10 нових ІТ-офісів відкривається у Львові – переїжджають зі Сходу

3326 0
У Львові через події на Сході України відкрилось або ж у процесі відкриття 10 нових ІТ-офісів. «Якщо оцінювати приріст ІТшників у Львові з числа тих, хто прибув зі Сходу та Криму, то це буде близько 1 000 осіб. Це як компанії, так і окремі люди, які працюють зі Львова віддалено чи влаштовуються в уже діючі тут компанії», – розповів tvoemisto.tv виконавчий директор Львівського ІТ-кластера Степан Веселовський.
Фото: xn--80ahhi0afh.kz

Фото: xn--80ahhi0afh.kz

«Офіси різні за розміром: від 5 до 300 працівників (у деяких компаній в планах до кінця року). Загалом компанії в ІТ-галузі міста між собою конкурують саме кількістю людського капіталу», – сказав Степан Веселовський.

Від цього явища економіка міста однозначно виграє, вважає він, адже це ріст платежів у бюджет та загалом розвиток ІТ-галузі міста. Хоча назвати конкретні цифри приросту зараз складно, оскільки ІТшники ще не провели детального аналізу.

«За різними оцінками, в нашому місті від 80 до 100 ІТ-компаній та 7 тис. ІТшників (або близько 12 тисяч, якщо враховувати ІТ-відділи компаній тощо)», – додав Веселовський.

Також на tvoemisto.tv читайте детальніше про те, як фактор біженців змінює економіку Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!