, журналістам прочитає митець з Вроцлава, голові правління Фонду сучасного мистецтва Art Transparent Міхал Бєнєк. Лекція запланована на 2, 3 та 4 вересня у бібліотеці ім. Лесі Українки, вул. Мулярська, 2а. час лекцій: 10:00-14:00.

2. Пам’ятки як рушій регіонального розвитку – шляхом дерев’яних церков на Підкарпатті. Відкритий семінар для представників регіональної туристичної , пам’яткоохоронної, культурної сфери, журналістів проведе директор департаменту промоції, туризму, спорту і міжнародної співпраці Підкарпатського воєводства Ярослав Речек 3 вересня у Музеї історії релігії, пл. Музейна, 1.

3. Управління сучасним театром. Фаховий воркшоп прочитає для театральних менеджерів, директорів театрів, студентів директор  Teatru Studioм Роман Осаднік (Варшава). Захід пройде 4 вересня в Театрі юного глядача, вул. Гнатюка, 11. З 10:00 до 14:00.

4. Управління громадським простором сучасного міста. Відкритий семінар для управлінців, активістів, журналістів проведе начальник відділу естетики управління архітектури Варшави Войцех Вагнер. 4 вересня, приміщення ЛОО «Товариство охорони пам'яток історії та культури», вул. Коперніка, 40а – з 10:00-14:00.

5. Як говорити з дітьми про сучасне мистецтво. Семінар для культурологів, педагогів, журналістів, фалеристів проведе у «Дзизі» (вул. Вірменська, 35) представниця Музею сучасного мистецтва (Варшава) Марта Сковронська. Захід пройде 4 вересня.

6. Регіональний маркетинг у Польщі. Воркшоп від фахівців у сфері туризму, регіонального маркетингу. 5 вересня читатимуть Пьотр Франашек, директор департаменту промоції, Любельське воєводство та Влодзімєж Щурек, директор Центру туристичної інформації у Києві, Польська туристична організація. 12:00-16:30, готель «Нобіліс», вул. Фредра, 5.

7. Що таке кінокомісія і для чого вона потрібна Львову. На прикладі Краківської кіно комісії. 5 вересня воркшоп для робочої групи зі створення Львівської кіно комісії,

фахівців з організації кінопроцесу, управління культури проведуть Мацєй Орліч, Наталія Вода – представники Краківської кінокомісії. 10:00-14:00, Львівська центральна міська бібліотека ім. Лесі Українки, вул. Мулярська, 2а.

8. Управління громадським простором. 9 вересня Відкритий семінар для урбаністів, архітекторів, активістів, управлінців, журналістів читатимуть: ландшафтний дизайнер, співробітник Інституту ландшафтного дизайну Люблінського католицького університету, голова Ради культури  простору Ян Камінскі та юрист, історик мистецтва, міський консерватор пам’яток Любліна др. Губер Монцік. 16:00-18:00, компанія Pro-Mova, вул. Дудаєва, 16. Також семінар для урбаністів під назвою «Міські громадські рухи» 9 вересня з 18:00 до 20:00 читатиме Марцін Скшипек, представник осередку «Brama Grodzka – Teatr NN», редактор журналу «Scriptores» з Любліна (компанія Pro-Mova, вул. Дудаєва, 16).

9. Роль громадських організацій у культурі. 9 вересня відкритий семінар для громадських активістів, культурологів та управлінців проведе Пьотр Хорось, політолог, засновник об’єднання Homo Faber, член Гельсінської спілки, Фонду Фемінотека, Фонду співпраці, головний спеціаліст у співпраці з громадського організаціями (міська рада Любліна). 18:00-20:00, Львівська центральна міська бібліотека ім. Лесі Українки, вул. Мулярська, 2а.

10. Міжнародний семінар для бібліотекарів. 13 вересня в бібліотеці на Симоненка, 10 (з 10:00 до 14:00) проведуть координатор програм підтримки бібліотек, Інститут книжки (Краків) Марек Юровскі, куратор напрямку Література, Європейська столиця культури, Вроцлав-Львів 2016 Ірек Грін та директор Міської публічної бібліотеки, Вроцлав Анджей Оцєпа. Цього ж дня пройде підсумкова відкрита лекція семінару для бібліотекарів у великій сесійній залі Львівської міськради на площі Ринок, 1. Директор департаменту державної підтримки Міністерства культури і національної спадщини Республіки Польща Зіна Ярмошук , директор Інститут книжки у Кракові Гжегож Гауден. 16:30-18:00.

Використано фото: ukraine.ui.ua, consulting-ua.com, 08.od.ua.

Читайте також: До Львова на фестиваль приїде гурт – автор пісні «Podaj rękę Ukrainie»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!