10 професій, що користуватимуться попитом у 2017-му, за версією The Economist

6245 0
Британський журнал виокремив галузі, що потребуватимуть спеціалістів найбільше, на основі огляду тенденцій до розвитку та популярності, здійсненого Бюро трудової статистики США. Щоб визначити популярних у наступному році фахівців, науковці проаналізували зріст попиту на них за останні роки. Статистика показує й ті професії, що є актуальними для українців.
Фото: ka-news.de

Фото: ka-news.de

Список найпопулярніших професій, очікуваних цьогоріч, висвітлює ті професії, що вже існують та активно розвиваються у всьому світі. Автори рейтингу наголошують, що до переліку не увійшли ті спеціальності, що щойно з’явилися чи будуть виникати із розвитком технологій.  

На першому місці опинився технік з обслуговування вітрових турбін (+108%). Таку запотребованість можна легко пояснити популярністю відновлювальної енергетики, що поширюється планетою. Фахівці стверджують, що свою позицію ця професія може зберігати ще довго.

Далі в переліку з’являються медпрацівники:  реабілітологи (+43%) та фізіотерапевти (+41%), медико-соціальні працівники (+38%), сурдологи (+29%), спеціалісти з обслуговування слухових апаратів (+27%) і оптометристи (+27%).

Інформаційне суспільство також потребує фахівців, тому стрімко розвиваються і претендують на попит професії статистика (+34%) й аналітика операційної діяльності (+30%).

Цікавою є наявність у списку спеціальності консультанта-генетика (+29%), яку можна пояснити активною роботою медиків і науковців у цій галузі.

За матеріалами: The Economist, tyzhden.ua

Опублікувала Людмила Рубцова

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!