10 років тому відкрили Арену Львів. Історія у фото

3058 0
До цього часу Україна ще жодного разу не програла на цьому стадіоні.
фото: УНІАН

фото: УНІАН

Рівно 10 років тому у місті відкрили стадіон «Арена-Львів». 29 жовтня 2011-го року стадіон здали в експлуатацію. Його будували спеціально для матчів Євро-2012.

Читайте також: Арену Львів хочуть перейменувати на стадіон імені Степана Бандери

Перші кроки до зведення стадіону зробили ще в 2008 році, коли задіяли 58 одиниць спеціальної будівельної техніки. На початку 2009 року на будмайданчику встановили веб-камеру, яка дозволяла в інтерактивному режимі спостерігати за будівництвом комплексу.

До початку 2011 року у будівництві брали участь близько 1160 робітників. Наприкінці липня розпочався монтаж перших глядацьких крісел, а восени 2011-го поклали газон.

Урочисте відкриття «Арени Львів» відбулось 29 жовтня 2011 року.

У межах церемонії для гостей виступив відомий французький цирк «Plasticiens Volants», американська співачка Анастейша та українська артистка Руслана.

Вже через кілька тижнів після відкриття на «Арені-Львів» збірна Україна провела свій перший матч. Із рахунком 2:1 «синьо-жовті» обіграли Австрію. До цього часу Україна ще жодного разу не програвала на цьому стадіоні.

Серед останніх матчів – гра збірної України з Боснією і Герцеговиною. Гра закінчилася нічиєю з рахунком 1:1. Подивитись на гру прийшло близько 30 тисяч людей.

Під час Євро-2012 на «Арені-Львів» провели три матчі.

Сьогодні на стадіоні «Арена-Львів» можна замовити різні послуги. Серед них екскурсія стадіоном, романтичне побачення, шлюб за добу, фото- і відеосесію, вдосконалити майстерність в автошколі, картинг.

Фото Арена-Львів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!