10 заходів Форуму видавців у Львові, які ще можна відвідати сьогодні

2826 0
Сьогодні, 14 вересня, у Львові відбудеться чимало заходів у рамках Форуму видавців. Серед них і відкриття виставки, і презентації книжок, і майстер-класи. Пропонуємо програму подій, які ще можна відвідати сьогодні.
фото:pershe.info, artelectronics, old.dyvensvit.org

фото:pershe.info, artelectronics, old.dyvensvit.org

Презентація книги Сергія Борщевського «Рік російської міфології»

Час: 14:00 - 15:30.

Місце: вул. Горбачевського, 18, Інститут підприємництва та перспективних технологій Національного університету «Львівська політехніка», зал вченої ради.

Модератор: Гримич Марина.

Учасники: Борщевський Сергій.

Відкриття виставки «Читати місто: архітектура бібліотек Німеччини»

Час: 15:00 - 16:00.

Місце:  вул. Мулярська, 2а, м. Львів Перша Львівська медіа тека.

Ця виставка – художня інтерпретація знакових будівель бібліотек і об’єктів урбаністичної культури Німеччини від Фабіо Баріларі. Для автора бібліотека – це місце суспільного життя, місце зустрічі людей у приміщенні з неординарною архітектурою, покликаною своєю функціональністю сприяти розумовій праці. Представлені вибрані роботи митця з довідкою про зображувані будівлі, короткими інтерв’ю з директорами бібліотек і добіркою цитат від користувачів бібліотек. Проект Goethe-Institut.

Студія «Ефективні практики». Серія 1

Час: 15:00 - 17:00.

Місце: пр. Шевченка, 13, Читальний зал універсальної наукової бібліотеки.

Майстер-клас «Масові онлайн-курси».Тетяна Якушко, заступник директора Державної бібліотеки України для юнацтва.

Презентація книг «Історія військового формування січових стрільців (1917-1919 роки) та «Львівська політехніка у пресі» (1844-1900)»

Час: 15:00 - 16:15.

Місце: вул. Митрополита Андрея Шептицького, 3, корпус 28, Студентська бібліотека Національного університету «Львівська політехніка», читальний зал.

Творча зустріч із письменником, рок-музикантом і телеведучим Валентином Терлецьким

Час: 15:30 - 16:45.

Місце: вул. Клепарівська, 35, Центр культури і мистецтв Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Творча зустріч письменника зі студентами: від музики та поезії до прози й «форумної» новинки.

Документальний фільм «Автор Соляріса»

Час: 15:30 - 16:30.

Місце: вул. Коперника, 17, . Палац мистецтв, конференц-зал.

Режисер Борис Лянкош, на замовлення телеканалу ARTE.

Студія «Модерна бібліотека: межі кордонів»

Час: 16:00 - 18:00.

Місце:  вул. Мулярська, 2а, Перша Львівська медіатека.

Сучасна бібліотека: «бути чи не бути»... Оксана Бруй, директор Науково-технічної бібліотеки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», член Президії Української бібліотечної асоціації. Інтерактивна гра «Бібліотека Next». Презентація «Концепти бібліотеки майбутнього: роль і можливості Української бібліотечної асоціації». Ярослава Сошинська, канд. іст. наук, доцент Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», виконавчий директор Української бібліотечної асоціації. Олена Воскобойнікова-Гузєва, докт. наук із соціал. комун., професор Київського університету імені Бориса Грінченка, член Президії Української бібліотечної асоціації.

Обговорення за участі творчої групи

Час: 16:30 - 17:30.

Місце: вул. Коперника, 17, Палац мистецтв, конференц-зал.

Борис Лянкош (режисер), Войцех Орліньскі (сценарист), проф. Станіслав Бересь, Войцех Фіялковскі.

Казки Кендзі Міядзави для дітей та дорослих

Час: 18:00 - 19:15.

Місце: просп. Свободи, 7, м. Львів Книгарня «Є».

Японський клуб Nihonbu і видавництво «Кальварія» запрошують на презентацію книги вибраних казок Кендзі Міядзави «Ресторан, де виконують побажання» в українських перекладах Ігоря Дубінського. Цього року японці відзначають 120-річницю від народження одного з найсучасніших своїх класиків. Кендзі Міядзава (1896–1933) – поет, казкар, вчитель і громадський діяч. Один із найбільш читаних і найулюбленіших авторів в сучасній Японії. За життя його знали як шкільного вчителя, агронома, переконаного буддиста й людину, яка присвятила своє життя допомозі людям. Йому було лише 37 років, коли він помер, але люди префектури Івата, де він провів більшу частину життя, почитають Міядзаву як «Кендзі-бодхісаттву» – «святого Кендзі». Про нього як про письменника і поета заговорили вже після його відходу. І він став одним із найпопулярніших класиків японської дитячої літератури ... Писав Міядзава переважно для своїх учнів, вважаючи, що тим самим допоможе їм краще усвідомити природу навколишнього світу. Писав про геологію та астрономію, тварин і рослини, розповідав казки про містичних істот і духів. І в тих історіях з котячими канцеляріями, суперечками між лісовим котом і жолудями, тюльпанами-чародіями і Хованчиком причаїлися глибока і зворушлива історія про дружбу і подвиг та світлий і загадковий світ, де дихають і розмовляють один із одним вітер, зірки і каміння, люди, болотяники і лиси – світ, сповнений життя і щастя. Під час презентації ви побачите фрагмент аніме про Автора, почуєте цікаві історії з його життя, зможете поспілкуватися з перекладачем і видавцем, почути фрагменти казок японською та українською мовами та одними з перших придбати чудову книжку, оформлену в техніці суміе – японського живопису тушшю.

Презентація Книги А. Сливоцького «Зона прибутку»

Час: 18:30 - 20:00.

Місце: вул. Козельницька, 2а, м. Львів Український Католицький Університет.

Із повною програмою Форуму видавців можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також: Чотири книжкові новинки Форуму, які розкажуть більше про Львів

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!