10 ознак справжнього львів'янина від ресторатора Вардкеса Арзуманяна

10610 0
Із кожним роком все більше і більше людей, приїхавши до Львова туристами, залишаються тут жити і намагаються проникнутись львівськістю. Але львів'янам «справжнім» завжди помітний підступ, як би він ретельно не був прихований за випрасуваною вишиванкою, - вважає Вардкес Арзуманян. Пропонуємо 10 нехитрих ознак справжнього львів'янина від ресторатора.

1. Коли львів'янин запрошує співрозмовника на каву, найчастіше це означатиме запрошенням на все що завгодно, але не на каву. Кава для львів'янина – це привід для спілкування і сполучна ланка між іншими львів'янами.

2. Коли у Львові дощ, всі львів'яни-учасники дорожнього руху створюють нескінченні корки, незначні аварії, колапси та інші труднощі в пересуванні, бо справжній львів'янин знаходиться в стані меланхолії, коли у Львові дощ. Адже львівський дощ це так романтично.

3. Справжній львів'янин щонеділі після церковної служби проводить сімейний бранч в традиційних львівських кафе, бо недільна служба об'єднує всіх. Львів'яни шанують традиції.

4. Справжній львів'янин у будь-якому зручному випадку буде намагатися зняти рожеві окуляри із туриста і опустити його на землю, розповідаючи про реальний стан речей всієї інфраструктури міста і маси незручностей. Але в глибині душі завжди буде пишатися Львовом і дякувати богові за те, що народився там, куди прагнуть потрапити мільйони людей з усієї країни.

5. Тільки справжній львів'янин знає що у братів Гадюкіних є сестричка Віка, а Лесик Band  і Піккардійська терція ніколи не виступали в одному концерті.

6. Тільки у справжнього львів'янина Високий Замок асоціюється не з панорамним видом на місто, а шкільним випускним і тим, що сонце встає десь в районі Левандівки.

7. Тільки справжній львів'янин знає, що «куй біда» це не тільки заклик до дії, а й прізвище мера пострадянського Львова.

8. Тільки для справжнього львів'янина слова чебуреки і Брюховичі є синонімами.

9. Тільки справжні львів'яни пам'ятають як Океан Ельзи приходили пішки з гітарами в футлярах, щоб виступити на концерті до дня міста, який тоді був у вересні, про що теж можуть пам'ятати тільки справжні львів'яни.

10. Тільки справжній львів'янин не стане їсти в кафе львівський сирник, бо його мама чи бабуся готують його значно краще.

Джерело: vado.com.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!